Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Moeder aarde astrologie

;

Leeuw: Je totemdier is de Zalm

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

geboorte totum

Deze magnifieke vis kan tot 1,5 meter lang worden en tot 30 kilo zwaar. Hij is een volleerde navigator, die zijn weg van de zee naar zijn geboorterivier weet te vinden en stroomopwaarts naar zijn paaigrond toe zwemt. Op deze tocht kan hij over watervallen tot 3 meter hoog springen. Hij werd in de oudheid met wijsheid en doelgerichtheid geassocieerd. In aanleg is de zalm gezegend met een lang leven, zodat ze kunnen leren in waardigheid oud te worden. De zalm beweegt zich zo sierlijk door het water dat ze nauwelijks enige deining veroorzaken.
De Zalm (of Steur) wordt in verschillende culturen als de koning van de vissen beschouwd. Hij is de meester van het water en zo gedraagt hij zich ook!

En even koninklijk en geestdriftig als haar totemdier, gedraagt de Zalm - mens zich onder alle omstandigheden in het dagelijks leven. Zalm zit vol zelfvertrouwen en is warmhartig, maar ook ijdel en autoritair. De Zalm is trots, energiek en enthousiast. De Zalm is soms ook arrogant en dominerend.

Ze zijn grootmoedig en creatief, en erg op uiterlijkheden gesteld. Dat maakt hun gevoelig voor vleierij. Want trots is hun kwetsbaarste plek. Zij willen ' het maken' op elk terrein. Niets minder dan de eerste en de beste zijn, altijd en overal.

Je bent geboren in de rijptijd, de periode in het jaar met warme Zuidenwinden waar de Zon op het Noordelijk Halfrond het warmst is. en de vruchten van Moeder Aarde laat rijpen. De rijptijd is een periode van openheid en warmte.
De Zalm - mensen zouden hun totemdier moeten nabootsen en zich door het leven leren bewegen zonder verstoring of deining te veroorzaken.

Je behoort tot de clan van de havik

Als Zalm behoor je tot de' Haviksclan', waardoor je extravert en vitaal bent en een onverzadigbare innerlijke drang hebt om onafgebroken in de weer te zijn. Je bent meestal de spil van de activiteiten waarmee je bezig bent.

Totumplant

Je totemplant is de Framboos. De wortel van deze plant bezit samentrekkende en antibiotische eigenschappen. Van de bladeren kan een milde en smakelijke kruidenthee getrokken worden, die misselijkheid verlicht, vooral bij zwangere vrouwen en helpt ook bij menstruatieproblemen. De thee maakt daarnaast de slijmvliezen schoon en normaliseert de bloedsuikerspiegel.
Net zoals hun totemplant worden Zalmen vaak door anderen opgezocht vanwege hun plezierige gezelschap. Net zoals de framboos kunnen Zalmen anderen helpen hun problemen uit hun systeem te spoelen.

totumsteen

Je totem-edelsteen de kornalijn of carneool.
De steen is vleeskleurig of rood en carneool betekent letterlijk vleeskleurig. Het is een steen van integriteit en gold onder de indianen vaak als een symbool van de kracht en schoonheid van moeder aarde. Carneool stimuleert en zet tot actie aan. Hij verzacht woede en verdrijft de aandrang om ruzie te maken

relatie's

Als je andere mensen kent die een Zalm of Leeuw zijn, kom dan snel ter zake. Zalmen verfoeien gezeur. Hoor hun standpunt aan ; het is het enige dat voor hen telt. Ze hebben er een gruwelijke hekel aan in de rede te worden gevallen. Moedig zalmen aan, maar niet door gevlei.
Een zalm-type vang je met een welgemeend compliment en met héél veel respect.
Liefde is voor haar even noodzakelijk als eten en drinken. Zalm is een vurige, verleidelijke, hartstochtelijke partner die nooit genoeg krijgt van het minnespel

Tot slot:

Zalm-mensen maken carrière in de showbusiness, public relations, leger, politiek of een kunstzinnige baan.
Gezondheid Hoge bloeddruk, stress of rugklachten kunnen zich af en toe voordoen als gevolg van de hoge verwachtingen die zij constant aan zichzelf ( en andere) stelt.
Je kleur is rood en  je beste dag is de Zondag.

Windstreek:Zuid

Element:Vuur met water

omhoog

Ram/Valk**Stier/Bever**Tweeling/Hert** Kreeft/Specht**Leeuw/Zalm**Maagd/Beer **Weegschaal/Kraai**Schorpioen/Slang**Boogschutter/uil**Steenbok/Gans **Waterman/Otter**Vissen/Wolf

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.