Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Genees jezelf/ Nagels 

Nagels en vingers

 

Nagels en vingers...ze schijnen door hun vorm iets meer te vertellen over jou.
 

Nagels

1. Lang en smal

Je bent een zachtaardige romanticus. Je bent waarschijnlijk een beelddenker. Verder ben je creatief, maar ook snel overweldigd door alles wat er om je heen gebeurt. Hierdoor ben je snel afgeleid en minder alert en dat vind je soms lastig. Met ‘logische denkers’ omgaan vind je best moeilijk omdat jullie elkaar niet altijd begrijpen. Het kan zelfs leiden tot een conflict.

2. Breed

 je bent een persoon met  (soms) een kort lontje en een theoreticus in hart en nieren. Je bent analytisch aangelegd . Het is goed mogelijk dat je linkerhersenhelft beter is ontwikkeld, waardoor je verbaal erg sterk bent. Je neemt geen blad voor de mond en dat geeft mensen het gevoel dat je recht voor zijn raap en eerlijk bent. Soms kunnen mensen daarvan schrikken, dus misschien een idee om hier rekening mee te houden. Afspraken maken met types die meer naar hun hart luisteren dan naar hun hoofd, vind je lastig.

3. & 4. Rond en eivormig

Mensen met ronde of eivormige nagels zijn relaxte types. Je doet de dingen in je eigen tempo en doet alleen dat waar je gelukkig van wordt. Verder ben je erg sociaal en als mensen om je heen ruzie hebben, ben jij degene die ertussen springt als bemiddelaar. Jouw persoonlijkheid wordt door velen gewaardeerd, maar je kunt ook de indruk geven dat je een allemansvriend bent. Kijk uit dat mensen hierdoor niet hun vertrouwen in je verliezen. In vergelijking met andere types kun jij eigenlijk met iedereen goed opschieten

Een ovale nagel wordt door veel mensen als ideaal gezien. Ben je gezegend met deze nagelvorm, dan ben je idealistisch en hou je van openheid. Als de nagel bij het uitgroeien breder wordt, wijst dit op een grote tolerantie. Personen met deze nagelvorm zijn vaak erg prettig in de omgang

5. Vierkant

Personen met vierkante nagels zijn soms wat conservatief en behoudend van aard. Ze zijn gesteld op een goede verzorging van het uiterlijk. Verder ben je serieus en niet makkelijk van gedachten te veranderen. Je bent vastberaden en hebt lef, . Je serieuze houding is goed, maar je vastberadenheid kan ook tegen je werken omdat je soms niet flexibel genoeg kunt zijn.

Als de vierkante nagel de hele vingertop bedekt, zou de persoon een voorzichtige houding kunnen hebben.  Is de nagel kleiner, dan is de persoon praktisch en nuchter van aard.

Heeft iemand een nog kleinere nagel, dan is hij strijdlustig en heeft de neiging overheersend te zijn. Over het algemeen, dus ongeacht de grootte, hebben mensen met vierkante nagels een groot analytisch vermogen en houden ze van materieel succes.

6. & 7. Driehoekig

Je bent een zachtaardige genie. Driehoekige nagels hebben de vorm van een schelp. Heb je deze nagelvorm, dan ben je kritisch en beschik je over een ironisch gevoel voor humor. Jij zit vol nieuwe ideeën en bent degene die altijd details ziet die anderen totaal gemist hadden.

Mensen met de omgekeerde driehoek (7) kunnen soms opdringerig overkomen, terwijl mensen met een gewone driehoek (6) ontzettend gevoelig en een beetje onderdanig kunnen zijn. Vaak ergeren deze types zich aan mensen die alles in hun eigen tempo doen. Je bent creatief en hebt een groot organisatietalent.
Kantoorwerk is niet voor jou weggelegd. Sommige mensen met dit nageltype zijn zeer gevoelig en erg gesteld op zelfstandigheid

8. Amandelvormig

Je bent een betrouwbaar, eerlijk en oprecht persoon. Je hebt een levendige fantasie en je bent altijd oprecht.
Verder ben je beleefd, maar je tolereert weinig en kunt het soms moeilijk accepteren als je het ergens niet mee eens bent. Als je het idee hebt dat alles je te veel gaat worden, doe dan even een stapje terug en bekijk van een afstand wat er eigenlijk aan de hand is.

Maar er zijn twee typen amandelvormige nagels. De eerste heeft de vorm van een omgekeerde druppel. Heb je zulke nagels, dan maak je weinig ruzie, wil je altijd de vrede bewaren en kun je een tikkeltje laconiek zijn. Je maakt je niet zo snel druk. Soms ben je wat verlegen en gevoelig.
De andere heeft de vorm van een vlam, herkenbaar aan de smalle basis. Je beschikt over veel moed en een grote fantasie. Je bent vaak uitbundig en hebt een grote liefde voor schoonheid.

9. Zwaardvormig

Je bent een ambitieuze idealist en het type wat niet bang is om hard te werken. Zolang het iets is waardoor je dichter bij het behalen van je doelen komt, zul je het aanpakken, zelfs als je het niet leuk vindt. Als het om samenwerken gaat, ben je helaas iets minder succesvol. Met name de omgang met mensen die erg relaxed zijn, vind je lastig. Toch is het erg belangrijk om samen te werken, het is voor jou heel nuttig om dit te leren.

Je handen en vingers

Je rechterhand

Deze heeft te maken met actie, met de mannelijke kant kant.(ook als je linkshandig bent.)

Deze hand verteld je hoe het leven nu is en waar je naar toe gaat.
Het is de verbinding met ons bewustzijn.

Het vertelt je over je conditie, je verstand en of je praktisch bent in het realiseren van iets.
Ofwel als je daarmee bekend bent: alles wat met het yangprincipe te maken heeft. (Geven)

Je linkerhand

Het is je vrouwelijke en ontvangende kant. Deze hand  heeft ook te maken met je karakter , zaken of ommekeer in het verleden , dus alles wat achter je ligt.
Je linkerhand vertelt meer over je gevoelens en hoe je lichamelijke en geestelijke gesteldheid is.

Het is de verbinding met je onderbewustzijn. Ofwel het vertegenwoordigt alles dat met het yinprincipe te maken heeft. (ontvangen)

Je vingers

De vingertoppen oftewel onze vingerafdruk, is uniek. Er is er namelijk maar één van. Geen enkele vingerafdruk is gelijk.

Wanneer je per ongeluk je hand stoot of iets met een van je vingers krijgt dan heeft het meestal te maken met een belangrijk aandachtspunt in je huidige situatie.
Je onderbewuste vertelt via dit soort signalen wat belangrijk voor je is.

Elke vinger komt overeen met een element. Ben je bekend met de elementenleer, dan is het heel eenvoudig om te herleiden waar je opmerkzaam voor dient te zijn. Wil je de betekenis van de elementen nog even nalezen kijk dan even bij:   De 5 elementen

Een korte uitleg waar de vingers voor staan:

De pink staat voor: ‘puur praktisch aan het werk gaan’ en is verbonden met het element aarde.  De rechter pink geeft info over je angst, onzekerheid en je communicatie met de buitenwereld, terwijl je linker pink iets laat zien over je zelfvertrouwen en de  communicatie met jezelf.

De ring vinger staat voor gevoel. Het is ook je creativiteit, je intuïtie, je impulsiviteit, je spontaniteit  Het is de vinger van de liefde, vandaar dat de trouw en verlovingsringen om deze vinger gedragen wordt . De ring vinger is verbonden met het element water. Je rechter ringvinger geeft info over je controle, gehechtheid en creativiteit en je linker ring vinger over je intuïtie en je individualiteit

Je middel vinger is verbonden aan het element vuur. Wanneer iemand zijn middelvinger naar je opsteekt, dan laat zijn/haar vuur zien. Meestal is dat een uiting van agressie. De rechter  middelvinger staat voor je onverwerkte emoties & verantwoordelijkheden  m.b.t.  je werk. Je linker middel vinger staat voor je verwerkte emoties & verantwoordelijkheid m.b.t. jezelf (eigenwaarde) Je middel vinger staat voor passie, uitdagingen aangaan en voor je energie.

Rechter wijsvinger staat voor je ambitie, daad kracht en macht Linker wijsvinger geeft info over je Liefde & passie.
De wijsvinger betekent: zelf willen bepalen wat je wilt. Maar ook wijs je met deze vinger waarschuwend naar de ander.  Aanwijzen doe je altijd met de wijsvinger, zelden met een andere vinger. Zelf bepalen wat je wilt, een keuze maken, is via je verstand, door praktisch na te denken (rechterhand).  Of door hoe je het altijd hebt gedaan (linkerhand). Je wijsvinger is verbonden met het element lucht.

Je duim is je wilskracht. Rechterduim: communicatie met je verstand & succes , linker duim: communicatie met je intuïtie en familie.
Aan de duim kun je zien hoe iemand is, hoe hij/zij denkt. Je duim is verbonden met het element ether. Iemand met een sterk gebogen duim zal altijd eerst aan anderen denken. De duim gaat dan vanaf het midden kootje al buigen Deze persoon denkt vaak: ‘Ben ik niet te belastend?’

Vinger lengte en je sex leven

Meestal is de ringvinger bij vrouwen korter dan de wijsvinger en bij mannen juist langer.
Is je wijsvinger langer dan je ringvinger, dan kreeg je juist een extra dosis oestrogeen mee.

Een vrouw waarbij de ringvinger langer is dan de wijsvinger heeft meer behoefte aan seks, zelfs tot op hoge leeftijd. Ze zal ook eerder voor exacte en/of praktische vakken of beroepen kiezen dan bijvoorbeeld taal of creativiteit. Ze heeft ook meer last van talgproductie, beharing en overgewicht. Heeft veel energie, ook tot op hoge leeftijd.

Een man waarbij de ringvinger kleiner is dan de wijsvinger heeft meer "vrouwelijke" eigenschappen. Is erg galant, romantisch, luistert aandachtiger en heeft een fijn contact met vrouwen. Je begrijpt dat hun libido wat minder kan zijn dan mannen die een langere ringvinger hebben dan de wijsvinger.

Tenslotte nog wat handige EHBO tips

Door wrijving van de zwemvlies tussen duim en wijsvinger kun je keelpijn verzachten. Door wrijving van het  tweede duimlid bereik je het hoofd, daaronder het nekgedeelte. De binnenkant van de duim top  wrijven helpt als prikkeloverdracht op de hypofyse . Veel mogelijke kwalen kan je hiermee genezen door o.a. endocriene klieren te prikkelen.

Bij oorpijn drukt je op de top en het begin van de ringvinger en op het midden­kootje van de pink. Het begin van de wijs en middelvinger masseer je voor de oogpunten  en vlak hieronder ligt de plek van de long. Uiteraard masseer je hiervoor de rechterhand voor het rechteroor en rechter long en links voor de andere kant.

Het punt voor de zonnevlecht vind je onder de muis van de duim.

Aan de zijkant van de pols (duimkant) ligt de reflexplek van de prostaat of de baarmoeder, dus daar moet je zijn als je daar last van hebt.

Aan de pinkzijde vind je de reflex punten van de onderrug, testikels of eierstokken.

De blaas reflexpunt vind je boven aan de binnenkant van de pols in het midden.

Meer reflexpunten vind je bij de  voetreflex op deze site

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.