Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / S

Stenen beginnend met een S

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

Saffier Saffier: Komt voor in de kleuren Wit, zacht blauw, blauwgroen of donkerblauw.
De bekendste is blauw (saffier betekend in het Perzisch ook blauw). Het is de vriendschapsteen en de werking is het oproepen van oprechtheid, trouw,  gemoedsrust, morele zuiverheid en werd gedragen ter bescherming tegen afgunst en verraad , of voor het aantrekken van trouwe vrienden of huwelijksgeluk. Daarnaast gebruiken mensen hem ook om hun voorspellende krachten en hun wijsheid te ontwikkelen. Lichamelijke klachten waarvoor de saffier kan helpen is: huiduitslag, astma,hoge bloeddruk, stotteren en als neutralisatie steen.
Gaat een ander die steen dragen, dan wordt die aan de oorspronkelijke gever verbonden! Saffier is de steen voor trouwe liefde, vriendschap, keel chakra, weert zwarte magie af, beschermd tegen valse vriendschap. 
Sardonyx Sardonyx: Is Onyx met lagen Carneool, en doorschijnend/wit,bruin en zwart van kleur met daarin lagen van Carneool. Het is de steen die vaak gegeven wordt bij een huwelijk omdat hij het huwelijksgeluk zou kunnen bestendigen . Voor verdere werking zie Onyx en Carneool.
Schorl Schorl:(zwarte toermalijn) Symbool van de eeuwigheid en onvergankelijkheid,Kan spanningen en negativiteit af voeren naar de aarde bloedarmoede voorkomen. Bespoedigt het herstel na ziekte , huid/haar/nagel herstellend, tegen besmettingen, keelontsteking, slapeloosheid maagslijmvliesontsteking en slechte spijsvertering. Positieve invloed op eierstokken , teelballen. Het is een heilige steen waarin de mens de kosmische kracht herkent en ervaart.
Werd als rouwsieraad gedragen om het vertrouwen in een volgend leven te versterken
Schorl beschermt tegen ongunstige invloeden uit de omgeving en herstelt het persoonlijke evenwicht. Van alle zwarte stenen heeft Schorl de grootste geneeskrachtige werking.
Seleniet Seleniet :Is een vorm van gekristalliseerde gips. Kleurloos tot witte kristallen
Mentale helderheid, inzicht en bewustwording, meditatiesteen toegang tot vroegere en toekomstige levens, positieve invloed op ruggengraat, bottenstelsel, spieren en celstructuur.
Serpetein Serpetein: wordt veel gebruikt in plaats van Jade. Is vroeger veel gebruikt voor slangenbeten. (men legde de steen op de wond om het gif eruit te zuigen. Er wordt van Serpetein gezegd dat hij niet aan een gouden of zilveren ketting gedragen mag worden. Wordt gebruikt voor/tegen zwangerschapsstrepen, bij spierverlamming, zenuwtrekken, vermoeidheid door te lang staan, vermindert agressie, bij hartritmestoornissen, werkt ontkrampend.
Smaragd Smaragd:een van de duurste stenen er zijn. De grasgroene of diepgroene smaragd bevat chroom en is een steen die diep inzicht geeft in je eigen innerlijk. Sterrenbeelden waar hij bij past zijn stier, tweelingen en ram. Beschermt je tevens op reis, houd je jeugdig en versterkt je hart. De steen wordt veel gedragen door zwangere vrouwen en werd vroeger daarvoor door moeder op dochter doorgegeven. Hij sterkt verder het geheugen, en ogen (grijze staar), bijnieren, stimuleert liefde. Als belangrijkste werking is het harmoniseren van diverse zaken. Tegen: hoge bloeddruk, krampachtig hoesten, nachtmerries, overgevoeligheid luchtwegen, inzicht in eigen problemen, voor kinderen met leerproblemen.
Sneeuwkwarts Sneeuwkwarts: Aandachtsgebied is het ondersteunen van de drager bij  Wagenziekte, lucht en zeeziekte. De steen versterkt en ontwikkeld innerlijke kracht, regelt stofwisseling, geeft nieuwe kracht, voor longen, darmen, huid en zenuwen.

Sneeuwvlok obsidiaan Sneeuwvlok obsidiaan :Zwarte obsidiaan met een wit mineraal . De steen werkt in alle gevallen waarbij zuiverheid belangrijk zijn . Zoals oogziekte , staar, tranende ogen, het versterkt inzicht,helpt oude pijnen en traumatische ervaringen verwerken,  verminderen pijn door spanningen,helpt blokkades opruimen, werkt ontspannend bij onrust.
Silver-shine/zilver obsidiaan Silver-shine: valt onder de obsidaan en is zwart met zilveren schijn. De steen geeft hulp bij alle gevallen waarbij 'helder' zien nodig is. Hierbij wordt niet alleen bedoeld dat men met behulp van de steen het 3de oog activeert, maar ook bij conflicten en problemen die ontrafelt moeten worden. Sterrenbeeld wat bij de steen hoort is de boogschutter.
Sodaliet Sodaliet : de meeste stenen zijn donkerblauw met een paarse gloed (door de aanwezigheid van lapis lazuli), maar komt ook voor in lichtblauw, zwart, wit, roze, geel en groen. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'Boogschutter' en wekt een gevoel van solidariteit op bij de drager.  Helpt bij te hoge bloeddruk; kalmeert bij spanningen en maakt ijverig, bij angst en schuldgevoelens, brengt evenwicht, werkt tegen waterzucht, dikke enkels, oorsuizing, duizeligheid en oververmoeidheid. Is beschermend bij angst en overgevoeligheid. Bevordert trouw, verdiept de intuïtie en geeft moed. De steen  neutraliseert ook de uitwerking van röntgen straling.
Sphaleriet/Zinkblende Sphaleriet: zie ook Zinkblende
spectroliet spectroliet: Is een Labradoriet die alle kleuren van het spectrum vertoont. Wordt gebruikt voor het beschermen en helen van de aura en verder heeft hij de zelfde werking als de labradotiet. Zie aldaar
Stilbiet Stilbiet:de steen is huid herstellend,helpt bij verkoudheid/griep, onrust, slapeloosheid, prikkelbaarheid en oververmoeidheid, ondersteunend bij problemen van eierstollen of teelballen, lever, alvleesklier en nieren. Verlaagt hoge bloeddruk en verbetert het cholesterolgehalte
Kan gebruikt worden om ontkalking en andere botproblemen tegen te gaan en botbreuken sneller te genezen. In kristalvorm kan het osteoporose verminderen Ondersteunt de zwangerschap en bevordert de melkaanmaak bij borstvoeding.
Sugeliet Sugeliet: de kleuren zijn roodroze, licht geelbruin (met mangaan) en hoort bij het sterrenbeeld Maagd Het is een steen die de drager in het hier en nu houdt.
Blijkt steeds de mensen de verbazen door zijn sterke werking. Ondersteunt bij leukemie, vermindert kans op besmetting, verbetert bloeddoorstroming, biedt bescherming bij uittreding, bij te sterke spirituele ervaringen, bij fobieën, neemt twijfels weg, laat eigen problemen zien.
Verder sterkt de steen de relatie tussen lichaam en geest, is rustgevend en harmoniserend. Wordt gebruikt bij alle vormen van cel degeneratie, littekens, disfunctie van het spraakcentrum en ziekten/vergiftingen van het bloed.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.