Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -maan /  Fasen

menu magie Maan

Inleiding// Invloed maan// Volle maan // Blauwe maan// Maan - tuin// Maan fasen // Links//

Maan Fasen en toepassingen

 

Nieuwe maan. ( 0-45 graden voor de zon)

Soms is hij te zien als een hele dunne sikkel aan de rechterkant, maar vaak is er niks te zien.

Deze maan komt op met zonsopgang en gaat onder met zonsondergang en zal het beste te zien zijn vlak voor zonsondergang.  Haar energie is die van een nieuwe lente en het is dus de beste tijd om iets nieuws te beginnen.

Associatie woord = zaad en het kan zijn dat je impulsiever bent en vol van nieuwe ideeën
Gedurende deze korte tijd is er een opmerkelijke invloed op mensen, dieren en planten. Wie in deze tijd bijvoorbeeld een dag niet eet, voorkomt talloze ziekten, omdat het ontgift vermogen van het lichaam dan zijn hoogste niveau bereikt. Zieke bomen kunnen door snoeien op deze dag weer gezond worden.

Wassende maan. (45-90 graden)

De maan is voor een kwart aan de rechterkant verlicht.

Ze komt halverwege de ochtend op en gaat halverwege de avond onder. Haar energie is die van de bewustwording over zaken die je wel of niet (meer) wilt.

Associatie woord = ontspruiten en je zult het nu belangrijk vinden om voor je mening uit te komen.

Alles wat aan het lichaam wordt toegevoegd, alles wat het lichaam opbouwt en sterkt, werkt gedurende deze twee weken dubbel zo goed. Hoe meer de maan wast, des te ongunstiger verloopt de genezing van wonden en operaties.
Magie die het beste werkt bij wassende maan: 7 tot 14 dagen na de nieuwe maan.
Opbouwende magie, liefde, voorspoed, succes, vriendschap en geluk.

volle maan: 3 1/2 tot 10 1/2 dagen na de wassende maan.

Alle magie voor krachttijd van afmaken of voltooiing; paranormaal werk.

Eerste kwartier (90-135 graden)

De hele rechterhelft van de maan is nu verlicht.

Ze komt op rond het middaguur en gaat rond middernacht onder.  Haar energie is die van ontplooien van je ideeën en plannen, soms neem je hierdoor iets teveel hooi op je vork, of ondervind je wat tegenstand, maar dat is nu niet zo erg!

Associatie woord = groei. Je zult nu de kans grijpen om ideën vorm te geven of om problemen op te lossen.

Gibbons maan.(135-180 graden)

De maan is nu voor 3/4 deel rechts verlicht

 Ze komt halverwege de middag op en gaat halverwege de nacht onder. Haar energie is die van het overzien van je acties en het begrijpen ervan.

Associatie woord = knop Je zult nu meer via je intellect bezig zijn dan hiervoor en makkelijk de details kunnen afwerken

Volle maan. (180-225 graden)

De maan is nu volledig rond en verlicht.

Ze komt op rond zonsondergang en gaat onder bij zonsopkomst. De aarde staat nu tussen de zon en maan in. Haar energie is die van het zien van de resultaten en het de antwoorden op je vragen.

Associatie woord = bloesem. Het kan zijn dat je wat moeite hebt tussen de balans in je emoties en de buitenkant van je karakter.

‘Maanzieke’ mensen gaan slaapwandelen, verliefde mensen kunnen niet slapen, wonden bloeden sterker dan anders, de op deze dag verzamelde kruiden hebben meer kracht, bomen die nu gesnoeid worden kunnen afsterven, er zijn  meer gewelddadigheden en ongelukken en verloskundigen maken overuren.

Afnemende maan.(135-90 graden achter de zon.)

Nu is 3/4 aan de linkerkant van de maan verlicht.

Deze maan komt halverwege de avond op en gaat halverwege de volgende ochtend onder. De energie die ze hierbij uitstraalt is nodig voor het afronden van je zaken en het delen van je ervaringen.

Het associatie woord = vrucht.  Je zult waarschijnlijk nu meer dan anders behoefte hebben om te praten en te delen met anderen.

Operaties lukken nu beter dan anders, bijna al het (huishoudelijke) werk gaat makkelijker en al eet je meer dan normaal, je komt er minder hard van aan dan in andere perioden. Veel werkzaamheden in de tuin en natuur verlopen voorspoedig of leiden tot gunstige resultaten (zoals het veredelen van fruitbomen).

Laatste Kwartier. (90 - 45 graden)

Nu is de hele  linkerhelft van de maan verlicht.

Je zult haar kunnen zien opkomen rond middernacht en ze gaat rond het middaguur onder. Haar energie is die van het analyseren en het doorzien van de processen van je persoon.

Het associatie woord = oogsten. Je zult in deze tijd meer tijd nodig hebben om je terug te kunnen trekken.

Balsemieke  of Karma Maan (45 - 0 graden)

De sikkel is nu vrijwel niet meer te zien en zit aan de linkerkant.
Ze komt halverwege de nacht op en gaat halverwege de middag onder. De energie die nu vrijkomt geeft je de kans om de geleerde lessen toe te passen in je leven.

Het associatie woord = composteren. Je zult nu kans krijgen om het verleden los te laten.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 10-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.