Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Waterman: Je totemdier is de OTTER

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

De otter die behoort tot de familie van de marter-achtigen voelt zich zowel in het water als op het land thuis.
Hij heeft een dikke, sterke, spits toelopende staart, die als roer in het water dient en als werktuig voor zijn bouwwerkzaamheden.
Hij heeft korte, sterke poten en vliezen tussen de tenen, en daarmee kan hij met grote snelheid door het water zwemmen. Hij kan tot vier minuten onder water blijven.
Hij kan in langgerekte staat wel 90 cm lang worden.
De otter voedt zich voornamelijk met vis. Hij staat bekend om zijn enorme vermogen plezier te maken en om zijn speelsheid.
Omdat de otter ook houdingen aan kan nemen die ongebruikelijk zijn voor dieren wordt hij ook wel als een soort van mime-speler beschouwd

.De otter is nieuwsgierig en stapt onbevooroordeeld op anderen af, of brengt de dag vrolijk spelend met zijn jongen door.

Net zoals hun totemdier zijn onder dit teken geboren mensen vriendelijk, behulpzaam, speels en doortastend.  Met hun grote hulpvaardigheid zetten ze zich vaak in voor liefdadige doelen.

Nooit zal een otter een gevecht beginnen, want agressie en heftigheid horen niet bij hem
Het is niet moeilijk te begrijpen waarom deze mensen zulke gezochte vrienden zijn. Ze zijn net als hun totem, knap, stoutmoedig, speels, behulpzaam en vriendelijk.
Als je iemand nodig hebt die naar je wil luisteren , je een helpende hand wilt bieden, of zelfs geld wilt lenen, en je hebt een Otter als vriend, dan zal deze zeker helpen zoveel hij/zij kan.

Maar ze kunnen ook hard trappen wanneer je ze onrecht aan doet, niet zomaar uit boosheid of wrok. Ze kennen echter geen angst, zijn heel moedig, en zien er, als ze weten dat ze gelijk hebben, niet tegenop een standpunt in te nemen.
Een norse otter is een otter van wie de energie om de wereld te helpen geblokkeerd worden. Otters zijn grote organisatoren in het dierenrijk, net als de waterman in het mensen-rijk.
Ze leiden een warm en actief huiselijk leven en beide ouders bemoeien zich met de opvoeding van de jongen. De jongen blijven langer bij hen dan die van meeste andere in het wild levende dieren. Otters zijn speelse en vurige kameraden, en de partner rouwt enige maanden over het verlies van zijn of haar levensgezel.

De Otter-mens beschikt over een uitgebreide woordenschat en speelt even graag met woorden en filosofie als met andere dingen. Maar ze hebben nog een ander aspect gemeen met hun totemdier. Ze beschouwen het als hun plicht ervoor te zorgen dat andere mensen in de gunst staan van de wereld om hen heen. Ze spenderen veel tijd aan hoe ze een medemens kan helpen.
Men zegt dat ottermensen zeker magische krachten bezitten. Als ze hun energie goed laten doorstromen bezitten ze vaak een zeer goede intuïtie. Ottermensen kunnen heel emotioneel zijn hoewel ze dit vaak verbergen. Ze voelen diep, maar laten vaak hun diepste gevoelens niet aan andere zien.

Je behoort tot de clan van vlinder

De clan waar je in principe toe behoort is de 'vlinderclan'. In de natuur is het de tijd van reiniging.

Totumplant

Je totemplant is de varen. Altijd groen, overblijvend en welig groeiend op schaduwrijke plaatsen, in de bossen en tussen de rotsen. De indianen maakten van de wortelstok een infusie tegen hoesten en ademhalingsproblemen. En het diende als reinigend middel voor het wassen van uitwendige wonden. Evenals hun totemplant bezit je als Otter het vermogen om met de wind mee te buigen en je aan te passen, alhoewel je dat niet minder hardnekkig maakt.

totumsteen

Je Totem mineraal is de turkoois, een zachte, hemelsblauwe of groenblauwe steen of een amethist. Waarschijnlijk kunnen ze er allebei voor dienen. De turkoois is een inzichtbevorderende steen en elke otter zou er een moeten dragen voor het evenwicht van zijn of haar gemoedsgesteldheid. Als armband aan de linkerpols zijn turkooizen genezend, en in meditaties helpen ze door te dringen tot het doel.

relatie's

In de liefde is de Otter een dromer die een leven lang 'de ideale relatie' nastreeft. Door het dromen en de rijke fantasie lijkt het erop dat deze steeds weer opnieuw gevonden wordt, tot de teleurstelling de overhand neemt en de Otter weer opnieuw gaat zoeken.
Wil je je kans wagen bij een Otter? Wees dan eerlijk, en vooral: verveel hem niet!

Tot slot:

Zwakke plekken: hart en bloedvaten.
je kleur : zilver  je beste dag is : zaterdag.

Windstreek: Noord

Element: Lucht

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.