Marjanka's pages

U bent hier:marjanka.nl / Bachbloesems/ alg.informatie / Planten

Planten

Planten verpotten

Zoals mensen en dieren kunnen planten ook aangetast worden door slechte eigenschappen uit hun omgeving en dan wat extra steun nodig hebben via (bijvoorbeeld) een Bachremedie.

Na het verpotten is Gentian en Olive vaak een goede remedie om de veranderingen aan te kunnen, en wanneer ik de plant weer eens vergeten ben te verzorgen, is rescue remedie mijn laatste hoop.

De lid-cactus die zichzelf helemaal dood bloeit is erg dankbaar als hij wat extra energie krijgt via Olive of chestnut bud en de ficus die ik buiten in de kou vergat wordt even weer op gang gebracht met iets voor de shock. (bijv. Rock rose of Rescue remedie)

Het uittrekken van een plant zonder speciale maatregelen kan bijv. resulteren in shock in welk geval Star of Bethlehem goed van pas kan komen.

Karakter van de plant

Een uitgeputte of verwelkte plant wordt geholpen met Olive of Hornbeam. Planten die aangetast zijn door een ziekte of insectenplaag hebben graag wat Crab Apple (eventueel aangevuld met een andere remedie).

Verder is het ook van belang om goed naar de plant zelf te kijken (gedrag/persoonlijkheid) Die grote dominerende plant, die zijn omgeving dreigt te overwoekeren kan Vine nodig hebben en dat kleine tere plantje zal het wat beter gaan doen met de hulp van Aspen of Mimulus energie.

Ook de Rescue druppels doen hier goed werk, bijv. als een plant uitgedroogd of haast bevroren is of wanneer hij verplant gaat worden is een paar druppels hiervan in het water zeer zeker de moeite waard.

Voor zaadjes en zaailingen:

Vine helpt om de harde zaadschil te doorbreken. Hornbeam verleent extra kracht en groei/ Olive overwint de uitputting.
Voor de tuin en kamerplanten: Crab Apple tegen alle mogelijke ongedierte/ Walnut voor de overgang van de ene groeifase naar de volgende en Rescue tegen schadelijke milieu invloeden en in noodgevallen.
Snijbloemen:Walnut tegen de plotselinge veranderingen en Wild Rose tegen 'hangende kopjes'.

Test eens je planten uit

Voor iedereen die de kreten in het achterhoofd houden over...placebo effect, je moet er in geloven, zoiets kan nooit werke, geitenwollen sokken therapie ,etc.

Koop een 3 dezelfde planten in dezelfde winkel.

Zet ze naast elkaar op de vensterbank en vergeet ze een paar dagen.
Dan ga je plant 1 water geven met rescue druppels en eventueel wat walnut...
de 2de plant geef je exact dezelfde hoeveelheid water en plant 3 geef je even niets.
Dit herhaal je een paar dagen.  Kijk eens wat er gebeurd....

ik heb het zelf ook gedaan en zag dat plant 3 niet meer te redden was na een paar weken, plant 2 deed wat een plant moet doen...gewoon overleven als je ergens staat te staan....en plant 1 werd een mooie plant!

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.