Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Tweeling: Je totemdier is het HERT

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

Er zijn heel veel soorten herten maar ze zijn allemaal sierlijk.
Het hert springt sierlijk van de ene plaats naar de andere, alert op elke beweging en elk geluid . Herten zijn opvallend gesteld op het gezelschap van andere herten.
Net als hun totemdier, hebben Hert - mensen de gewoonte om van het ene onderwerp op het andere te springen. Ze zijn gek op communicatie en veelzijdig, sprankelend, charmant en intelligent. Zijn alert, vriendelijk, intellectueel en hebben humor. Het hert kan zich goed concentreren en is sympathiek. Ook kunnen er wisselende stemmingen zijn en rusteloosheid. Maar sleur en routine zijn aan Hert niet besteed! Liefst van al wisselt Hert herhaaldelijk van baan of neemt eventueel twee baantjes tegelijk, om zeker niet vast te roesten.
Hun rusteloosheid en humeurigheid spelen soms parten, maar een seconde later hebben zij zich alweer aangepast.

Tweelingen/Herten zijn net als hun totemdier: sensitief, alert en gezwind. Herten luisteren wel naar anderen, maar niet altijd even aandachtig. Zodra ze iets horen, schieten er vliegensvlug allerlei gedachten door hen heen, en wellen emoties op die ze direct willen uiten. Ze interrumperen dus vaak in een gesprek en laten anderen niet makkelijk uitspreken.

 Herten hebben een slecht gevoel voor tijd en energiegebruik, waardoor hun leven allesbehalve op een doelmatige manier georganiseerd is. Ze zouden dan ook wel wat discipline, consistentie en volharding kunnen gebruiken.

Je behoort tot de clan van vlinder

Je bent als Hert lid van de 'Vlinderclan'. De vlinder is een treffende vertegenwoordiger van het element lucht, altijd in beweging en slaat daarbij vaak een totaal onverwachte richting in. Het hert/Tweelingen fladdert ook lekker door het leven heen, van de ene naar de andere bloem, telkens blijven ze er maar even heel kortstondig en vliegen dan weer verder naar de volgende bloem of object dat ze zien. De vlinder wordt gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid, en net zoals vlinders planten helpen ze te bestuiven, zo helpen Herten anderen met de nieuwe ideeën en frisse energie die ze mee brengen. Je bent geboren in de periode van de bloeitijd, vergelijkbaar met de levensfase van de jeugd, waarin we opgroeien tot volwassene. Het is een tijd waarin het bewustzijn wordt verruimd doordat de wereld om je heen in een ruimer perspectief wordt gezien. Kontakten met de wereld om je heen, buiten, het ontmoeten van mensen, past ook in deze periode.

Totumplant

Je totemplant als hert is de toorts of koningskaars.
De toorts of koningskaars is een plant met dikke, fluweelachtige bladeren en dicht opeengepakte bloemaderen, die wel 180 cm hoog kan worden en te vinden is op onbebouwde en woeste gronden en aan bosranden. Ook staat hij hier op de oevers van de IJzel in de vroege zomer en langs spoorlijnen zie je hem ook vaak, net als zoveel andere wilde planten, die nog maar zelden ergens anders voorkomen.
De toorts of koningskaars gold bij de Amerikaanse Indianen als een veelzijdige en nuttige plant met tal van medicinale eigenschappen. Ze gebruikten deze plant bijvoorbeeld bij het behandelen van borstklachten en hoesten en bij ingewandstoornissen. De bladeren werden in een kompres voor de behandeling van wonden en zweren gebruikt.
In de vorm van een thee werd aan de koningskaars een heilzame werking op de nieren en blaas toegeschreven. De olie van gemalen, verse toortsbloemen gaf een middel tegen het verwijderen van wratten. Gedroogde toortsbladeren was een ingredi?t in een rookmengsel voor het verlichten van astma en long klachten.
Net als hun totemplant zijn herten over het algemeen veelzijdig en behulpzaam. In wat ze doen steken ze ook (net als hun totemplant) vaak boven anderen uit en vallen op.

totumsteen

Je totem mineraal is de Agaat.
De agaat is een variant van de chalcedoon . De nadruk van agaat ligt op materiele behoeften, en daarom wordt de steen geassocieerd met fortuinlijkheid.
Een variant op de agaat is de onyx die het luisteren naar de innerlijke stem bevordert. Herten zouden agaten als een hanger of halsketting of ring moeten dragen, omdat de steen een stabiliserend effect heeft op de subtiele energie? van de aura, wanneer hij direct op de huid wordt gedragen. Vooral het van de hak op de tak springen wordt gestabiliseerd door de agaat.

relatie's

Wanneer je een hert als vriend wilt, is het goed om te weten dat je wel het een en ander moet accepteren. Ze lijken soms heel belangstellend, maar een korte tijd later is dit weer helemaal verdwenen, waarschijnlijk is hij/zij dan in gedachten alweer een heel stuk verder weg
Onderschat nooit hun intelligentie. Praat en discussieer met hen over moeilijke onderwerpen, maar houd hun emotionele kwetsbaarheid in gedachten. En wees een goede luisteraar. Herten houden er van te praten, maar vinden het vreselijk als ze neerbuigend behandeld worden. Herten verfoeien routine, en zorg er ook voor dat ze zich ontspannen en op hun gemak voelen in je gezelschap.
Op liefdesgebied is Hert niet echt een voorbeeld van trouw, en houdt van een flirt links en rechts.
Wil je ondanks deze waarschuwing toch een Hert in je netten strikken? Speel het dan luchtig en word niet te emotioneel!

Tot slot:

Herten vind je in allerlei banen waar taal en spreken belangrijk zijn, dit is toch hun sterkste punt.
Gezondheidsklachten treden op door de stress die altijd op de loer ligt en die kan leiden tot luchtwegproblemen of slaapgebrek.

Je kleur is oranje en je beste dag is de Woensdag

 Windstreek:Zuid-oost

Element:Lucht met vuur

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.