Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/ Bruin

kleur Bruin

Basis eigenschappen van:

bruin

Bruin is een combinatie van (donker) Geel / Rood .

Algemeen: Nuchter, conventioneel, uithoudingsvermogen, aarde-gebonden, eerzucht, nederigheid, taaie zelfhandhaving, lage vorm van begeerte.

De impulsieve vitaliteit van Rood is afgenomen , gedempt en daardoor vrediger geworden . (Het is "gebroken"" zou een schilder zeggen) .
Bruin heeft daardoor de creatieve impulsiviteit die niet actief is. Als de herfst met alle schitterende kleuren overgaat in de winter, wordt alles bruin. Het is dus echt een tussenkleur die weinig persoonlijke uitstraling heeft.

Positief:

Degelijkheid, betrouwbaarheid, matigheid,nuchter, zelfbewust, zorgzaam, vertrouwelijk, loyalitieit,informeel.
Negatief:
Twijfel aan jezelf, terugtrekking, depressief, frustratie, ontevredenheid.

Mensen die een voorkeur hebben voor bruin hebben vaak een gevoel van ombehagen en voelen zich nergens veilig . Als ze bruin zeker als 2de kleur verkiezen en ze zich er regelmatig mee omringen zegt dit veel over de behoefte van deze persoon aan fysieke rust.
De aanduiding "bruin café " geeft aan dat bruin een kleur is voor mensen die gezelligheid en geborgenheid/vriendschap zoeken.

Diegene die bruin echt afwijst is vaak een echte individualist die ook als zodanig op wil vallen en een uitstraling geeft van stevigheid en ruggengraat hebben.

Bruin (en grijs) in je interieur zijn de aardse rustige, basic kleuren die je een comfortabel gevoel geven, maar zullen wel vaak met andere kleuren gecombineerd worden.  
Bruin is de kleur van de aarde en het dragen van deze kleur kleding is soms letterlijk en figuurlijk 'een mantel omdoen' van bescherming, zekerheid en steun die moeder aarde je bied. Deze kan troost en het gevoel van bescherming geven.

Algemeen:

* Bruin is kalm, of kalmeert.
* Bruin is zo veilig als een huis
* Het stelt zich bescheiden op.
* Bruin is de kleur van de matiging, van gronden/aarden of geaard zijn en stabiliteit.
* Bruin werkt ontnuchterend.

Bruin heeft alles...in aanleg, is het zaad in de dop...maar bang om te snel uit te komen of zich te ontwikkelen.
Iemand die zich veel met bruin omgeeft, is vaak leergierig, super betrouwbaar en je rechterhand in moeilijke dingen. Dus als iemand solliciteert in een bruine kleding en je hebt een loyale, betrouwbare en stabiele werknemer nodig, dan is de kans groot dat je die dan gevonden hebt.
 Maar zoek je een agressieve verkoper of iemand die het voortouw neemt, ga dan even verder kijken. (misschien iemand met rood??)

Bruin schakeringen:
Donkerbruin:(zit dus veel zwart in)
staat voor egocentrisch en bevooroordeeld. Iemand met veel donkerbruin, ziet soms ook door de bomen het bos niet meer. Maar donkerbruin is ook de kleur van de tuinder/boer, van stilstand en onvermogen tot iets af te breken.

Diep roestbruin: (zit weer wat rood bij)
staat symbool voor: kalme geruststelling, intuïtie, concentratie. Is de basis kleur van de meeste kloosters. Monniken waren altijd hardwerkende, aardse mensen.

Bruinroze:
onwankelbare genegenheid. Dit is de basis kleur voor het type van de Italiaanse mama. De combinatie van roze voor de liefde en bruin, maakt dat zij voor haar familie 'de grote moeder' is.

Steenkleur-bruin:
Staat symbool voor intuĻŠtieen helderziendheid. Dit is de kleur van het medium, de helderziende die rustig thuis werkt. Dit is ook de kleur van "het gewone volk", de ruggengraat van elke samenleving.

crème bruin:
staat symbool voor zachtheid en rustige overgave. crème geeft elke kleur iets levendigs, maar verzacht hierbij ook alles. Het is de kleur van de vriendin, van compensatie en van sociale/geestelijke vangnetten.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.