Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- pendelen / werking

Menu pendelen

Inleiding // Wat is pendelen // Hoe werkt een Pendel // Toepassingen // Toepassingen 2 // Leren pendelen // De procedure // Adviezen // Kopen of zelf maken // Duistere krachten?

Hoe werkt een pendel?

Pendelen is een andere vorm van radiësthesie, net als wichelroede lopen.  Beiden vormen werken volgens hetzelfde principe, maar het doel is iets anders.  

De pendel wordt, in tegenstelling tot de wichelroede, ook meestal binnenshuis gebruikt. 

De slingerende, rechtlijnige of cirkelende bewegingen die een pendel boven een object, b.v. een foto, portefeuille of (liefdes) brief ,pendelkaart etc. maakt, ontstaan door onbewuste spierreacties die naar de hand worden geleid.     Door aan deze bewegingen vaste betekenissen te hechten, krijgt je als pendelaar antwoorden op de vragen die je over het uit te pendelen voorwerp of individu stelt.

Het feit dat je heel bewust hand en vingers stilhoudt, terwijl de pendel toch beweegt, is natuurlijk fascinerend. Het lijkt wel "boven natuurlijk" alleen kun je je afvragen als nuchtere Hollander of je die hand wel ècht stilhoudt.

Bewust wel, anders heeft het pendelen helemaal geen zin. Het principe van het pendelen is dat alles onbewust gebeurt. Als je in een laboratorium proeven zou doen, zul je wel degelijk piepkleine, onmerkbare beweginkjes kunnen constateren.

Hoe betrouwbaar is een pendel?

Een pendel zet onbewuste zenuwimpulsen om in beweging. Vaak zeggen mensen dat het zeker is dat hun pendel uit zichzelf beweegt. Dat is dus een veelvoorkomend misverstand. Het eigen-bewustzijn dient te worden uitgeschakeld en dat blijkt in de praktijk toch ook heel moeilijk en misschien ook niet ten alle tijden te lukken.

Of de pendel goed werkt is dus geheel afhankelijk van degene die het instrument bedient. Er zijn diverse testsituaties geweest waaraan pendelaars hebben meegewerkt waaruit de betrouwbaarheid van de pendel niet zo goed naar voren is gekomen. De conclusie is dus eigenlijk dat er goede en minder goede pendelaars zijn, maar dat de pendel wel degelijk kan werken.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.