Marjanka's pages

U bent hier:Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Paars

kleur Paars

Basis eigenschappen van:

paars

Uitdrukking: paars van woede.

positieve begrippen bij paars: onbaatzuchtig, waardigheid, vindingrijkheid, geestelijke creativiteit, onbegrensd, mystiek leiderschap, geloof.

Negatieve begrippen: frauduleus, meedogenloos, spirituele arrogantie, streber.

De kleur aanduidingen paars en purper worden nog wel eens door elkaar gebruikt. Voor het gemak gebruik ik purper als een kleurschakering van paars.
Niet alleen in religieuze diensten is paars een belangrijke kleur, ook tijdens perioden van rouw en verdriet grijpen mensen vaak naar paarse kledingstukken. Het is de kleur van het spirituele, maar ook van rouw, verdriet en melancholie.

Paars is ook de kleur van het zien ,voelen , ruiken op het lichamelijke spirituele vlak .

Middelpaarse muren geven je huis een oorspronkelijke, open indruk. Wil je een rustgevend interieur, kies dan lichtpaarse varianten. Voeg er violette en lila tinten aan toe voor een bijzondere sfeer.
De kleur is gunstig voor klachten waarbij de pijnappelklier betrokken is.  Bij hartkloppingen, hersenschudding, irritaties en klachten van het hoofd/schedel is dit een goede kleur om te gebruiken of paars voedsel te eten (Aubergine, zoete aardappel, paarse broccoli, rode kool, blauwe druiven etc.)

Het is echter een 'zware' kleur, dus dient met mate gebruikt te worden. Anders kan het deprimerend gaan werken en zelfs zelfmoordneigingen oproepen.  Een goede tegenhanger voor deze kleur is dan ook Goud.

Zeker bij jonge kinderen is paars een kleur waar ze niet al teveel aan bloot moeten staan.

paars alg.

* esoterie, spiritualiteit,

* nieuwsgierigheid, scheppende kracht,
* mystiek, religie, paranormaliteit.

* melancholie, verdriet,
* artistiek, enthousiasme, optimisme.

* koninklijk, leider, waardigheid.
* macht wordt gecombineerd met zachtmoedigheid.

Kleurschakeringen

Purper
Algemeen: Verandering van wensen, kracht roept tegenstand op door onbegrip, sterk mediumschap,hoger geestelijk leven. Purper roept vriendelijkheid en begrip op, maar teveel purper is een voorstadium van liefde voor de duistere kant van het leven en de zwarte magie.

Iemand die veel voor deze kleur kiest is waarschijnlijk een persoon die zichzelf op kan offeren voor de gemeenschap, echter zonder daarbij martelaar te worden.

Donker purper
Algemeen: Overheersend, voorliefde voor zwarte magie. Doordat deze paars veel zwart bevat is het de kleur van corrupte machtsmisbruik, arrogantie, maatschappelijke macht najagen, en waanvoorstellingen.
Maar soms zie je mensen die hier overheen toch ook zich wijden aan een ideaal, al vergeten ze hierbij vaak de menselijke realiteit.

Violet
Algemeen: stimulans voor paranormale vermogens. Zie verder bij de uitgebreide beschrijving van deze kleur.

Amethist
Algemeen: beschermend , idealisme. 

Amethist verbind je met je mystieke vermogens en geeft je een beschermende straling als je je aan de andere kant van de grens waagt.

Het stelt je in staat om dingen te zien die voor het menselijke oog onzichtbaar zijn en is een goede voorbereidingskleur voor ceremoni?e magie.

Mauve
Algemeen: de aristocraat. Is de kleur van dynastiEénen kan gebruikt worden om rustig en kalm beslissingen te nemen.

Dieppaars:
Mensen die deze kleur gebruiken, staan vaak graag en veel in de belangstelling, zijn vaak ouderwets in hun opvattingen en preken graag.
Het zijn de mensen met 'blauw bloed'.

Lavendel
Algemeen: teer en gevoelig, ongrijpbaar en fragiel.  Het is de kleur voor herstel na ziekte en een goed hulpmiddel voor het ontgiften van je lichaam na een narcose.
 Omdat lavendel ook je pijncentra in je hersens beïnvloed, zal het goed kunnen helpen bij het afkicken van een drugsverslaving.

Lila
Algemeen: Zelfwaardering. Symboliseert de ijdelheid. (teveel of te weinig)

Versterkt het immuun stelsel en staat verder voor glitter, romantiek, magie, en lente

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.