Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / O-P

Stenen beginnend met een O-P

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Obsidiaan Obsidiaan: is glanzend vulkanisch glas. Er zijn verschillende soorten: zwart glas met een grijze glans , zwart met witte vlokken (de sneeuwvlok) Zacht grijsbruin en doorzichtig (apache tranen) en groenzwart met een prachtige reactie op het licht (regenboog)
Het is de steen van de 'Boogschutter' en geeft kracht en hulp bij alle zaken waarbij gronding-aarden gewenst is.
Helpt bij oogklachten, bevordert het gezichtsvermogen. Goed bij concentratiestoornissen. Werkt tegen :hoge bloeddruk, hersteld huid na verwonding, skelet en ruggenwervels, verkoudheid en griep, verbeterd functie eierstokken en teelballen, geestelijke vermoeidheid, richt blik naar binnen en laat scherp zien
Sterke meditatiesteen. Bevordert realiteitszin en het herkennen van negatieve krachten.
Niet geschikt voor kinderen.
Obsidiaan Jaspis (Ogenjaspis) Obsidiaan Jaspis (Ogenjaspis) :kleuren zijn groengrijs, soms met rode en roze kleuren. De steen hoort bij het sterrenbeeld boogschutter) De belangrijkste werking van de steen is het versterken van de adders en is verder werkzaam bij problemen van celregeneratie, immuunsysteem, huid, ogen, maag, darm, slijmhuid en ademwegen. bij hardnekkige hoest ( in water en drinken ) voor ontspanning, bij veranderingen en opnieuw beginnen, bij voorjaarsmoeheid.

Regenboog obsidiaan Regenboog obsidiaan :De kleuren van de steen worden gevormd door insluitsels van geoxideerde Magnetiet of Hematiet , maar wellicht zijn er ook nog andere insluitsels aanwezig. Het is de steen van vreugde en zal ook in verschillende gevallen deze aantrekken. Wordt ingezet voor:helderziendheid, verdieping gevoelswereld, beschermt en versterkt, maakt open, versterkt waarneming, doorbloeding, vermindert pijn bij slecht zien.
Sneeuwvlok obsidiaan Sneeuwvlok obsidiaan: Zwart obsidiaan met wit mineraal. De steen werkt in alle gevallen waarbij zuiverheid belangrijk zijn . Zoals oogziekte , staar, tranende ogen, het versterkt inzicht,helpt oude pijnen en traumatische ervaringen verwerken,  verminderen pijn door spanningen,helpt blokkades opruimen, werkt ontspannend bij onrust.
silver-shine obsidaan silver-shine obsidaan: zwart met zilveren schijn. De steen geeft hulp bij alle gevallen waarbij 'helder' zien nodig is. Hierbij wordt niet alleen bedoeld dat men met behulp van de steen het 3de oog activeert, maar ook bij conflicten en problemen die ontrafelt moeten worden.
Mahonie obsidiaan Mahonie obsidiaan:combinatie van de kleuren rood, bruin en zwart.
De mahonie kleur wordt gevormd door de oxidatie van Magnetiet of Hematiet. Sterrenbeeld wat bij de steen hoort is de Weegschaal en de voornaamste werking is het aanpakken van diverse blokkades.

ApachietraanApachietraan: (is ook een obsidiaan) kleur is donkerbruin tot zwartgrijs doorschijnend. Het is de steen van verdriet en dat betekend dat hij voor alle vormen van verdriet inzetbaar is.

Angst en traumatische ervaringen, maakt bewust van blokkades, oude pijn loslaten, koude handen en voeten, herstel van wonden, nachtrust, verheldert spirituele leven, stimuleert intuïtie. De steen hoort bij het sterrenbeeld Ram.
Olivijn/Peridoot Olivijn :Zie Peridoot.

 Onyx Onyx :variëteit van de agaat (chalcedoon) en de kleur is zwart, zwart - wit, rood en wit, oranjebruin, honingkleur en wit.
In de natuur komt deze zwarte kleur niet zoveel voor, maar soms ook is hij geheel zwart door de aanwezige ijzeroxides. Uit het Grieks vertaald betekend onyx "nagel"en dat geeft gelijk aan waar deze steen goed voor is. Voor nagels, haar en huid. Maar ook tegen ongevallen, piekeren, doofheid, oorsuizingen. Maakt ernstig, evenwichtig, haargroei bevorderend, ziekte van Méniére, kalmeert onrustige naturen, sterkt het geweten, verhoogt spirituele inspiratie.
Verhoogt spirituele inspiratie, geeft innerlijke kracht. Sterk aardende steen en het bijbehoorde astro teken is leeuw.
De onyx was vroeger een steen van magiërs en bedrijvers van zwarte magie. (vooral de zwarte variant)
Opaal Opaal: is voornamelijk melkachtig wit van kleur , maar ook diverse andere kleur variëteiten (zie hieronder).Veel opalen verliezen hun kleur in een te droge lucht.  Het is de steen van de intuïtie. Door zijn sterk magische karakter moet je deze steen liever niet dragen als je niet sterk in je schoenen staat . Hij kan je zelfinzicht en helderheid geven, maar ook je gedachten negatief beïnvloeden. De donkere opaal heeft een sterkere helende werking op de voortplantingsorganen , terwijl de lichte opaal meer verlichting geeft bij depressie en epilepsie. De steen hoort bij de sterrenbeelden kreeft, weegschaal, vissen en schorpioen.
Andes opaal Andes opaal:zie A
Gyrasol Opaal Gyrasol Opaal :zie G
Vuur opaal Vuur opaal :Zie V
Parel Parel :product van een pareloester, zowel uit zout als uit zoetwater en de kleur variatie is wit, zwart, grijs, rozig wit, geelwit tot blauwgrijs. Het is de steen van Tweelingen en kreeft en is de steen van onschuld, maar ook van tranen. Werkt op de zonnevlecht (derde Chakra) en zorgt er voor dat diepgewortelde emoties een kans krijgen om aan de oppervlakte te komen om vervolgens losgelaten te kunnen worden. De Parel heeft een positieve uitwerking op de vrouwelijke geslachtsorganen. Vooral de roze Parel roept subtiele vrouwelijke energie op. Het is zinvol om tijdens de zwangerschap (of tijdens andere creatieve processen !) een Parelsnoer te dragen.
Peridoot/Olivijn Peridoot/Olivijn :kleur is geelgroen, olijfgroen en bruinig. Is een steen die helpt om het innerlijk te openen. Door de combinatie van het geel en groen is het een steen die hoort bij het de zonnevlecht en het hartgebied. En omdat dit juist de plaats is waar veel invloeden van andere mensen verwerkt moeten worden, is de Peridoot een goede steen om de zonnevlecht te beschermen en te versterken. De steen hoort bij de sterrenbeelden: maagd, leeuw, schorpioen en boogschutter en wordt gebruikt bij kwetsbaarheid en gebrekkig zelfvertrouwen. Bij oogkwalen, lever en nierziekten, reumatiek, jicht, artritis en artrose. Versterkt hart, alvleesklier en milt. Geeft inspiratie en beschermt tegen kwade invloeden (gedragen op de kleding). Daarnaast kan het de telepathische vermogens verhogen en helpt bij het openen van het derde oog.
Phreniet Phreniet:kleur variatie's zijn bleekgroen, donkergroen, geel en wit. De steen geeft heldere dromen wanneer hij tijdens het slapen onder het kussen wordt gelegd en ook als dromen niet duidelijk zijn is deze steen behulpzaam bij het duiden ervan.  Het is de steen voor mensen met het astro teken 'weegschaal' omdat hij helpt bij het in balans brengen van emoties.
Pietersiet Pietersiet: Blauwzwarte steen die alleen in zuid Afrika gevonden wordt. Het is een prachtige steen die voornamelijk werkt op alle aandoeningen/problemen waarbij de hormoon spiegel niet in balans is. Zoals problematische menstruatie, zwangerschap depressie en PMS. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'Leeuw'. 
Pyroop Pyroop:is een rood / bruine variëteit uit de granaatgroep. Deze prachtige steen lijkt veel op de robijn. Hij bevat magnesium en aluminium. De pyroop is vooral een steen die het positieve denken stimuleert en standvastigheid bevordert. Het is een steen voor mensen bij wie het aan wilskracht en moed ontbreekt, die op zoek zijn naar oplossingen, onrustig zijn en zware intellectuele arbeid verrichten.
Goede remedie tegen oververmoeidheid, vermindert pijn bij zenuwontsteking en artrose en zorgt voor een optimale bloeddoorstroming naar alle delen van het lichaam
Pyriet Pyriet: kleur is goud geel /grijs/zwart. De steen wordt veel gedragen bij keel aandoeningen. Mensen met het sterrenbeeld 'Leeuw' zijn meestal erg dol op deze steen en kunnen deze energie ook goed gebruiken. Versterkt de realiteitszin en concentratie bij studie of examen. Sterkt lever, zenuwstelsel en luchtwegen. De steen zou ook een goede invloed hebben op beschadigingen in de hersenen als gevolg van zuurstof gebrek. Het sterkt het zenuwgestel en verhoogt het weerstandsvermogen.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.