Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Rood

Rood

Basis eigenschappen van:

rood

Uitdrukking: rood staan, rood aanlopen, rode lap op een stier,

Rood    is de kleur van liefde, maar ook van bloed, en van kwaadheid (rood voor de ogen zien)  Iets wat (geestelijk) pijn doet, of gaat ontsteken wordt ook rood terwijl een rood verkeersbord/licht je verteld dat je moet oppassen of stoppen. Daarnaast wijst het rood je op gevaar. Rood bord of licht betekent 'stoppen'  Maar is ook de kleur van passie en (verboden) liefde! (rode lampjes achter de ramen)

verder:
* Is het vuurelement. Vuur is belangrijk, zonder warmte zou geen enkele beweging of activiteit mogelijk zijn.
*Stimuleert en prikkelt het bloed en de zenuwen (ook van de zintuigen) en is daarom belangrijk bij ruiken, zien, horen, proeven en tastzin .
* Activeert de bloedcirculatie, prikkelt de hersenvloeistof en het sympathische zenuwstelsel.
*.Rood voedsel bouwt hemoglobine op.
* Rode stralen brengen warmte voort, die het lichaam energie geeft.
* Rood stimuleert de lever.
* Rood is weldadig voor het spierstelsel en de linker hersenhelft.
* Rood geeft onvermoeibare energie.

Psychologisch

a) Rood vertegenwoordigt psychologisch gezien warmte, vuur, warmbloedigheid, boosheid, humeurigheid, gevaar en vernietiging.
b)Rood stimuleert, prikkelt en werkt als een irriterend middel.
c)Rood geeft iemand een gevoel van kracht.
d) Rood kan iemand helpen egocentrisch te worden als deze  teveel op de buitenwereld en te weinig op zichzelf gericht is.
e) Rood wordt ook toegepast om de extraverte persoon terug in zijn schulp te krijgen of om iemand te "aarden".

Draag in dat geval rood ondergoed, eet/ drink /denk rood!  Het versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt conflicten aan te kunnen. Daarnaast is het ook een goede kleur om te "aarden!"

Psychologisch

energie, het Vuur element, passie, liefde, de essentie van het leven (bloed), moed,  zomer-magie, bescherming, Zonne- en Vuurmagie

 

Mensen met een voorkeur voor rood hebben veel eigenschappen die daarbij horen...ze bezitten passie die ze lich. en geestelijk tot uitdrukking brengen. (staan regelmatig in vuur en vlam)  Hebben daarnaast voldoende energie en initiatief, maar maken dingen niet altijd ook af!

Verdere steekwoorden zijn:

onafhankelijk, sterke funderingen, moed, levens(en overleving) kracht en seksualiteit.

Als rood je tegenstaat is waarsch. je wortel chakra teveel belast geweest of om andere reden geblokkeerd.  Dan moeten de passie, het vuur en de gedrevenheid zich ergens een weg naartoe banen. Dit kan lijden tot boosheid, zere gewrichten, uitputting en koppigheid.  Mensen met een burn-out wijzen rood vaak af.

Verder woorden die hierbij horen zijn : vreemde of moeilijke manier van grenzen stellen of ervaren, verlies van interesse voor zaken of vrienden, problemen met luisteren (vooral naar advies van anderen)

Verder : angst,regelmatige (soms onderdrukte) boosheid en snel gefrustreerd over de gang van zaken.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.