Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / R

Stenen beginnend met een R

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Regenboog obsidiaan Regenboog obsidiaan: zie O
Rhyoliet/Ogen jaspis
Rhyoliet: zie obsidiaan jaspis/ogen jaspis
Rhodochrosiet
Rhodochrosiet: kleuren zijn: bleek roze, donkerrood, geel, huidskleur, oranje en bruin. Sterrenbeelden die hierbij horen zijn de schorpioen en leeuw. De naam van de steen betekend in het Grieks "roze", maar de steen komt ook voor in bleekroze, donkerrood, geel, huidskleur, oranje en bruin. Dit is een steen ter bevordering van liefde en openhartigheid, maar is ook goed voor kinderen die bang zijn om te slapen. Verder is het een gunstige steen bij hartziekten waarbij de hartslag gestoord is, werkt in op het ruggenmerg en hersenen en voor spraakstoornissen die hiermee te maken hebben.
Beschermt mediamieke mensen, verhoogt creativiteit en intuïtie.
Rhodoniet Rhodoniet : kleurvariatie's zijn oudroze - rode kleur met zwarte aders van mangaanoxide. Naam in het Grieks is "Rhodon oftewel Roos. De steen hoort bij het sterrenbeeld stier en heeft als belangrijke werking dat het gewrichtsontstekingen tot rust kan brengen. Kalmeert bij onrust en verwarring, tegen futloosheid en moedeloosheid. Goede steen voor prikkelbare mensen, ondersteunt verlegen mensen en geestelijke processen.
Robijn Robijn: Op diamant na is dit de hardste steen soort en de kleuren zijn transparant tot doorzichtig rood tot robijnkleur. Het is de steen voor moed en dapperheid en is als machtgevende steen door de hele geschiedenis heen gebruikt (misbruikt) door vele heersers , maar is ook een potentiële positieve spirituele gids. Sterrenbeelden waar de steen bij past zijn: leeuw, schorpioen, kreeft en boogschutter. Wordt gebruikt voor (tegen): miskramen, versterkt intuïtie, bij hoger denken, buikkramp, suikerziekte, geeft moed. Verdrijft melancholie en koorts, is hartversterkend. Daarnaast kan hij ingezet worden bij bestrijding van shock, impotentie , onvruchtbaarheid, schommelende bloeddruk en artritis.  De robijn geeft een gepassioneerde liefde.
Rode Jaspis Rode Jaspis: bevat ijzer Helpt bij het aarden, verbeterd de doorbloeding van het hele lichaam, stimuleert genegenheid tegenover andere mensen, helpt bij alle maagkwalen, waaronder gewone maagpijn, ondersteund de bereidheid om mensen in nood te helpen, verhoogt de concentratie en verdrijft negatieve gedachten, helpt bij bloedarmoede en versterkt de bloedaanmaak in het rode beenmerg, ondersteund in hoge mate de werking van de lever en verhoogt de energie van dit orgaan.
Rode Granaat Rode granaat: zie granaat.


Rookkwarts Rookkwarts:De beschermingsteen! kleuren zijn transparant tot grijsbruine rookkleur of een zwarte variëteit . Wordt niet zo veel gebruikt, en dat is vreemd omdat het toch een goede helper kan zijn. Het is een steen die vooral mensen, die erg wantrouwend en kortzichtig zijn, kan helpen dit de doorbreken en weer vertrouwen te krijgen. Ook als het bergkristal nog te 'helder' is en er juist behoefte is aan wat meer aardkracht is rookkwarts een fijne steen.  Beïnvloed het onderlichaam en de voortplantingsorganen, vergroot de vruchtbaarheid en versterkt hart en nieren. Vergroot de creativiteit, helpt bij neerslachtige mensen zonder zelfvertrouwen en ook bij een gebroken levenswil en krachteloosheid.
Verdere werking: Afvoeren negatieve energie, kracht om wensen en dromen waar te maken, verbinden met de aarde, beschermt tegen ondoordacht handelen, versterkt, verantwoordelijkheidsgevoel. Samen met rutielkwarts helpt het mensen die willen stoppen met roken
Rozenkwarts Rozenkwarts :bevat mangaan en titanium en de kleur is licht tot hel roze wat gelijk al daardoor geassocieerd wordt met kinderen en zachte vrouwelijke energie. De steen hoort bij het sterrenbeeld stier en weegschaal.
Wordt ook wel Venus- of liefdessteen genoemd. schept vrede en gezelligheid in huis. Is een ideale steen voor kinderen door zijn geruststellende energie. Bevordert liefde en kunst, scheppend denken, werkt op de thymusklier.
Van deze halfedelsteen wordt gezegd dat het een van de beste stenen is om te gebruiken ter bestrijding van migraine en alle soorten hoofdpijn.
Geeft fantasie, tegen heimwee, bevorderen geestelijke groei, creativiteit, zelfrespect, tegen jaloezie, diarree, buikkrampen bij baby's, bedaren opvliegerige mensen.
Rubelliet Rubelliet: Deze zeldzame steen bevat een troostvolle energie bij rouw en verdriet en daarnaast ook nog bij elk gevoel van zelf verachting! Wanneer je zoekt naar een steen om je vruchtbaarheid te verhogen, zou dit ook een goede keus kunnen zijn. Rubelliet helpt los te laten...tranen te laten vloeien en zal dus een goede hulp zijn bij alle ziekten die veroorzaakt zijn door emotionele blokkades. Als de steen is uitgewerkt krijgt hij scherpe randjes. Als de steen vlekken op de huid afgeeft geeft de steen meer energie af dan je op dat moment aan kunt en is het beter de steen niet 's nachts te dragen.
Rutielkwarts Rutielkwarts :Kleuren zijn geel, rood en soms witte titaannaaldjes (venushaartjes). De steen past bij alle sterrenbeelden, is goed voor de luchtwegen en bevordert daadkracht. De energie van de steen helpt om een betere hersencoördinatie te krijgen, het onderbewustzijn meer toegankelijk te maken en helderziendheid te versterken. Wordt verder toegepast bij infecties van blaas en urinewegen, en ter verbetering van de immuniteit. Is verder behulpzaam bij het krijgen van nieuwe ideeën en bij seksuele problemen.
Roze toermalijn Roze toermalijn: zie Rubeliet en Toermalijn.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.