Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-kleur/  Groen

kleur Groen

Basis eigenschappen van:

groen

Uitdrukking: groen van jaloezie, groen uitslaan door ziekte, groen als gras (of een groentje),
Waar blauw gebruikt wordt zie je ook vaak groen. Het is dan ook een aanvulling op het blauw. Groen draagt de chirurg in een omgeving waar veel blauw voor komt.
 Ook de keukens die nog niet voorzien waren van allerlei moderne snufjes ten behoeve van de hygiëne hadden groene potten, emmers etc.
 Groen brengt haast alles in balans, maar daardoor kunnen mensen het dus ook nodig hebben om "groen van nijd of jaloezie te zien"
Wat geel nog onderdrukt of onder de oppervlakte laat, brengt groen naar buiten. Het is daarom logisch dat mensen die iets te verbergen hebben op dit gebied, niet vaak voor groen kiezen.

Iemand die bij voorkeur voor groen kiest, is meestal iemand die als persoon indruk wil maken . Hij/zij wil erkend worden , en daardoor zal hij standhouden en zijn zin dan ook doorzetten .
Je ziet dan ook meestal een streng karakter , en een soort spanning. Groen werkt dan als een soort dam , waar achter de gevolgen van prikkels van buiten af zich ophopen. Deze mensen hebben ook meestal een goed geheugen .
Wanneer je groen afwijst heb je de drang om je te bevrijden van spanningen die door" niet erkenningen" worden veroorzaakt . Maar ook de behoefte aan reizen en ontdekken.

verder:

* Groen werkt zowel lichamelijk als mentaal ,verkoelend, sussend en kalmerend. Op uitgeputte mensen zal groen aanvankelijk een gunstige invloed uitoefenen, maar zal na enige tijd bij hen toch in vermoeidheid eindigen.
* Groen werkt in op het sympathische (onwillekeurige)zenuwstelsel ; het verlicht de spanning in de bloedvaten en daardoor ook de bloeddruk.
* Groen neutraliseert rood en zal als crème op de gesprongen haarvaatjes (couperose) helend en camouflerend werken.
* Groen werkt emotioneel stabiliserend en werkt op het zenuw stelsel in . Is dus bruikbaar bij slapeloosheid, uitputting en geϊrriteerdheid.
* Groen wordt geacht de kleur van vit. B.1 te zijn en zou daarom goed zijn voor opbouw van spieren en weefsels .
* Groen werkt desinfecterend, doodt kiemen en bacteriën en is een antiseptische kleur

De psychologische invloeden van groen:

a) het werkt emotioneel kalmerend. Bij emotionele storingen het hoofd met groen behandelen. (Liefdes drank en seksueel tonicum is ook vaak groen gekleurd).
b) het maakt het etherisch lichaam losser en gelijkmatiger.
c) het is de kleur van energie, jeugd, groei, onervarenheid, vruchtbaarheid, hoop en nieuw leven.
d) het is de kleur van nijd, jaloezie en bijgeloof.
e) Groen staat ook voor beheersing . Maar niet als het te maken heeft met streven naar iets.
f) Groen is de kleur van geaard zijn en van energie
g) Groen is de kleur van vrede, liefde en de natuur.

Groen algemeen:
Bescherming, hogere gedachten, evenwicht, natuur, creativiteit, tolerantie, beleefdheid, zelfstandigheid, toewijding, harmonie vrede, controle, zelfbeheersing, onverschilligheid, terug naar verleden, conventioneel.

donkergroen
Algemeen: Afgunst, jaloezie, wrok. Iemand met donkergroen kan er ook op wijzen dat hij/zij berouw heeft of zich los wil maken om verder te gaan.

olijfgroen
Algemeen: Achterbaks, verraderlijk. (is combinatie van groen met grijs) weigeren in te zien dat sommige relaties rampzalig zijn.

jadegroen
Algemeen: Grote geestelijk ontwikkeling, geestelijke gezondheid, ruimhartig en werelds.

smaragdgroen
Algemeen: liefdadig, verdraagzaam, aanpassingsvermogen. De stralingkleur van helers en heling. Brengt harmonie en vervult hartenwensen.

Goudgroen
Algemeen: Aanvoer. zowel positief als negatief. De kleur van het 'eeuwige bruidsmeisje,maar nooit de bruid'.
Nuttige kleur voor het behandelen van zenuw tics, neurose en stotteren.

blauwgroen
algemeen: vertrouwelijkheid., medeleven. Goede kleur voor belangrijke gevoelsbesluiten + voor mensen met angina pectoris klachten.

lichtgroen:
algemeen: het begin, ontluiken, onrijpheid, ontwikkeling.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.