Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Kreeft: Je totemdier is de Specht

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

De specht is een kleurrijke vogel met een sterke, scherpe snavel, waarmee hij in takken en stammen hakt om een nest te bouwen of insecten te vangen of gewoon uit puur plezier. De specht stond bij de Amerikaanse Indianen in hoog aanzien, omdat het ritme van zijn roffelen leek op het trommelen waarmee de sjamaan de menselijke hartslag of het natuurlijke ritme van het kloppen van Moeder Aarde zelf nabootste. Met zijn scherpe klauwpoten kan de specht zich onder het roffelen heel goed aan bomen vastklampen en dit vastklampende aspect past heel sterk bij de Kreeft.

Spechten tikken niet enkel op boomschors om eten te vinden, maar ook gewoon voor hun plezier.

Ze moeten een nest hebben, en proberen hun jongen zo lang mogelijk bij zich te houden .

Evenals de Specht zijn ze een goede ouder, maar hebben er moeite mee om de  jongen te laten uitvliegen als deze oud genoeg zijn om op eigen benen te staan. 

Het gezin is heel belangrijk.

Ze klampen zich aan hun kinderen vast tot op hoge leeftijd , waardoor deze vaak het gevoel blijven houden dat ze afhankelijk zijn van hun ouders. Loslaten is dan ook een van de moeilijkste lessen voor Spechten, en in feite is dit de test van ware liefde. Omdat Specht heel gevoelig en emotioneel in elkaar zit, zijn ze om het minste of geringste uit hun evenwicht te brengen.

De Specht is emotioneel en gevoelig, kwetsbaar en beschermend, fantasierijk en teder, intu´tief en vergevingsgezind. Soms onderhevig aan stemmingen en zelfmedelijden. Specht is hartelijk en beschermend, maar tegelijk ook een geboren piekeraar.

Net zoals spechten een behaaglijk nest inrichten voor zichzelf en hun jongen, hechten ook Kreeften/ Spechten aan een behaaglijk en harmonieus huis. Als ze hun nest niet kunnen delen met mensen van wie ze houden kunnen ,vooral vrouwelijke Spechten verbitterd worden en zelfs doordraaien. Spechten hebben iemand nodig om dienstbaar aan te zijn en als ze hun toewijding nergens op kunnen richten voelen ze zich diep ongelukkig en zinken weg in een moeras van negatieve emoties.

Je behoort tot de clan van de kikker

Als Kreeft behoor je tot de ' kikkerclan', en als je in de stress zit, helpt het water, het element van deze kikkerclan, je ook weer tot rust te komen. Net zoals water oplost en verdunt zo bezitten de kikkers ook het vermogen om emotionele blokkades in anderen aan te voelen en hen te helpen deze uit de weg te ruimen. En ze kunnen opgehoopte negatieve emoties als het ware "verdunnen", net als water. Ze kunnen overigens ook makkelijk emotionele blokkades in zichzelf veroorzaken

De Kreeft is geboren in de tijd van de lange dagen, een heerlijke tijd om buiten te zijn, een periode waarin alles groen is en met heerlijke bloesemgeuren.

Totumplant

Je totemplant is de wilde roos, een doornige heester met een kruipende, klimmende of rechte stam. De wilde roos bezit tal van geneeskrachtige eigenschappen. Gedroogde roosblaadjes zijn goed tegen hoofdpijn en gemengd met honing zuiveren ze het bloed. Rozenbottels zijn rijk aan vitamine C en zijn uitstekend tegen verkoudheid, keelpijn en griep.

totumsteen

Je totemedelsteen is de Rozenkwarts, een kristalachtige vorm van kwarts, die zijn fijne roze kleur dankt aan spoortjes van mangaan. Het is een steen voor het hartchakra.

Rozenkwarts helpt een einde te maken aan emoties die het hart bedrukken, zoals trauma's, verdriet, angst en haat. De steen bevordert het begrip. Rozenkwarts is zowel een uitzender als een ontvanger en bevordert de liefde tussen ouders en kinderen, het versterkt de gezinseenheid en betrokkenheid bij elkaar. Spechten ontwikkelen sterke familierelaties en zijn bereid zich grote opofferingen te getroosten voor het geluk van hun kinderen.

relatie's

Als je een Specht kent in je naaste omgeving kun je het beste als volgt met hem of haar omgaan: realiseer je dat ze uiterst emotioneel en wispelturig zijn en in hun schulp kruipen zo gauw ze denken dat iets of iemand uit haar familiebezit bedreigd wordt.

Wees positief in hun gezelschap. Bedenk dat jouw persoonlijke zorgen de zorgen van de Specht worden. Spechten worden net zo gemakkelijk door zorgen en gepieker aangestoken als anderen door een verkoudheid. .

Wees lief voor Specht, als je in hem geïnteresseerd bent, en laat hem vooral zijn eigen tempo volgen!

Ze laten zich leiden, maar ze laten zich nooit opdrijven.
 Knuffelen en kussen vindt Specht soms prettiger dan seks op zich. Grote dromen en mooie idealen leiden haast onvermijdelijk tot de nodige teleurstellingen.

Tot slot:

Spechten zijn (uiteraard) te vinden in beroepen in de verzorgende sector. Maar ook komen ze sterk uit de verf in het bankwereld en vastgoedsector.
Gezondheid is over het algemeen zeer goed , maar hun pijndrempel ligt tamelijk laag. Gepieker leidt meestal tot (onschuldige) psychosomatische klachten zoals maagstoornissen.

Je kleur is roze en je beste dag is de Maandag

Windstreek:Zuid-zuid-oost

Element: Water

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.