Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Ram: Je totemdier is de Valk

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

De Valk is een roofvogel, die op grote hoogte zijn spectaculairste vluchten kan uitvoeren. Hij is bovendien heel nuttig, want hij eet bijvoorbeeld sprinkhanen , kevers, muizen en konijnen. Zo helpt hij ook de boeren om hun gewassen vrij te houden , waarop zij weer de bevolking te eten kunnen geven.
Net als hun totemdier zijn de valk - mensen jagers, maar zij jagen op nieuwe dingen om te ondernemen, nieuwe projecten die ze kunnen opzetten, nieuwe filosofie? die ze kunnen onderzoeken. Ze hebben ook vaak afwisselend lichte en donkere tijden.

Dan willen ze alleen zijn om te ontdekken hoe het komt dat alles in de wereld hun verkeerd toeschijnt.
Deze mensen hebben de gave om de dingen, ideeën en mensen waarmee ze in aanraking komen te openen en te zuiveren. Ze zijn nogal ronduit en houden daarom niet van mensen die niet serieus zijn of anderen proberen te manipuleren. Ze nemen geen blad voor hun mond als ze dit soort eigenschappen tegenkomen.

 
Wie tussen 21 maart en 19 april is geboren, is ook net zo ondernemend, energiek en uitbundig als hun totemdier. Want Havik - mensen kunnen dan wel ongeduldig, egocentrisch en soms een tikkeltje driftig zijn, voor de rest zijn ze grenzenloos optimistisch, vastberaden en openhartig. Alleen moeten Haviken leren het nodige geduld op te brengen voor iedereen die niet zo snel en vurig is als zijzelf.

Als Valk behoor je tot de clan van haviken

De rode havik werd door talloze indianenstammen vereerd en zijn veren waren een kostbaar bezit, die gebruikt werden in ceremoniën.
Net zoals je totemdier is de onder de Valk geboren mens iemand die graag de vleugels uitslaat.
En net zoals de valk die tot op grote hoogten kan vliegen, zo doen de mensen met deze totem dat ook met hun hooggestemde idealen. Wel kunnen ze vlug afgeleid zijn.

Je totemplant is de paardebloem

Een overblijvende plant die in Noord Amerika en Europa zeer veel voorkomt op grasland en onbebouwde velden en langs oevers. In gecultiveerde gebieden wordt de plant zelfs als een plaag beschouwd.
Net als de paardebloem hebben valken de gewoonte dan hier, en dan daar op te duiken.

Dit wordt hen niet in dank afgenomen door hen die niet tegen hun energieniveau zijn opgewassen, en die niet inzien hoe nuttig deze mensen zijn bij zaken die hun belangstelling hebben.
Ze zijn net als hun plant, een schatkamer van nuttige zaken voor degenen die moeite nemen hen te leren te begrijpen. Daar rode havik mensen koppig zijn, hebben ze vaak last van hoofdpijn. Ook stoten ze veel vaker dan anderen per ongeluk hun hoofd, misschien omdat ze neiging hebben om te snel ergens anders heen te gaan, zonder dat ze de tijd nemen goed uit te kijken

Alle delen van de paardebloem zijn medicinaal te gebruiken. Wortels, blaadjes en bloemen. De paardebloem wordt ook wel pluisbal genoemd, met hun zaadjes die op de wind vervoerd worden, en nagenoeg overal groeien waar ze landen. Valken zijn als hun totemplant, ze waaien gemakkelijk van de ene naar de andere plaats, of van het ene naar het ander idee, en vliegen direkt en spontaan op dingen af.
Valken kunnen zelf in heel veel opzichten baat hebben bij de geneeskrachtige, en bloedzuiverende eigenschappen van hun totemplant, de paardebloem. Het is een kruid voor ontspanning en vermengd met andere kruiden, kan het hen helpen bij verstopinningen in het hoofd, waar ze nog al eens last van hebben.

totumsteen

Je totem-edelsteen is de Opaal. Deze heeft zich gevormd op warme plaatsen met druk, zoals in spelonken in vulkanisch gesteente of in de buurt van warme bronnen. De steen kan daarom gebruikt worden om warmte en druk te verduren en is vooral geschikt als je onder emotionele druk staat of een vuurproef moet ondergaan!
De opaal is dus heel geschikt als je moet leren je emoties in bedwang te houden.

Opaal wordt net als turkoois, al heel lang door mensen gebruikt en is het symbool van Hoop. Als je een aantal vuuropalen door je vingers laat glijden, lijkt het op een regen van verschietende sterren.
Net als hun mineraal kun je de ram/valk mensen vaak op warme plaatsen vinden of op plaatsen die min of meer onder druk staan, letterlijk of figuurlijk. Zij houden van zon en warmte, en ook bevinden ze zich graag in een situatie, die hun intense mentale, fysieke en emotionele energie goed kan gebruiken.

 Ze zijn poreus net als hun steen, en hun geest wordt gemakkelijk bezoedeld, als ze zich afgeven met verkeerde mensen of ideeën . Gewoonlijk zijn ze zeer open en bereid om naar nieuwe ideeën te luisteren. Soms aanvaarden ze iets wat later schadelijk voor hen blijkt te zijn. Net als de opaal, zijn rode havikmensen van het type, dat voortdurend fonkelt met kleine opvlammende vonken van energie.

relatie's

Wil je bevriend met een Valk worden, zul je alle energie in dienen te zetten om deze stormachtige mens te kunnen volgen, of je besluit om hun rustige thuis haven te worden. Voor beiden zul je veel respect gevoelens van deze mens kunnen verwachten.
In de liefde is dit type even stormachtig als op alle andere terreinen, en wil je een Valk blijven boeien zul je steeds weer verassend om de hoek moeten komen.

Tot slot:

Haviken kom je tegen in beroepen met elektronica, maar ook als top sporter.
Gezondheid: Hoge bloeddruk, hoofdpijn, migraine of stress kunnen de Havik op minder gelukkige momenten storen.

Je kleur is geel-groen
Deze kleur stimuleert hun enorme intelligentie en helpt hen hun denken om te zetten in wijsheid. Die maakt hen ontvankelijker en helpt hen bij het behouden van hun normale vriendelijkheid, hun goede gezondheid en gevoel van welbehagen.

Je beste dag is de Dinsdag.

Windstreek : Noord-oost

Element:  Vuur

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.