Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Stier: Je totemdier is de BEVER

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

De Bever is een amfibisch knaagdier dat bijna 1 meter lang kan worden en een gewicht tot 38 kilo kan bereiken. Hoewel het een landdier is, is de Bever in staat zuurstof op te slaan en kan dan wel een kwartier onder water blijven. Met zijn behendige voorpoten kan hij voedsel vasthouden en het opknabbelen als een hamster. Met zijn scherpe tanden knaagt de bever bomen en takken door, en met dat materiaal bouwt hij dammen. Hij is een keiharde werker die alles over heeft voor een veilig nest.

De Bever - mens is al even praktisch en methodisch als dit totemdier. Ook voor hun is het huis uiterst belangrijk!
Bever houdt immers van rust en harmonie, en van de heerlijke dingen van het leven.

Net zoals je totemdier ben je iemand die onafgebroken hard werkt. Voortdurend ben je in de weer met het verbeteren van je huis en je werkomgeving met als doel veiligheid en tevredenheid. Bevers zijn geduldig en ook creatief, en krijgen meestal wel voor elkaar waar ze hun zinnen op gezet hebben.

Totumplant

Je totemplant is de rode klaver.
Rode klaver is een overblijvende plant die in het grasland voorkomt en was een totemplant bij veel van de Noord Amerikaanse Indianenstammen. Rode klaver voorziet de bodem van stikstof en voorziet bijen van een rijke bron van nectar die een heerlijke honing oplevert.
Daarnaast wordt rode klaver geteeld als veevoer. De Indianen gebruikten rode klaver medicinaal maar dit kwam ook voor in de Europese volksgeneeskunde. De plant werd beschouwd als een middel tegen constipatie, hetgeen een prachtige is voor het vastzitten en niet kunnen loslaten waar het Stier principe soms inderdaad mee worstelt. Ook bij gebrekkige eetlust wordt Rode Klaver gebruikt. Van de bloemblaadjes kun je thee trekken, en die stimuleren de lever, de galblaas en dat heeft een kalmerende werking.

Je bent geboren in de tijd dat alles in de natuur zich ontwikkelt, nieuw leven schiet overal wortel, en Moeder Aarde stabiliseert zich. Het is de tijd van de Stier geborenen, die het meest aards en zelfs het meest materialistisch zijn van alle tekens.

Je behoort tot de clan van Schildpad

Je behoort tot de 'schildpadclan'.
Deze staat symbool voor aarde; een zwemmende schildpad lijkt net een eiland in de zee. Ze gaan langzaam en voorzichtig hun gang voornamelijk door hun uithoudingsvermogen en hardnekkigheid. Soms kan hun stabiliteit overgaan in de welbekende koppigheid van de Stiermens, als hun degelijkheid zich verhardt en ze geen compassie en begrip voor anderen meer kunnen voelen. Volharding en hardnekkigheid zijn hun grootste kracht maar zoals elke kracht die overdreven wordt: het kan in dat laatste geval moeilijk worden om iets los te laten en dat is niet de bedoeling.

totumsteen

je totem-mineraal is de bloedsteen. Het gaat hier dan om de groene variant met rode vlekken, die als bloedsteen of heliotroop bekend staat. Heliotroop betekent: weerkaatsing van de zon, terwijl groen de kleur is van planten die omhoog naar de zon streven. Heliotroop werd daarom beschouwd als een steen die het menselijk bewustzijn helpt zich te verheffen naar het niveau van de spirituele zon, en om die reden schreven talloze oude volken allerlei buitenzintuiglijke eigenschappen aan die steen toe. De rode vlekken worden veroorzaakt door ijzeroxide en maken de steen daardoor tot een bloedstelpend middel.
 De indianen gebruiken de steen als bescherming tegen wonden en insectenbeten, en voor het stelpen van bloedneuzen en bloedende sneden. En op de navel gedragen oefent hij een geneeskrachtige werking uit op maag-en darmstoornissen.
Door in een draaiende beweging met de steen langs de wervelkolom omhoog te gaan, stimuleert men ook de krachtcentra van het energielichaam en de chakra's. De langzame, subtiele trillingen worden door de chakra' s opgenomen en brengen ze in harmonieus verband met elkaar. De steen brengt dan ook dingen op 1 lijn. Je kunt trouwens ook een bak met water in het zonlicht zetten met zo'n bloedsteen erin, gedurende 2 dagen. Het water absorbeert dan de trillingen en zo kun je een tonicum bereiden voor het in balans brengen van de subtiele energieën in je lichaam. En zo geeft de bloedsteen harmonie en rust in het systeem, hetzelfde waar een Bevermens naar op zoek is.

relatie's

Heb je een Bever in je omgeving, moet vooral nooit ongevraagd advies geven, maar juist geduldig luisteren naar de goede raad die Bever zelf te geven heeft. Verder kan een bever mens ook last hebben van jaloezie, maar uit dit pas (heel theatraal) als je hem/haar eerst heel voorzichtig uit hoort.

Zij zijn genotzuchtig, en sommigen vinden ze koppig en bezitterig. Maar daar staat tegenover dat Bevers bijzonder hartelijk zijn. Zij weten een sfeer te bouwen waar iedereen zich bij thuis voelt. Daarnaast stralen ze stevigheid en stabiliteit uit.

Omdat stabiliteit zo belangrijk is voor de Bever geven deze mensen de voorkeur aan duurzame stabiele relaties.

Tot slot:

Bevers vind je overal waar geld te verdienen is, maar vooral als kok, vastgoed makelaar of gewoon in een andere tak van de zakenwereld.
Gezondheid: Keel, hart en nieren zijn zwakke plekken.

Je kleur is geel en je beste dag is de Vrijdag.

 Windstreek:Oost

Element: Aarde met vuur

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.