Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  wit

kleur Wit

Basis eigenschappen van:

wit

uitspraak: een witte wereld, witheet zijn, wit geld of wit verdienen, witte magie, witte leugen ('white lie' oftewel een leugentje om bestwil)

Wit is eigenlijk alle kleuren tezamen en de kleur van het licht.  Dus het stoot warmte af en staat symbool voor liefde, reinheid en onschuld en is ook de kleur van maanlicht of als completering van je 7de chakra (soms violet/witte uitstraling)

"Verlichte mensen "of geesten worden altijd afgebeeld met wit in hun kleren of in hun uitstraling...ze zijn al zo warm van zichzelf dat ze het niet meer hoeven uit te stralen of te ontvangen.

Op verschillende manieren is het dus een tegenhanger van de kleur rood, die warmte uitstraalt.

verder:

* Wit is de kleur van onschuld , reinheid.  ( vandaar het gebruik van witte bruidskleding van jonge maagdelijke meisjes)
* Wit is de kleur van het niet geschrevenen;  het nieuwe , ongeschreven blad.
* Wit is ook de kleur zuiverheid
* Wit kan gebruikt worden voor alle zaken, waarbij 1 specifieke kleur niet mogelijk is.

Mensen die gek op wit zijn zullen wat moeite kunnen hebben om met beide benen op de grond te staan...zijn nogal "zweverig"  en leven waarsch.  in een eigen wereldje, waarbij fantasie en dromen een grote plaats in nemen. 

Als wit je tegenstaat zou het goed zijn om eens aan zelf onderzoek te doen....waarsch. heb je ergens een een gevoel van wrok of frustratie verdrongen en kost het je moeite om "het goede" in medemensen te ontdekken.

Waarschijnlijk hoor je bij de grootste middengroep die vrij neutraal staan ten opzichte van wit.  In de 60er jaren , toen we heel erg ego gericht moesten zijn en de (seksuele ) vrijheid verschrikkelijk gepromoot werd, was wit de kleur die vrijwel volledig in de ban gedaan werd ten bate van de kleuren oranje, rood en paars.   Als overgangskleur kwamen daarna ineens de bruine interieurs ( aards gebonden, nuchter, bevrediging) die gevolgd werden door de hele witte huiskamers.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.