Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Bachbloesem personen / Zwangerschap

Zwangerschap

voor de bevalling

Tijdens je zwangerschap en ook bij/na de bevalling kunnen de Bach remedies goede hulp bieden.

Bijvoorbeeld tegen je angst voor de bevalling of de gezondheid van je kind en om weer wat meer energie te krijgen.

Ook voor klachten als misselijkheid, zuurbranden, vermoeidheid, of de emoties die (evt. door hormonen) een extra druk kunnen geven op je eigen leven en die van je relaties.
Vraag even advies aan een Bachtherapeut(e) welke mix voor jou het beste is in deze periode, want iedere vrouw is anders en zal haar zwangerschap anders beleven.

Tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling is de Rescue remedie een waardevolle hulp.
Zorg voor een glas water waar je 4 druppels van deze remedie in oplost en neem geregeld hiervan een slokje.
Ook kun je met dit water een washandje bevochtigen om je voorhoofd of polsen te koelen tijdens het persen en bij de laatste ontsluitingsweeën. De remedie bestaat immers uit Rock Rose (tegen paniek/schrik), Cherry Plum( controle), Impatiens (rust/ kalmte), Clematis (verstrooidheid /concentratie) en Star of Bethlehem (trauma/shock)

Na de bevalling

De druppels hebben beslist geen nadelig bijverschijnsel voor je baby, maar kan je wel helpen om na de bevalling sneller te herstellen. Eventueel kan de rescue dan aangevuld worden met Walnut (rescue veranderingen (zie consult-bestel ) om de grote veranderingen in je leven beter aan te kunnen
Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat het ook via de borstvoeding bij je kindje terecht komt, wat de kans op darmkrampjes aanzienlijk kleiner maakt.

 

Postnatale depressie

Er zijn tevens aanwijzingen dat de kans op postnatale depressie minder wordt door het gebruik van Rescue tijdens en na de bevalling. Eventueel aangevuld met Mustard en/of Aspen. Deze beiden helpen je met de angst en zorgen die kunnen ontstaan bij iedere moeder  (en vader)

Mocht er echt sprake zijn van een depressie, dan zal een mix met Sweet chestnut e/o Mustard beter werken en natuurlijk ga je daar meteen over praten met je huisarts!

Zalf

De zalf is te gebruiken voor snellere genezing als je gehecht bent of voor je baby als deze toch wat last blijkt te krijgen van die nare darmkrampjes. De zalf blijkt ook een goede hulp bij de huiduitslag van de baby's billetjes, maar dan moet het wel direct na het ontstaan meerdere keren worden aangebracht. Als laatste is de zalf erg goed om je tepels mee te behandelen als ze wat extra gevoelig worden. Rescue zalf heeft geen ingrediënten die nadelig zijn voor de baby, dus je kunt het met een gerust hart opsmeren. Ook als je borstvoeding geeft.
Uiteraard wel na het voeden, anders heeft het weinig effect!

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.