Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen /A

Stenen beginnend met een A

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

AardbeienkwartsAardbeikwarts stimuleert het hart-chakra, zorgt ervoor dat er diepe gevoelens van liefde ervaren kunnen worden, zowel voor onszelf als voor anderen. Het is een uitstekende steen om blijdschap en vreugde in iemands leven te brengen. Vergroot het zelfrespect en vermindert stress. Bevordert helder denken, maakt vrolijk en blij en heeft een kalmerende werking. Bevordert de romantiek en vermindert spanningen in relaties. Helpt bij opwinding, benauwdheid, hart- en bloedsomloopstoornissen.
AgaatAgaat: is een mengsel van heldere kwarts met andere (kiezelzuur) mineralen, zoals onyx, jaspis, avonturien. In Nederland vind je ze in Limburg en de achterhoek. De steen trekt erfenissen aan, maakt mannen aantrekkelijk voor vrouwen en laat zien wie je ware vrienden zijn.. Hij bevorderd de vruchtbaarheid, en het bewust worden van verborgen gevoelens, met name uit prenatale periode en de jongste kindertijd, hij stimuleert de spirituele groei, en werkt sterk aardend.
* Grillige Agaat doorbreekt rechtlijnigheid, sleur en zijn stimulerend.
* Een regelmatig gelijnde Agaat maakt rustig en stabiliseert.
Geel: Kalmerend, tegen pijn, doofheid, en krampen.
Oranje en rood:Tegen lusteloosheid, depressiviteit,
Groen: koorts en huidaandoeningen
Wit: Sterkt het hart. Beschermt tegen onheil, versterkt de persoonlijkheid en het zelfrespect.

 Botswana agaat Botswana agaat:zie B

Amazoniet Amazoniet: De blauwgroene steen hoort bij de Maagd, bij vernieuwing, hoop, geruststelling, maar ook bij kalktekort.
Verzacht een cynische of sceptische levenshouding en helpt je om uit het dal van een depressie te komen.
Vermindert migraineachtige hoofdpijnen, en heeft een kalmerende werking. Helpt daarom bij stress en krampen. Werkt op de kruin en hart chakra. De steen wordt veel gebruikt bij meditatie en ontspanningsoefeningen en stimuleert gevoelens van Liefde, Licht en Kracht. Is goed voor : huidvorming, tegen : epilepsie, eczeem, alle oogklachten, steenpuisten. Versterkt : de ogen, de aders en het bloed

Amethist/amethystAmethist/amethyst:Paarse kleur in diverse gradaties. Het is de steen voor geestelijke rust, spiritualiteit, bovenste 2 Chakra's en sterrenbeelden vissen, maagd, waterman en steenbok.
In verschillende kerken is deze steen in een attribuut verwerkt. Zit dus ook verwerkt in de pauselijke ring. Door bovenstaande werking kan de steen helpen bij hoofdpijnen, slapeloosheid en migraine en een positieve uitwerking hebben bij waanbeelden /alcohol en drugsverslaving. De naam is in het Grieks a + methustos (= dronkenschap voorkomend) en in het Latijn :a-methyl (=anti alcohol) Kortom...bij een kater is deze steen een welkom hulpmiddel om de verschijnselen te verminderen. Het is een steen die de intuïtie, helderziendheid en meditatie helpt bevorderen. Ook geeft hij heldere dromen en versterkt gevoelens van vriendschap. Verder helpt het bij slapeloosheid:( strijk de amethist een paar keer over je slapen). De amethist geneest ook onreinheden van de huis, je legt een amethist in heet kokend water, en was jezelf met de druppels die zich aan het deksel vormen. En de Amethist brengt geluk in de liefde

Andes-opaal Andes opaal:bevat slierten van roze, zwarte, beige en soms blauwe kleuren.
De sterrenbeelden die bij deze steen horen zijn maagd en ram. Deze steen werkt op het hart-chakra en kan de drager bijstaan met het verzachten van bitterheid/wrok. Maar ook schuwe mensen die hun gevoel niet durven te uiten, hebben veel baat bij deze steen. Verder werking: in het algemeen verzacht de steen alle (nare) gevoelens.

Antimoniet/stibniet/antimoonglans Antimoniet/stibniet/antimoonglans: Kleur is loodgrijs. Werkt voornamelijk op de hart, keel en voorhoofd chakra. De steen kan helpen om wilskracht te ontwikkelen, waardoor helder inzicht en wijsheid bereikbaar worden. Het mineraal werd reeds in de oudheid gebruikt door vrouwen. Zij verfden hun haar en wenkbrauwen ermee en gebruikten het als "eyeliner" om hun ogen groter te doen lijken. Antimoniet wordt tegenwoordig wel gebruikt om oogkwalen te verlichten, met name de lensvertroebeling bij grijze staar. Haal de steen nooit door een kaarsvlam, want dan smelt hij.

ApatietApatiet: De naam komt uit het Grieks en betekent "bedrog" vanwege het feit dat de steen vaak verwisseld werd (en wordt) met andere stenen. Hij komt dan ook in vele kleuren voor en zowel heldere als ondoorzichtige zuilkristallen. Hij werkt in het bijzonder op de keelchakra, maar harmoniseert alle chacra's. Behalve dat hij vaste grond geeft aan wankelende geesten , geeft hij ook energie, sterkt botten en tanden en bevordert de spijsvertering.

Apachietraan Apachietraan: De steen valt onder de 'Obsidaan' en heeft ook een beetje dezelfde werking. kleur is donkerbruin tot zwartgrijs doorschijnend. Het is de steen van verdriet en dat betekend dat hij voor alle vormen van verdriet inzetbaar is.

Angst en traumatische ervaringen, maakt bewust van blokkades, oude pijn loslaten, koude handen en voeten, herstel van wonden, nachtrust, verheldert spirituele leven, stimuleert intuïtie. De steen hoort bij het sterrenbeeld Ram, maar wordt door zijn veelzijdigheid ook toegeschreven als steen voor andere sterrenbeelden.

Apofylliet Apofylliet :vormt mooie kristallen als kubussen of piramiden en is meestal kleurloos. Heldere Apofylliet kristallen zijn doorzichtig tot doorschijnend met een paarlemoerglans en lijken enigszins op Bergkristal Opent de hartchakra en versterkt daardoor de onvoorwaardelijke en universele Liefde. De steen maakt vrolijk en geeft dit gevoel door aan lichaam, ziel en geest. Op spiritueel niveau versterkt hij de intuïtie en helderziendheid, maar zorgt daarbij wel voor een goede verbinding met de aarde. Het is ook een bijzonder krachtige meditatiesteen, die in de diepere lagen van het onderbewustzijn kan doordringen. Hij brengt rust en evenwicht bij diverse psychische stoornissen, depressies en zenuwpijnen.

 Larimar Atlantis steen: zie Larimar

AquamarijnAquamarijn:kleur is licht etherisch, blauw tot groen. De naam is latijn voor "water van de zee".en het is de blauwe variant van de Beril.
De sterrenbeelden die hierbij horen zijn tweelingen, vissen en ram. De werking van de steen is voornamelijk de schildklier en sinussen, keelchakra en voorhoofdchakra.
Hij brengt geluk in de liefde, verheldert het denken en stimuleert het gebruik van je gezond verstand. Wordt veel gebruikt bij allergische aandoeningen van de hals en keelgebied en de luchtwegen (o.a. hooikoorts, sinusitis). Het is een uitstekende steen om bij meditaties te gebruiken.

Aventurijn Aventurijn : komt voor in de kleuren glasachtig groen met onzuiverheden van mica en haematiet, kan ook bruin,geel, oranje of blauw zijn. De naam komt van het Italiaans "aventura" wat bij toeval betekent. De groene werkt voornamelijk op de hartchakra en kan een grote hulp zijn bij het oplossen van jeugdtrauma's.
Helpt bij allergische huidproblemen, uitslag en jeuk.
Geeft zelfbeheersing en rust Is een goede steen voor mensen die snel blozen en moeite hebben met lichamelijke aanraking. Goed voor onrustige kinderen. De ram is het sterrenbeeld die bij deze steen past.

gele Aventurijn De gele avanturijn is een steen met een stimulerende, verlichting- en energiegevende werking. Verzacht verdrietige en onrustige gevoelens. Bestrijdt virussen en is een goede healing-steen in het algemeen. Bevordert een opgewekte, ontspannen stemming. Spoort aan dromen te verwezenlijken en bevordert een ontspannen levendigheid. Bevordert de bloedaanmaak, verbetert de doorbloeding van gevoelloze plekken en verwarmt en activeert deze, versterkt de lever en de zintuigen.

Azuriet Azuriet: de kleuren zijn nachtblauw, lichtblauw met groen. (vaak in combinatie met Malachiet).  Sterrenbeelden die bij deze steen horen zijn de boogschutter en steenbok.  De steen werkt gunstig bij galblaas, lever en bloedsomloop problemen . Verder:brengt de gedachtestroom tot rust,  goed voor meditatie en concentratie.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.