Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Vissen: Je totemdier is de WOLF

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

De wolf is een van de voorouders van onze huishond, sterk en gespierd, met gepunte oren en een dikke, ruig behaarde staart. In Europa zijn ze tegenwoordig vrijwel uitgeroeid en ook in Noord Amerika is het een bedreigde diersoort. Wolven hebben een vaste relatie met hun partner en paren blijven levenslang bij elkaar.
De wolf was een dier dat in hoog aanzien stond bij de oude stammen van Noord Europa. (Hij was ook bij de Kelten een totemdier).
De periode van de vissen wordt in een aantal streken/culturen de Wolfmaand genoemd.
De wolf wordt door de Indianen geassocieerd met bergen en hooggelegen plaatsen en zij beschouwen hem als een leraar en gids die de weg naar de heilige dingen wees. Een naaste verwant van de wolf is een coyote, de Noord Amerikaanse tegenhanger van de jakhals. Met zijn potsenmakerij en gewiekstheid gold de coyote bij sommige indiaanse volken als de heilige bedrieger. Sjamanen doen soms wel hetzelfde met hun vertoningen en verrassingstechnieken.
Wolven zijn intuïtief en sensitief en hebben de behoefte hun eigen terrein af te bakenen. Bij het ongevraagd over hun grenzen heen gaan kunnen ze heel erg van slag raken
In de natuur is het nu de tijd van de stormen en door alle turbulentie in de lucht kan de wind onverwachts van richting veranderen (net als de vissen doen)

Je behoort tot de clan van kikker

Je behoort tot de 'clan van de kikkers'. Het element water zorgt ervoor dat je diepe gevoelens hebt en je af kunt stemmen op dingen op alle niveaus. Je dient wel een zekere mate van volwassenheid en wijsheid te bereiken om de gevoelens te kunnen begrijpen en er adequaat mee om te kunnen gaan. Kikkers bezitten een groot invoelingsvermogen voor andere mensen. Kikkers zijn ook gevoeliger dan de meeste anderen, voor de fasen van de maan. Ze zijn stil, als kalm water, wanneer de maan nieuw en duister is, en vol van emotionele energie als de maan vol is.  

Totumplant

De totemplant is de weegbree. Dit is eigenlijk een onaanzienlijk plantje, soms vertrapt door mensen, maar met enorme genezende gaven.
Men gebruikte de plant bij het oplossen van slijm ,met name bij spijsverteringsstoornissen als ontsteking van maagslijmvlies en slokdarm. De verse bladeren legde men op insectenbeten en bij snij wonden of zweren. De wortel vormde ook een middel tegen kiespijn.
Net zoals de totemplant, bezit je als Wolf de veelzijdige gaven op het terrein van genezen. Je bent troostend en geruststellend. Maar net zoals de weegbree moet je wel goed in de aarde geworteld zijn om te gedijen.

totumsteen

Je totemedelsteen is Jade. Jade heeft een groene kalmerende kleur. Het is een van de taaiste delfstoffen en kan een grote druk weerstaan. Het was heel kostbaar bij de Indianen en volken in de oudheid en werd geassocieerd met helderheid, wijsheid, rechtvaardigheid en loyaliteit. Jade werkt in op de chakra's en zuivert. En Jade schijnt een hoge ouderdom te bevorderen. Jade zendt verzachtende trillingen uit en verdrijft negativiteit. Het is daarom een belangrijke steen om bij je te dragen of in huis te hebben!

relatie's

Wil je een Wolf voor je winnen ? Wees zacht en lief voor haar/hem en probeer vermijd kwetsende uitlatingen of ruw gedrag.

Tot slot:

Je zwakke kanten: last van overgewicht (lekker eten!) en hoge bloeddruk. Vaak allergische reacties op klassieke medicatie, dus zijn de natuurlijke therapie? meer geschikt.
Je kleur is: Blauw-Groen en je beste dag is donderdag.

Windstreek:Noord-noord-oost

Element:Water met lucht

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.