Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Boogschutter: Je totemdier is de UIL

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

Uilen zijn vogels met zachte veren en een korte staart. Ze hebben een grote kop, een plat gezicht met enorme ogen en een deels verborgen gekromde snavel. Het zijn nachtdieren en we de nachtelijke tegenhangers van haviken en valken. De kerk- of torenuil is een effectief en machtige totem. Hij heeft een wit gezicht, bleekkleurige veren en lange poten.
Hij leeft alleen of in paren en verblijft in holle bomen, kerktorens en boerderijgebouwen. Hij jaagt 's nachts en voedt zich hoofdzakelijk met kleine knaagdieren.
Het kerkuilwijfje legt 4 tot 7 eieren, die een incubatietijd van 33 dagen hebben. Gedurende deze tijd brengt het mannetje haar voedsel. Uilen zijn zeer zorgzaam voor hun jongen.
Voor velen is de uil een onheilspellend dier.
Maar heel vroeger werd de uil in verband gebracht met verstand, met wijsheid en heilige wetenschappen. Hij gold dus als een heilige vogel.


Net zoals hun totemvogel kunnen Uilen zich hooghartig gedragen, maar ook wel flamboyant. De Uil is joviaal en avontuurlijk, onafhankelijk en veelzijdig, enthousiast en optimistisch, een warme persoonlijkheid. Maar soms te heftig, tactloos en overdreven.
Zij voelen zich aangetrokken tot esoterische onderwerpen en geheime dingen. Het verlangen om uit het gezicht te verdwijnen, zoals de uil in de nachtelijke duisternis verdwijnt, kan vele vormen aannemen. Soms is de Uil de kluizenaar en in zulke perioden loopt de uil het gevaar verkeerd begrepen te worden en doet dan zowel anderen als zichzelf pijn.
De uil is verbonden met wijsheid die verborgen is, en met licht dat in de duisternis schijnt, zoals de nachtelijke Maan.

Je behoort tot de clan van de Havik

Je bent geboren In de tijd van de lange nachten, in deze tijd van het jaar is de lucht op het noordelijk halfrond fris en schoon en in alle richtingen is er een helder zicht. Groeien is een kwestie van helder kijken en waarnemen en de uil kan visionair zijn. Als Uil behoor tot de 'havikclan'. De havik is het symbool voor het element vuur, en deel uit te maken van de havikclan maakt je uiteraard net als een havik intelligent en scherpzinnig.

Totumplant

De totemplant voor de uil is de Maretak.
De maretak wordt ook wel mistletoe genoemd .
Het is een rare plant, een half-parasiet en een altijd groene heester, die op verschillende bomen kunnen groeien, speciaal op appelbomen, haagdoorns en esdoorns. Hij draagt witte, vlezige bessen, die slijmerig zaad bevatten.
 De Indianen beschouwen de maretak als een soort van boomslang en pasten hem medicinaal toe tegen cholera, stuipen en hysterie.
Maretak (Viscum Album) is trouwens ook in de homeopathie een veel toegepast geneesmiddel.
In Europa gold de maretak in de oude tijd als een heilige plant, omdat hij het begin van de donkere jaarhelft aankondigde.
 De manier waarop een maretak zich rond een boom heen windt, werd vergeleken met de tedere omstrengeling door een geliefde, terwijl zijn glanzende bessen vergeleken werden met sperma. Vandaar zijn associatie met liefde en vruchtbaarheid. Vrouwen droegen soms maretak als een conceptiebevorderend amulet.

Het kerstgebruik om elkaar te kussen onder de maretak geeft aan dat er aan deze plant magische eigenschappen worden toegeschreven. Zijn echte betekenis is het voortzetten van het leven.
Net zoals deze totemplant bezitten de Uilmensen, bepaalde zich vastklampende kwaliteiten en stralen zelfs iets magisch uit. De nadruk ligt op grensverbreiding en vernieuwing.

totumsteen

Je totem-edelsteen de Obsidiaan. Deze wordt ook wel de Apachetraan genoemd; hij geeft een scherp gezicht, is vulkanisch, glasachtig, sprankelend en met een scherpe kant. Uilen zouden Obsidiaan moeten dragen, het beschermt je tegen schadelijke invloeden.

relatie's

En als je een Uilmens kent; de beste manier om met ze om te gaan is zeker te zijn van je feiten. Bespreek dingen uitvoerig met Uilen. Ze laten zich niet gemakkelijk overreden, zodat een stelling wel waterdicht moet zijn. Laat trouwens nooit blijken dat je aan de goede bedoelingen van de Uil twijfelt.

Tot slot:

Gezondheid is over het algemeen goed, mits je niet teveel hooi op je vork neemt.
Je kleur is goud en je beste dag is donderdag.

Windstreek: Noord-west

Element: Vuur met aarde

 

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.