Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Zwart

kleur Zwart

Basis eigenschappen van:

zwart

Uitdrukkingen: Een zwarte dag, zwart werken/geld, iemand zwart maken, iets zwart op wit zetten, de zwarte dood, zwarte markt, zwarte kunst of magie.

Op allerlei bijeenkomsten, waarbij het individu ondergeschikt lijkt te zijn aan iets gemeenschappelijks zie je mensen met zwarte kleding.  Uiterlijk zeggen deze mensen (onbewust) dat ze ;"geen kleur willen bekennen" al zie je de echte individualist dan evengoed een sterke afstekende kleur als bijkleur nemen, bv door middel van stropdas, sjaal of ceintuur.

Heel interessant is dan om juist naar die kleur te kijken.  Wil zij/hij  balans voor dat zwart, dan wordt het ws een witte bijkleur.. ben je onbewust boos, gekwetst of juist op de verleiderstoer, dan zou het wel eens een rode tint kunnen zijn...blauw wordt gekozen voor diegene die wat te vertellen hebben en hier hun kans zoeken. 

Door bovenstaande reden is zwart voor veel mensen ook een veilige kleur, juist omdat het eigenlijk geen kleur is!

Zwart is ook al heel lang de kleur van rouw.  Het houd de warmte vast op de plaats waar het is en geeft dus niks af.  Bij rouw kun je ook niet anders , dan heel erg jezelf centraal te stellen, zodat de emoties over het verlies een plaats kunnen vinden.

Zwart wordt gezien als negatief en is het tegenovergestelde van wit (puur/onschuld/positief) en worden zaken die we als negatief aan willen duiden ook benoemd als "zwart".
Uit de tijd dat  bruin gekleurde medemensen gezien werden als minderwaardig "soort" mensen werden zij aangeduid als "zwarte mensen"...en het overheersende "soort" als "witte mensen"
...wit is dus goed, zwart niet!?? 

Tot nu toe ben ik eigenlijk nog nooit een zwarte of een wit persoon tegengekomen...en ik heb toch al heel wat tinten huidskleur gezien!  (en in alle tinten kwamen positieve en negatieve eigenschappen tevoorschijn)

Verder:
* Zwart is de donkerste kleur en is feitelijk de ontkenning van alle kleuren .
* Zwart vertegenwoordigt de uiterste grens waar achter het leven ophoudt en drukt idee uit van nietigheid ; van niet meer bestaan .
* Zwart is het Nee , in tegenstelling van Ja van Wit .
Het is het einde van het geschreven boek.
* Zwart is ook negatief in tegenstelling tot het positieve van wit.
* Zwart is ook afwijzing van emoties die van buiten jezelf komen en soms ook het ontkennen van je eigen emoties.
* Zwart heeft een sterke invloed op alle andere kleuren ,de combinatie maakt elke kleur zwakker, behalve bij de negatieve kleuren zoals bruin en grijs...deze worden door zwart versterkt.
* Zwart hoort ook bij de nacht, bij het geheime en het verborgene.  Iets wat je niet in het daglicht wil laten zien

Als je een duidelijke voorkeur hebt voor zwart, is het waarsch. zo dat je een duidelijk "nee, laat me met rust gevoel" hebt.
Ook mensen die afstand nemen van de wereld of van emoties dragen bij voorkeur zwart en verblijven ook het liefst in ruimten met veel zwart.
Ook compenserend gedrag van extreme aard is mogelijk.

Wanneer je zwart afwijst, zul je waarsch. een vrolijk , oppervlakkig of luchtige levensstijl hebben, waarbij je vrij extrovert de wereld benaderd.  Angst voor onduidelijke zaken zul je niet echt begrijpen van anderen, maar zeker ook niet bij je zelf!

Zwart is ook de zogenaamde "negatieve energie" ( *1 ) die  bijvoorbeeld  uit de tv of computer komt.
Daarom is het verstandig als je veel tv kijkt of achter de computer zit, een stuk zwarte tourmalijn er bij te leggen.
Zwart zorgt ook dat je goed de baas bent over jezelf en over wat je doet en zegt.
*1  Voor zover ik het kan bekijken is er eigenlijk geen positieve of negatieve energie...maar alleen energie!   Datgene wat er met deze energie gebeurd of waar het voor gebruikt wordt, geeft het een positief of negatieve klank!

kleurcombinatie met zwart

Zwart - wit betekent evenwicht.
Zwart - rood staat voor kracht, zowel seksueel als lichamelijk.
Zwart - geel is geestelijke superioriteit.
Zwart - roze drukt sociale status uit.

 

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.