Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / Reiniging

Reiniging van je stenen

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Wanneer je net een steen hebt aangeschaft kun je het het beste eerst reinigen voordat je het gaat dragen.
De steen is waarschijnlijk al door meerdere mensen in de hand genomen of heeft lang in kunstlicht gelegen.

Door dit reinigen voorkom je dat je ongewenste energieën of invloeden van anderen via de steen bij jou terecht komen.
Je kunt de steen reinigen door het een half uurtje in langzaam stromend water te leggen. Vermijd mineraal- of bronwater, omdat hierin mineralen en zouten kunnen zitten die de steen kunnen aantasten.

Er zijn stenen die je nooit in het water mag doen( o.a. calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet.)

Ook kun je hem reinigen door hem driemaal door een vlam te halen, een poosje in de aarde te begraven of een tijd in wierookgeur te hangen. (bijv. Salie of Sandelwood)

Af en toe opwrijven met een zachte doek is ook gunstig. Heb je een altaar dan kun je de steen omgeven door bloemen neerleggen. Bij de wicca sites is daar voldoende info over te vinden.

Reinig de steen regelmatig, zeker wanneer de steen dof is geworden of verkleurd. Doe dit bijvoorbeeld maandelijks, en wanneer je het gebruikt voor lichamelijke aandoeningen wat vaker, afhankelijk van het doel waarvoor je ze gebruikt.

Uitgebreide reiniging

Een uitgebreide manier van reinigen met behulp van de 5 elementen is bestemd voor stenen die door andere (zieke) mensen zijn gedragen, voor stenen die duidelijk een negatieve lading kregen, of om je steen  .

Aarde,water, vuur, lucht, en ether

Aarde: begraaf de steen in de grond. Als je geen tuin hebt kun je een schaaltje nemen met aarde of potgrond. De steen wordt gereinigd en weer opgeladen.
Water: Houdt het steentje een poosje onder stromend water, een beekje is ideaal, maar onder de kraan is ook prima. Je kunt de steen ook 24 uur in een bakje (gedistilleerd) water leggen, al dan niet met wat etherische olie er in, bijv. lavendel of Bachremedie Crab apple. Lijkt de steen erg verontreinigd dan zou je wat zeezout kunnen toevoegen.
Vuur: Leg de steen een poosje in het zonlicht. Doe dit niet met amethist of oranje calciet anders verkleuren ze. Een goede remedie is de steen vluchtig door een kaarsvlam halen, behalve versteend hars zoals barnsteen, want dat zal dan smelten. Doe dit ook niet met pyriet, want dan komen er giftige zwaveldampen vrij!!!
Lucht: Je kunt de steen beroken met wierook, kruiden of etherische oliën. Vooral lavendel, mirre of salie worden gebruikt om te reinigen.
Ether: Doormiddel van visualisatie, je creatieve gedachtekracht, kun je de steen reinigen. Hierbij stel je jezelf voor, dat alle negatieve invloeden uit de steen door een denkbeeldig afvoerputje diep in de aarde verdwijnen. Vervolgens wordt de steen weer opgeladen door een denkbeeldige zuil van zuiver wit licht.
Een andere ethermethode om stenen te reinigen werkt via geluid, met name door de vibraties van klankschalen of van zuiver klinkende tingsha's (kleine Tibetaanse cimbaaltjes die zachtjes tegen elkaar geslagen worden), of door klank van je lievelingsinstrument of cd.

tot slot

Laat de steen na een aantal weken dragen,een paar dagen 'rusten'.

Wanneer je steen gebarsten is kun je beter een nieuwe aanschaffen. Geef de "oude" steen dan terug aan de natuur door het ergens te begraven of in zee te gooien.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.