Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  theorie

Kleur theorie

Hoofdkleuren

De vier hoofd kleuren Blauw . Groen . Rood en Geel , die de fundamentele psychische behoeften vertegenwoordigen , de behoeften van tevredenheid en genegenheid . Ook de behoefte te handelen en te slagen en de behoefte om vooruit te zien zijn dan ook van groot belang . Vooral als de gekozen kleuren op de eerste vier plaatsen terecht zijn gekomen .

Hulpkleuren

De hulpkleuren ; Violet,  Bruin,  Zwart en Grijs zijn strikt genomen geen kleuren .
 Zwart is de ontkenning van een kleur en Grijs is strikt neutraal en kleurloos . Deze twee kleuren zijn dan ook niet gekleurd .
 Violet is een mengsel van Oranje Rood en Zwart , een nogal donkere betrekkelijke levenloze kleur dat dan ook wel als iets negatiefs moet gaan beschouwen .
 Bruin en Violet zijn psychologisch primeren kleuren : zij zijn pas na heel veel proefnemingen toegevoegd als kleuren die bij de neutralen afgewezen moeten worden .
Maar dikwijls blijkt dat de bijbehorende eigenschappen ten bate gaan van de gekozen hoofd kleuren . Ook een rede waarom de hulpkleuren worden gebruikt is om alles een beetje te vergroten zodat de hoofdkleuren over een groter gebied worden verspreid .
Zodat de kleur in de gekozen volgorde een grotere betekenis krijgt .

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      ©  Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.