Marjanka's pages

U bent hier:marjanka.nl / Bachbloesems/ alg.informatie / Geschiedenis

Geschiedenis van de Bachbloesems

 

Dr.E.Bach

Dr. Edward Bach werd geboren in 1886 in Engeland (in een plaatsje vlakbij Birmingham) en overleed op 50 jarige leeftijd in 1936. Hij was van jongsaf aan al gEénteresseerd in het gedrag/emoties van mensen en de oorzaak van ziekten, en studeerde af als arts, bacterioloog en patholoog-anatoom.
Tijdens de 1ste wereldoorlog was hij Engelands 2de bacterioloog.
Eén van de belangrijkste ontdekkingen die hij deed was de samenhang aantonen tussen ziekten en darmbacteriën .
Hij verwerkte de (afgestorven) bacteriën tot entstoffen (vaccin) die gebruikt werden ter bevordering van immuniteit tegen die bepaalde ziekten.

In 1919 ging hij verder in deze ontwikkeling via het homeopathisch ziekenhuis in Londen en ontdekte het werk van Dr.S. Hahnemanns, de grondlegger van de homeopathie.
Dr Bach ging verder op de ingeslagen weg en begon de door hem ontdekte vaccins op homeopathische wijze te bereiden en diende deze oraal toe.
Deze middelen, die heden nog steeds gebruikt worden, zijn de zogenaamde Bach-nosoden. (nosoden = afgeleid van noses wat ziekte betekend) waarmee hij de homeopathische geschiedenis in ging na overweldigende successen..

Geleid door zijn instinct, waarmee hij al bij eerdere experimenten succes had geboekt, bracht Dr. Bach in 1928 een bezoek aan Wales en plukte daar bij een beekje zijn 1ste remedies: de bloesem van de Impatiens en de Mimulus. Preparaten van deze bloesem werden met opmerkelijk resultaat aan patiënten toegediend.

Op zoek naar genezing van emotionele onevenwichtigheid

In 1930 gaf hij zijn uiterst winstgevende praktijk op om al zijn tijd te besteden aan het onderzoek van de geneeskracht van bloemen en bloesems van planten en bomen. Hij vestigde zich in Sotwell(Oxfordshire) in een klein huisje genaamd Mount Vernon. Zes jaar grondige studie op het platteland hadden de ontwikkeling van achtendertig bloesemremedies, en de Rescue remedie als resultaat.
Bij zijn werk liet hij zich vooral leiden door zijn intuïtie, daarbij gesteund door zijn medische kennis. Als homeopathisch arts had hij immers geleerd dat lichamelijke ziekten en psychische klachten vaak het gevolg zijn van geestelijke onevenwichtigheid
Hij zag de ziekten als symptomen van deze emotionele storingen en ontdekte dat als je de emotionele storingen aanpakte, dat de lichamelijke klachten dan ook verdwenen. Zijn motto was dan ook: Behandel de zieke, niet de ziekte.

Als homeopaat wilde hij niet alleen de ziekte en ongemakken op zich aanpakken, maar ook kijken naar de patiënt in zijn geheel. De bloesemremedies herstellen het geestelijke evenwicht, ze onderdrukken niet een negatieve houding of levensinstelling, maar zetten deze om naar een positieve instelling. De keuze van de bloesems is dus afhankelijk van de heersende negatieve stemming en wordt niet bepaald door de symptomen van de ziekte.

Mount Vernon

Na het overlijden van Dr. Bach in 1936 is zijn werk voortgezet door Victor Bullen en Nora Weeks die hem tijdens zijn leven al bijstonden. Nora schreef in de jaren dat zij beheerder was van het Bach centrum De medische ontdekkingen van dr Edward Bach en was samen met Victor verantwoordelijk voor de voortzetting van zijn werk. Tot op de dag van vandaag worden de bloesems nog steeds op dezelfde manier verwerkt als in de tijd van Dr. Bach en geplukt op dezelfde plaatsen.

Mount Vernon zal altijd het centrum blijven van het werk van Dr. Bach. Voordat hij overleed zei hij met nadruk: Hoewel het werk zich steeds zal uitbreiden, moeten jullie je leven en het kleine huis laten zoals het is, want eenvoud is de sleutel tot deze geneeswijze.

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.