Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Weegschaal: Je totemdier is de KRAAI

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

Over de hele wereld komen meer dan 100 soorten kraaien voor, zoals bijvoorbeeld de roek, de raaf, de ekster en de kauw.
De kraai is een gedrongen vogel met zwarte veren en een sterke snavel en poten. Hij past zich gemakkelijk aan en kan bijna overal wonen. In wezen is de kraai een plunderaar en aaseter.
Hij voedt zich hoofdzakelijk op de grond met granen, wortelgewassen, vruchten, noten, kadavers, insecten en kleine dieren. Met zijn sterke poten kan hij zich snel over de grond bewegen. Kraaien gaan meestal met hele groepjes tegelijk op zoek naar voedsel, nooit alleen.

Terwijl boeren de vogel maar een plaag vinden, belichaamde hij met zijn "vuilverwerkende" activiteit naar de opvatting van de indianen een evenwichtscheppende kracht in de natuurlijke orde.
En dat klopt, van die activiteit, als je 's morgens in alle vroegte maar wel bij daglicht door de stad loopt , zie je de kraaien vaak bezig de voedselresten die mensen weggooiden, op ruimen.

De Kraai werd door de Indianen tevens beschouwd als "Leraarvogel" wegens zijn intelligentie en zijn vermogen zich overal op zijn gemak te voelen.

De Kraai is charmant en vriendelijk, idealistisch en romantisch, diplomatiek, tolerant en onpartijdig. Maar soms is de Kraai te goedgelovig of te onzeker en kan geen beslissingen nemen.

Net zoals hun totem is de Kraaimens iemand die heel trouw is aan de groep of organisatie waartoe hij behoort, en net zoals de Kraai is de Weegschaal mens ook iemand die altijd op zoek is naar het juiste evenwicht. De Kraai doet dit door veranderingen in de atmosfeer met zijn vleugels aan te voelen en te beheersen.

Je behoort tot de clan van raaf

Je behoort tot de de 'clan van Raven'
Raafmensen ontmoet je in velerlei vormen ,afhankelijk van de stemming waarin ze op dat moment verkeren en of ze al of niet in balans zijn.
Als ze goed in evenwicht zijn hebben ze een grote verscheidenheid van mystieke eigenschappen en zijn ze één en al hart.
Ze zijn vriendelijk, liefhebbend, zorgzaam en wezenlijk begaan met welzijn van anderen.
Als ze dit niveau hebben bereikt, kunnen ze warmte van de zon in zich opnemen en deze uitstralen op allen waarmee ze in aanraking komen.
Raafmensen hebben vaak de neiging van de ene stemming in de andere te rollen, op dat moment lijkt het hun het beste.
Als ze zich het volgende moment in het ene uiterste bevinden, voelen ze zich volkomen op hun gemak en begrijpen niet waarom andere mensen wat in de war raken door hun manoeuvres.

Totumplant

De Klimop is je totemplant.
Het is een altijd groene plant die zich in spiralen omhoog slingert en gedijt in de donkere helft van het jaar.
Hij bloeit van augustus tot oktober en de kleine zwarte bessen rijpen in de winter en voorzien in voedsel voor hongerige vogels. Medicinaal werd de klimop alleen heel voorzichtig gebruikt, bij sommige kuren voor de huid, omdat ze giftig is.

Klimop geldt als een symbool voor wedergeboorte en het feit dat hij eeuwig groen bleef werd als symbool gezien voor de overleving van de levensessentie. De plant is van grote betekenis voor Kraaien.
Zij wijst op de noodzaak taai te zijn en door te zetten, vooral in tijden van tegenspoed of grote verandering.

totumsteen

Je totem edelsteen is de Azuriet.
Het is een steen met een zachte, vredige trilling, waardoor hij vooral nuttig is als focus voor meditatie .
Evenals azuriet hebben Kraaien een zachte kant in hun aard en zouden Azuriet moeten dragen, want deze helpen hen zich sterker te verbinden met de energie? van Moeder Aarde en een duidelijk inzicht in hun wensen te krijgen.
De steen wordt gedragen als een ring, bij voorkeur aan de rechterhand, of op het lichaam zelf.

relatie's

Als je andere mensen kent die een Kraai zijn:
Vat de vriendelijkheid van Kraaien niet op als genegenheid. Blijf in gesprekken met hen terzake. Kraaien hebben graag dat dingen hun duidelijk of logisch uitgelegd worden en verfoeien langdradige babbelkousen haast al net zo erg als rad van de tongriem gesneden, onder druk zettende verkopers.
Vermijd het om in groepen waar een kraai deel van uit maakt gesprekken de grove kant te laten uitgaan. Kraaien gruwen van vulgariteit, hoewel ze vaak te diplomatiek zijn om hun gevoelens te laten blijken.
In de liefde is Kraai teder, lief, luchtig en attent, maar onbestendig als het weer en erg flirtziek!
Mocht je ooit verliefd worden op een Kraai, gedraag je dan netjes en correct. En bedenk dat de vriendelijke reactie niet altijd een teken van verliefdheid is.

Tot slot:

Een echte zwakke plek op gezondheidsgebied zijn de nieren.
je kleur is blauw en je beste dag is vrijdag.

Windstreek:Zuid-west

Element:Lucht met aarde

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai **Schorpioen/Slang **Boogschutter/uil**Steenbok/Gans**Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.