Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Grijs

kleur Grijs

 grijs

Uitspraak:'een grijze muis zijn' , de grijze brij, een grijs gebied, ergens grijze haren van krijgen, grauw/grijs zien,

Veel mensen hebben van nature een aversie tegen grijze haren, terwijl zilver en/of wit als "mooi"ervaren wordt.

Grijs is geen echte kleur dus is vrij van stimulans , of van psychologische aard . Het is een neutrale kleur die als basis gebruikt kan worden voor andere kleuren.

Grijs is een mengeling van de 2 uitersten....zwart en wit!
Zegt dat genoeg????   Het is daardoor ook een brug tussen deze 2 kleuren, waarbij haast alle andere kleuren bij gevoegd kunnen worden.

Positieve eigenschappen van grijs: geestelijke gezondheid, realisme, verbanden kunnen leggen, tegengesteldheid, respectabel, brugfunctie.

Negatieve eigenschappen:

armoede, ziekte, kritiek, melancholie, verdriet, depressie, angst voor verlies.

Wie Grijs kiest wil alles door een (gevoel/verstand) muur afscheiden . Niet betrokken zijn en ongebonden blijven , zodat hij zich tegen elke invloed of stimulans van buiten kan beschermen . Emotionele pijn wordt ontkend of onderdrukt.

Dit onder de noemer van: alles vind wel een plaatsje. Deze mensen zullen ook niet zo gauw het voortouw nemen of ergens vooraan staan.
Alles wordt vanaf een afstand bekeken, dus grijs heeft dan de specifieke kenmerk van : Nergens iets mee te maken willen hebben .  
Bij uitputtingstoestanden, volkomen leeg zijn ( zoals vlak voor de examen ) heeft grijs de neiging om naar voren te komen .

Mensen die grijs echt afwijzen worden door anderen vaak gezien als bemoeiziek , overdreven , nieuwsgierig of opdringerig , omdat ze graag alles willen omvatten.

Grijs is een overgangsstadium waar onschuld en onwetendheid elkaar ontmoeten, hierdoor is grijs ook kwetsbaar voor verschillende invloeden. 
Vroeger werd grijs gebruikt door onze puriteinse voorouders om hun jonge vrouwen mee te kleden, maar jammer genoeg bleek dit hun juist kwetsbaarder te maken.

Ook grappig is de volgende test uitslag: Als je kleine kinderen vraagt om hun grootouders te beschrijven in een kleur, blijkt dat 50% hiervan de kleur grijs aan te geven voor beide grootouders en daarnaast nog eens 25% voor 1 van de beiden.
Zilver/licht grijs:
steekwoorden:verlossing, metamorfose. Is een verzachtende kleur die goed in slaapkamers werkt, vanwege zijn slaapbevorderende werking.

Donkergrijs:
Steekwoorden: afkeuring, gevangenschap. Het is de kleur van armoede, ellende en ziekte en daardoor ook van schaamte en vernedering.

Algemeen:

* Vaagheid, afzijdigheid,
 * besluiteloosheid,
* ziekte, neerslachtigheid, gebrek aan ambitie,
* onzekerheid, twijfel, angst, onrust, zoekend,
* bekrompen, zelfzucht, domheid, onwil, gedistingeerd.
* Ongewenst/nergens thuis voelen.
* Streeft naar harmonieuze stabiliteit.
* staat stevig als een berg.
* kan de geestelijke gezondheid ook herstellen..

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.