Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Moeder Aarde Astrologie

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai Schorpioen/Slang **Boogschutter/uil**Steenbok/Gans**Waterman/Otter**Vissen/Wolf

 

Medicijnwiel

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de medicijn wiel? Anders zul je zeker wel eens een afbeelding gezien hebben ,zonder dat je hiervan bewust was.

 Het Indiaanse Medicijnwiel van de Noord Amerikaanse Indianen is een symbool dat de cirkel van het leven voorstelt. Het heeft met zowel met ieder persoonlijk als met de hele kosmos te maken.

De medicijn wiel wordt weergegeven door een cirkel met 4 windrichtingen die met elkaar verbonden zijn door een kruis in het midden van de cirkel.
Op het eerste gezicht ziet het er simpel uit, maar dit is slechts een vereenvoudigde symbolische weergave van het Medicijnwiel.

Voor de Indiaan is het Medicijnwiel een soort universeel kompas die hem op symbolische wijze helpt zijn levenspad hier op aarde te bewandelen.
Het Medicijnwiel helpt hem ook om z'n ware "ik" te ontdekken die verborgen zit achter zijn aardse persoonlijkheid.
De levenswijze volgens het Medicijnwiel is geen geloof of religie, het kent geen leiders of volgelingen, het is puur een methode van zelfleer, die leidt tot de ontdekking van je ware zelf.
Volgens de Indianen (en met hen andere volkeren over de hele wereld), komt al het bestaan uit een en dezelfde bron.

 Deze bron wordt door de Indianen de Great Spirit (grote geest/vonk) genoemd.
Wij zijn allemaal een vonk van de Great Spirit, evenals de dieren, planten en mineralen, ook zij zijn spirit wezens.

omhoog
Wij zijn een deel van alles, alles is een deel van ons"( indiaanse wijsheid )
.

Het zal je daarom ook wel duidelijk  zijn waarom de Indiaanse bevolking zo sterk verbonden zijn met de aarde en de natuur. Alles is een deel van elkaar en hoort bij elkaar.
Het aardse lichaam is puur een vervoermiddel van zijn Spirit. Het lichaam geeft de Spirit de gelegenheid om zich in de fysieke wereld te manifesteren, om ervaringen op te doen, lessen uit kan halen, om zodoende wijsheid te verkrijgen, het Medicijnwiel helpt hem hierbij.

Deze levenswijze word door de Indianen de "Medicine way" genoemd. De cirkel kent vele wegen, de weg die je volgt door je Spirit te volgen word de 'Red way' genoemd of de 'beauty way'.
 Het is zeker niet de gemakkelijkste weg, velen zullen dan ook tijdens hun aardse leven van het pad afraken en kiezen voor de zogenaamde sluiproutes, de Indianen noemen dit het pad van het vlees, waar alleen de tastbare dingen belangrijk zijn.
Ogenschijnlijk is dit de weg van de minste weerstand, maar schijn bedriegt. 
Voor de Indiaan heeft het woord medicijn een veel diepere betekenis dan pillen of zalfjes die een ziekte kunnen genezen. Het betekent kracht in de vorm van onzichtbare energie waar men onbeperkt gebruik van kan maken, het betekent ook kennis en volledigheid van alles dat manifestatie heeft. Dus het Medicijnwiel kan men omschrijven als de cirkel van kennis die de volledigheid van alles bevat en kracht geeft aan iemands aardse leven.

omhoog

Dromen vangers

Overal zie je ze tegenwoordig, de spinnenweb-achtige dromenvangers. Oorspronkelijk werden deze alleen door de Canadese en Noord-Amerikaanse Sioux en Ojibwa gebruikt.
Ze worden boven de slaapplaats gehangen om de kwade dromen en gedachten uit te filteren, die dan de volgende ochtend moeten verdwijnen .
Maar de goede dromen vinden hun weg door het net en glijden langs de pendel naar beneden.
De geschiedenis zegt dat de dromenvanger werd ontdekt door een Sioux-vrouw van wie het kind kwade dromen had.
Omdat ze geen andere uitweg meer wist, ging ze naar de oude spinnenvrouw om haar om raad te vragen.
Ze kreeg de aanwijzing dat ze van wilgentakken de eeuwige circel moest maken en van katoenen draden het net des levens.
Sindsdien zorgt de dromenvanger ervoor dat mensen plezier beleven aan dromen en aan het leven.

omhoog

In Noord-Amerika is het cijfer 4 een heilig getal.

Er zijn 4 windstreken: Er zijn 4 verdelingen in de tijd:
het Westen
het Noorden
het Oosten
het Zuiden
de Dag
de Nacht
de Maan
het Jaar
   
Wat in de aarde groeit bestaat uit 4 delen Er zijn 4 soorten wezens die ademen:
de Wortels
de Stengel
het Blad
de Vrucht
zij die kruipen
zij die vliegen
de viervoetigen
de tweevoetigen
   
Er zijn 4 dingen boven de aarde: Er zijn 4 verschillende goden:
de Zon
de Maan
de Hemel
de Sterren
de helpers van de Grote Goden
de Goden
de Goden onder hen
de Geesten
   
Er zijn 4 perioden in het leven van de mens:   
de Babytijd
de Jeugd
de Volwassenheid
de Oude dag
En tenslotte:
de mens heeft 4 vingers aan iedere hand,
4 tenen aan iedere voet,
en ook de duimen met de grote tenen
vormen samen het getal 4.

Tipi etiquette

In vroegere tijden, kenden de Indianen vrij strikte beleefdheidsregels.
Iedereen paste ze ook spontaan toe wanneer hij bijvoorbeeld de tipi (tent/huis) van een vriend bezocht.

Was de deur open, dan kon een vriend meteen binnenkomen. Was ze dicht, dan gaf hij zijn aanwezigheid te kennen door aan de deur te krabben, of door met de deurklopper, (een uitgesneden buffelhoef) te schudden. Hij wachtte dan gewoon tot hij binnen werd geroepen. Een stel gekruiste stokken voor de deur betekende zoveel als "niet storen". Gekruiste stokken of gesloten rookflappen, betekenden dat de bewoner niet thuis was. Het was een doeltreffend beveiligingssysteem, want geen mens zou eraan denken om naar binnen te gaan.

Als een man de tipi betrad, ging hij meteen naar rechts, en wachtte daar tot de gastheer hem vroeg om achterin de tipi links van hem te gaan neerzitten. Een vrouw kwam na de man binnen en ging meteen links. Over het algemeen zaten de vrouwen aan de zuidkant en de mannen aan de noordkant van de tipi.

Van de gast die voor de maaltijd was uitgenodigd, werd verwacht dat hij zijn kopjes en lepels zelf zou meebrengen, en ook dat hij al het voedsel dat hem werd geboden, op at.
Het gold als een gebrek aan beleefdheid tussen het vuur en de persoon door te lopen. Ze liepen daarom steeds achterom de anderen, en wie neerzat leunde zachtjes voorover om plaats te maken. Niemand zou ook over het altaar in het midden of over het vuur stappen.

De vrouwen moesten op hun hielen zitten of met beide benen samen aan één kant, zeker niet in kleermakerszit, zoals de mannen zaten. In een groep moesten jonge mannen zwijgen tot de ouderen hen uitdrukkelijk vroegen om te spreken.

Als de gastheer zijn pijp uitklopte, was dit voor iedereen het teken om weg te gaan, wat dan ook zonder enig gemor gebeurde.
In grote trekken gelden dezelfde regels ook nog vandaag.

Pocahontas

De Powhatan indianen leefden aan de kust van Virginia, waar de Engelsen hen in 1607 aantroffen.
Hun opperhoofd noemde zich ook Powhatan, d.w.z. zo verstonden de kolonisten het.
Pocahontas (een prinses) huwde in 1613 met John Rolfe. Drie jaar later ging John naar Engeland terug om haar aan koningin Anne voor te stellen. In Engeland was deze "prinses" een enorme sensatie.
Maar het geluk duurde niet lang. In 1617 stierf zij ten gevolge van de pokken. In de kerk van Gravesend kan men haar graf bewonderen.
omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai Schorpioen/Slang **Boogschutter/uil**Steenbok/Gans**Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.