Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Violet

kleur Violet

Basis eigenschappen van:

violet

Violet is een vermenging van Rood en Blauw , ondanks dat het duidelijke afzonderlijke kleur is zal violet trachten de  impulsieve overwinning van rood en de vriendelijke overgave van Blauw te verenigen .

De kleur staat in relatie tot het kruin chakra die ons verbind met het universum.

Het is ook de kleur die je in contact brengt met anderen, andere gewoonten laat ontdekken en leert om magische krachten te begrijpen

Basis eigenschappen van violet.

Violet is een inspireerde spirituele kleur .
Violet versterkt de meditatie kracht
Violet is een genezende kracht
In de oosterse filosofie reguleert Violet het centrum van het hoofd genoemd .

Het geeft inspiratie en versterkt het onderscheiding vermogen .

Verder:

* Violet stimuleert de milt.
* Violet beperkt de motorische en lymfatische zenuwen.
* Violet onderdrukt hartkloppingen.
*. Violet brengt emotionele uitspattingen weer tot rust
* Violette straling is goed voor de groei van de botten.
* Violet heeft een krachtige fijne trilling die inwerkt op het hoogste deel van de mens , dus kan gebruikt worden voor  een vertraagde of niet goed ontwikkelde geest en problemen van de hypofyse.
* Violet zuivert het bloed en zorgt voor kalium evenwicht .
Voor slaapstoornissen is violet ook effectief (net als de andere kalmerende kleuren blauw en indigo)
* Violet wordt extra gebruikt voor oog/oor en neus ziekten en bij regressie therapie.

psychologisch

a) Violet is uitstekend geschikt voor het tot rust brengen of bedwingen van uitbarstingen ten gevolge van geestelijke kwellingen of obsessies
b) Violet reguleert de prikkelbaarheid van gezonde mensen en houdt overmatige honger binnen de perken.
c) Violet is de kleur voor overgevoelige, creatieve mensen die onder grote spanningen staan. (Is hierbij de tegenovergestelde kleur van geel die levenslust geeft bij depressie.)
d) Mensen met violet aanbidden veel en vaak. Het zijn de mensen die er voor kunnen zorgen dat je van religie veranderd door hun voorbeeld en hun eigen spiritualiteit.

In de Oosterse filosofie reguleert violet het centrum van het hoofd en wordt deze kleur de Duizendbladerige lotus genoemd.
De laatste kleur voordat de zon onder gaat is violet, dan wordt de dag geëvalueerd en gekeken naar de nieuwe dingen die komen gaan.

Mensen met een duidelijke voorkeur voor violet hebben als eigenschappen dat ze intuïtief  ingesteld zijn. Tegelijk zullen er een aantal hiervan een geestelijk onvolwassenheid bezitten. 

Bij onderzoek van 1600 school kinderen in hun Puberteit koos 75 % Violet.  Bewust of onbewust dienen ze als zender en ontvanger van en naar de universele bron. De gedachten komen binnen via het violette kruin chakra, worden vertaald door het indigo van het voorhoofd chakra en tot uitdrukking gebracht via het blauwe keel chakra.

Wanneer violet weerstand oproept kan het zijn dat je je connectie tot je spirituele bron bent verloren evenals je verbintenis met je aardse bestaan. Deze disconnectie veroorzaakt een " uit balans zijn", die kan leiden tot misbruik van spirituele kracht, spiritueel snobisme, wantrouwen, arrogantie en moeite om uit te drukken wat je verwacht van het leven.

- Mensen kunnen van jou de indruk hebben dat je zweeft. Dat je je weinig druk maakt over wat anderen ervaren en te zeggen hebben. Het is belangrijk om je stevig te verbinden, zowel met het aardse als met het hemelse.
- Je hebt weliswaar een gevorderd begrip van het spirituele, maar wanneer je losstaat van je hartcentrum, kan die kennis leiden tot arrogantie ten opzichte tot mensen die minder ver zijn in hun spirituele ontwikkeling. Realiseer je dat jouw eigen leerproces ook nog lang niet voltooid is, en leer wat moet leren in dit leven.

- Als violet uit balans is kan het zijn dat je erg hoge verwachtingen hebt van anderen. Soms is het vergeven van anderen dan een probleem ...eigenlijk heeft het dan te maken met het oordeel over jezelf en ben je wat hard voor het innerlijk kind in jezelf.

Violet is intuïtief, maar niet intellect.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      ©  Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.