Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / F-G-H

Stenen beginnend met een F-G-H

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Fantoomkwarts Fantoomkwarts: Grenzen en angsten overwinnen, durven en zelfvertrouwen, eigen gedachten/grenzen overwinnen, het " onmogelijke " durven te denken en te doen, lichaamsgroei en ontwikkeling.
Fluoriet Fluoriet: is eigenlijk een kleurloze steen, die vrijwel altijd kleursporen van andere mineralen met zich meedraagt en is daarom multikleurig bekend. Het zachte gevoel en de lieflijke kleuren geven rust en brengen je bij je spiritualiteit. Werkt genezend bij griep, migraine en oorpijn.  Stimuleert de schildklier en de spijsvertering.

Wordt ook gebruikt als hulpstof in de glasindustrie en in tandpasta.
Paarse fluoriet: spiritualiteit, blauw: geestelijke rust, wit: zuiverheid, goudgeel: wijsheid en uitstraling,Zorgt via de voorhoofdchakra voor spirituele groei en de intuïtie en beschermt gevoelige mensen voor teveel indrukken.
Rose Fluoriet: liefdevol denken. Kinderlijke blijdschap.
Witte Fluoriet - Brengt je via de kruinchakra in overeenstemming met de kosmische eenheid en werkt reinigend op de gehele aura.
Gele Fluoriet - Heeft via de zonnevlecht een ontgiftende werking op de lever, blaas en nieren en verhoogt de creatieve energie.
Groene Fluoriet -harmonie en evenwicht. Werkt via de hartchakra helend op aandoeningen van de ademhalingsorganen.
Blauwe Fluoriet - Is via de keelchakra verbonden met creativiteit en de spraak. Werkt helend in het neus-keel gebied en zorgt voor innerlijke rust.
Regenboog Fluoriet - Kan voor alle chakra's gebruikt worden. Hij werkt reinigend bij allerlei infecties en bevordert een gezond beendergestel en een gaaf gebit. De steen is geschikt om tijdens de zwangerschap te dragen.
Git Git:is een fossiel hout, lijkt een beetje op steenkool, maar harder. Sterrenbeeld wat bij deze steen hoort is de Steenbok. Deze glanzend zwarte steen laad zich bij wrijving elektrostatisch op. (net als Barnsteen) De Git geeft verlichting bij alle angstgevoelens en beschermt tegen negatieve invloeden, zwarte magie en agressie. Hij heeft een rustgevende en zuivere werking en zorgt ervoor dat verdrietige ervaringen verwerkt kunnen worden, bijvoorbeeld bij rouwprocessen en depressies.
Vroeger werd de steen gedragen in tijden van rouw en als poeder in de wijn gedaan tegen kiespijn en hoofdpijn. Git wordt ook gebruikt om een beter beslissingsvermogen te krijgen en kalmeert bij manisch-depressief gedrag. Git werkt in op de stuitchakra en werkt daardoor sterk aardend.
Granaat Granaat:kleuren van de steen zijn :groen(zie volgende steen), geelachtig bruin, wijnkleur, bordeaux. De meest bekende granaat is de rode, en de sterrenbeelden die erbij horen zijn:leeuw, maagd, steenbok en waterman. De naam granaat betekend in het latijn "korrel" en de steen is bekend en geliefd om zijn energetische kracht.
De rode granaat werkt aardend en stimuleert het doorzettingsvermogen. Via de basischakra en de heiligbeenchakra zorgt de rode granaat voor een warme , vurige kracht die de hartstocht, sexualiteit en de fantasie hierover bevordert. Het is een heftige steen met de reputatie om hartstochtelijke liefdes te kweken , die ook om kunnen slaan in gepassioneerde haat. Is beslist geen steen voor driftige mensen of bij hoge bloeddruk!
Groene Granaat Of Grossulaar Groene Granaat Of Grossulaar (Latijn voor kruisbes) Het is een steen met verschillende kleuren gradatie's. Glasachtig, bruin, groen, geel, roodbruin, rood, orange, kleurloos, wit, grijs, zwart. en de hoofdwerking van deze steen is dienstbaarheid. Prima steen om te geven aan mensen die in de verzorging werken en soms het gevoel hebben dat ze uitgeblust zijn. Het is een rustgevende, liefde en schoonheid opwekkende steen, die zijn werking heeft via de hartchakra. Geeft wilskracht en doorzettingsvermogen, stimuleert de bloedsomloop, helpt bij ziekte van de geslachtsorganen.  Sterrenbeeld wat bij deze steen hoort is de Kreeft.
Groene Toermalijn Groene Toermalijn: goede steen bij allerlei evenwichtsstoornissen. De drager van deze steen krijgt ook extra hulp bij het herstel na een hartinfarct. Zie verder ook bij Toermalijn.
 Goldflush Goldflush :Algemene geluksteen, kunstmatig gemaakt door Tibetaanse monniken, waarbij zegeningen worden uitgesproken die in de steen doorwerken.

Gyrasol Opaal Gyrasol Opaal :Verborgen bewustzijn naar boven brengen, helderheid, innerlijke vrede, gewoontespanningen oplossen, lymfeklieren.
Goud topaas Goud topaas: bevat fosfor, waardoor hij fosforesceert in het donker. De steen hoort bij de sterrenbeelden: boogschutter, leeuw en vissen en de werking is het ontdekken en groei van je eigen persoonlijkheid. zie verder bij 'Topaas'.
Herkimer Diamant Herkimer Diamant:stimuleert helderziendheid en telepathie bij de drager van deze steen. Het is een zeer heldere en doorzichtige steen die gezien wordt als een zender van wit licht. Geeft helderheid op diverse gebieden, stimuleert genezing op alle niveaus en helderheid tijdens het dromen.
Heliotroop/bloedsteen Heliotroop/bloedsteen of bloedjaspis (niet te verwarren met hematiet die ook bloedsteen genoemd wordt) Het is een groene jaspis met rode stippen en hoort bij de sterrenbeelden ram, vissen en weegschaal. Het is een belangrijke healingsteen die zijn werking op meerdere chakra's heeft, maar in het bijzonder op de zonnevlecht (helios = zon en troop = baan) en de hartchakra. Op spiritueel niveau bevordert Heliotroop de onvoorwaardelijke liefde en verhoogt via meditatie het geestelijke inzicht en de intuïtie. Verder brengt hij huiselijke harmonie en evenwicht. Het is ook een helende steen voor open wonden en zweren, voor het verzachten van aambeien en het stelpen van een bloedneus.
Hematiet Hematiet/ Haematiet: deze krachtige steen wordt ook wel ijzerglans of bloedsteen genoemd omdat het slijpsel bloedrood gekleurd is. Hij moet niet verward worden met de Heliotroop, die in het Engels bloedsteen genoemd wordt. Het regenwater wat in aanraking komt met hematiet of heliotroop kleurt zelfs hele landschappen rood.
Hematiet heeft als steen van de basischakra een sterk aardend effect, verschaft stevigheid en geeft bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het is een steen die goed is voor mensen die veel geduld moeten hebben, veel geklaag moeten aanhoren. Verder: voor bloedarmoede , aanmaak rode bloedcellen en de bloedcirculatie.
Stimuleert de opbouw van lichaamscellen. Tegen ontstekingen, (op de ontstoken plaats leggen)
Howliet Howliet: kleur is ondoorzichtig wit. Hij is genoemd naar de Amerikaanse onderzoeker H. How. Howliet ondersteunt gekleurde stenen op alle chakra's.  De steen bevorderd het gevoel voor tact. Door het hoge gehalte aan kalk werkt hij versterkend op het beendergestel, de tanden en de nagels. Howliet heeft de eigenschap lichamelijke en psychische blokkades op te heffen, waardoor het teveel aan vocht en slakken afgevoerd wordt. Hij werkt aardend en beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf.  Sterrenbeeld wat bij de steen hoort is de 'tweelingen'
Hyacint Hyacint:Is een bruine Zirkoon Lever en pancreas (alvleesklier), milt, nierkwalen.  Verder: voor geestelijk inzicht, (spirituele bewustwording dus)


*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:


gastenboek
gastenboek

 

contactform

 


Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.