Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Genees jezelf/ Astro kruiden en olie


Steenbok //waterman //Vissen //Ram //Stier //Tweelingen //Kreeft //Leeuw //Maagd //Weegschaal // Schorpioen //Boogschutter//

astrologische kruiden en olie

Astrologen vanuit verschillende invalshoeken hebben een duidelijke samenhang gevonden tussen de planeten en de mensen die onder deze invloeden zijn geboren.

Hier vandaan wordt er ook weer een invloed gevonden tussen de diverse sterke en zwakke kanten van lichaam en geest. Dat zou dan betekenen dat ieder sterrenbeeld ook zwakkere en sterkere delen in het lichaam heeft.

Wanneer mensen onder invloed van planeten gevormd worden, zullen planten dat dan ook doen?
Dat zou dan betekenen dat planten onder invloed van Mars (heerser in het sterrenbeeld van Ram ) ook uitermate geschikt zal zijn voor alle Rammen en alle kwalen die het meest bij Rammen voorkomen.

Hieronder een kleine samenvatting van eten/kruiden/astrologie en etherische olie en de bijpassende Bachbloesems.

Waterman 21 januari – 19 februari

 “LUCHT” teken . Koppig en idealistisch en een originele manier van denken. Sociaal ingesteld en zijn niet graag alleen.

Emoties:De Waterman wordt door velen beschouwd als een koel en afstandelijk teken terwijl het in werkelijkheid chaotische emoties en  tegenstrijdige emotionele behoeften heeft. De Waterman streeft naar routine en stabiliteit, maar kan zich desondanks beklemd voelen in een vaste relatie. De Waterman kan problemen hebben met intimiteit en bewaart daarom dikwijls enige afstand.  

Zwakke plekken: Als Watermannen niet genoeg ontspannen kunnen ze last krijgen van hun bloedsomloop en zenuwstelsel. Ook de benen en enkels zijn zwakke punten.

Heersende planeet: Saturnus

Eten: Echte watermannen hebben te weinig aandacht voor de kwaliteit van je voeding en zullen daarom het beste wat voedingssupplementen kunnen gebruiken.  Als zij midden op de dag geboren zijn dan herkennen zij dit patroon iets minder dan anderen Luie Watermannen dreigen snel in omvang te vermeerderen. Vette vis, eieren, fruit, selderij, groene groenten en salades eten is goed voor dit sterrenbeeld

Geneeskrachtige kruiden: smeerwortel, vlierbessen.

Etherische olie: benzoë, citroen, cypres, gember, jeneverbes, kamfer, roos.

Stenen: Aquamarijn,Saffier , (edel) topaas ,Turkoois

Wierook: Viooltjes Peperbes/ Sandalwood

Chakra: 7de of Kruinchakra ( Innerlijk weten, verlichting, hoger denken, inzicht, kosmische wijsheid )

Bachremedie: Waterviolet, Impatiens, Heather.

TOP

Vissen: 20 februari -20 maart

WATER teken: gevoelig en begrijpen veel maar zijn ook zeer snel nerveus en kunnen dan 'flippen. Zij kunnen bijzonder briljant zijn.

Emoties: Veel Vissen vinden het moeilijk aan te geven welke emotie zij voelen, omdat zij als het ware meegetrokken worden in de stroom van emoties van een ander. De Vissen voelt zich snel aangetrokken tot verhalen over andermans leed en voelt zich snel schuldig. De Vissen is een teken voor wie de zin "men lijdt het meest onder het lijden dat men vreest" perfect op gaat!

Zwakke plekken zijn hun lever en voeten (voetproblemen en reumatiek)

Heersende planeet: Jupiter

Eten:  Meeste Vissen houden gemakkelijk vocht vast en lijken vaak extra suiker nodig te hebben (vooral in perioden dat het emotioneel niet zo makkelijk loopt en de Vissenmens zelfmedelijden gaat ontwikkelen) Bij overgewicht kan het toevoegen van bepaalde kruiden in het eten goed helpen (gember bijvoorbeeld).  Verder veel gedroogd en vers fruit, bonen,salades, groene groenten ,wortelgewassen en noten

Geneeskrachtige kruiden: balsem(boom), bernagie, hysop, paardenbloem, rozenbottel, salie, spirea.

Etherische olie: eucalyptus, jeneverbes, kajapoet, lavendel.

Stenen: Amethist , Aquamarijn , Jade (Jadeiet) , Koraal , Maansteen , Opaal , Parel , Turkoois.Wierook: Nootmuskaat/ Rain

Chakra: 7de of Kruinchakra( Innerlijk weten, verlichting, hoger denken, inzicht, kosmische wijsheid )

Bachremedie: Waterviolet, Impatiens, Heather.

TOP

Ram: 21 maart – 20 april

VUUR teken: Energiek en zeer gedreven mensen met een groot vertrouwen in eigen talenten die er voor zorgen dat ze alles wel zelf kunnen doen. Heetgebakerd en soms de neiging om door te slaan naar superieur gedrag.

Emoties : De Ram kan zonder zichtbare aanwijzing spontaan "ontbranden" om vervolgens weer de rust terug te laten keren. Ram plaatst zichzelf graag in het middelpunt van de belangstelling en heeft moeite met het tonen van empathie. Wanneer deze mens echter bewust is van een situatie zal hij alles op alles zetten in de strijd voor de achtergestelde of de verliezer.

Heersende planeet: Mars  

Zwakke plekken :hoofd en hersenfuncties, hun stress gevoeligheid maakt dat ze gauw last hebben van :  migraine ,hoge bloeddruk, hooikoorts en astma.

Eten: grote kans dat de Ram eerder te mager dan dik te is.  Ram is een vuurteken en dat betekent dat deze mensen een goede verbranding hebben.
Veel groenten eten, vooral uien, spinazie en knoflook, met weinig vlees.

Geneeskrachtige kruiden: mierikswortel, majoraan en rozemarijn

Etherische oliën: anijszaad, basilicum, citroen, eucalyptus, majoraan, rozemarijn, teatree..

Stenen: Carneool , Diamant ,  Heliotroop , Hematiet , rode Jaspis , Rhodochrosiet , Robijn , rode Toermalijn, rode Granaat ,

Wierook : Mirrhe

Chakra: 3de of Zonnevlecht chakra / solar plexus(zien, wilskracht, energie, emoties, transformatie )

Bachremedie: Aspen, mimulus,Cherry Plum, Red Chestnut, Rock Rose.

TOP

Stier: 21 april – 21 mei

AARDE teken: Stieren zijn behoorlijk stevig gegrond, waardoor ze mensen zijn met ambities en kracht.  Als deze mensen eenmaal een bepaald doel voor ogen hebben, zijn zij zeer vasthoudend en bereiken meestal dat doel.

Emoties: Door de grote behoefte aan zekerheid  zal de Stier eerder dan veel anderen bezitterigheid en jaloezie kennen . Hoewel de Stier een gemoedelijk karakter lijkt te hebben kan de hij/zij hevig opvlammen wanneer hun bezit in het gedrang komt. De woede van de Stier komt traag op gang en dooft ook weer traag.

Zwakke plekken  Hals en keel  Zij moeten er ook aan denken om genoeg beweging te nemen.

Heersende planeet: Venus

Eten: Stier is gesteld op kwaliteit en natuurlijke voeding, maar kunnen ook Bourgondiërs zijn. Een goede  manier om wat op gewicht te blijven is niet diëten, maar in beweging te blijven. De verbranding wordt anders te traag.. Veel fruit en groenten eten en bij het koken zoveel mogelijk lavas, munt en tijm te gebruiken. Koek etc. en vet voedsel te laten staan.

Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad, kattenkruid, klein hofblad, lavas, munt, moederkruid, tijm, valeriaan, vlier, wormkruid.

Etherische olie: bergamot, citroen, eucalyptus, geranium, pepermunt, sandelhout, tijm.

Stenen: Agaat , Aventurijn , Citrien , Heliotroop , Malachiet , Rozenkwarts , Saffier , Smaragd

Wierook: Sandelwood/ black love

Chakra:4de of Hartchakra( tastzin, liefde, compassie, evenwicht, harmonie)

Bachremedie: Agrimony, Walnut, Centaury, Holly.

TOP

Tweelingen 22 mei – 21 juni

LUCHT teken: Lijken wel altijd alert, snel en amusant, maar ook  vaak ook overactief te zijn. Dit kan tot nerveuze uitputting kan leiden. Ze zijn meestal verbaal ook heel sterk .

Emoties:Tweelingen weten vaak niet goed om te gaan met emoties en hebben een gebrek aan emotionele veerkracht. De Tweelingen analyseert de gevoelens van anderen graag, maar heeft niet veel inlevingsvermogen. Tweelingen hebben de neiging de eigen emoties weg te rationaliseren en verbergen deze achter een scherpe tong.

Zwakke plekken: Armen, handen, longen en zenuwstelsel .Ze moeten proberen om het rustig aan te doen. (meditatie /yoga)

Heersende planeet: Mercurius

Eten: Lezen over diëten is leuker dan ze echt te volgen, want daar zijn ze niet consequent genoeg voor. Gelukkig zijn de meeste Tweelingen zo beweeglijk dat de niet hoeven te lijnen. Let wel wat op de  kwaliteit van je voeding en zit het niet al pratend,gedachteloos weg te slikken. Gebruik veel  fruit, verse groenten, geitenmelk en geitenkaas.

Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid, dille, fenegriek, griekse alant, karwij, lavendel, majoraan, malrove, peterselie, venkel.

Etherische olie: karwij, lavendel, marjoraan, venkel.

Stenen: Aquamarijn , Barnsteen , Bergkristal , blauwe Chalcedoon , Citrien , topaas , Tijgeroog , Zirkoon 

Wierook: Kaneel/ Francincense

Chakra: 5de of Keelchakra (horen, communicatie, innerlijke stem, telepathie )

Bachremedie: Cerato, Sclerantus, Gorse, Gentian, Hornbeam, Wild Oat.

TOP

Kreeft 22 juni – 22 juli

WATER teken : Meeste kreeften hebben wisselende stemmingen , zijn ongrijpbaar maar wel fascinerend. Mensen van dit sterrenbeeld maken zich snel zorgen. 

Emoties : De Kreeft zet alle zeilen bij om te kunnen voeden en beschermen. De Kreeft is sterk afgesteld op de behoeftes van andere mensen en kan zich soms lastig los maken van anderen, waardoor hij zijn eigen identiteit soms dreigt te verliezen. Wanneer de Kreeft zich bedreigd voelt trekt hij zich terug in zijn schild.

Zwakke plekken   borst, lever, maag, spijsverteringsstelsel, nabijheid van water brengt de kreeft rust.

Heersende planeet: Maan

Eten:lekker en vooral gezellig eten is heel belangrijk. Kreeft ontvangt graag mensen en zorgt graag voor ze. Diëten lijken dan ook belangrijk , zeker omdat kreeften ook vaak emotie eters kunnen zijn.  Gebruik veel kaas, melkproducten,  salades, citrusfruit, kool,uien en rozijnen . Balsemkruid zou veelvuldig moeten worden gebruikt.

Geneeskrachtige kruiden: balsem, stellaria, postelein

Etherische olie: bergamot, citroen, jeneverbes, lavendel, pepermunt.

Stenen: Aventurijn , blauwe Chalcedoon , Jade , Koraal , Maansteen , Onyx , Opaal , Parel , Rhodochrosiet , Smaragd

Wierook: Kamper/ Lavendel

Chakra: 2de of buik chakra (smaak, voortplanting, seksualiteit, plezier )

Bachremedie: Rock water, Vervain, Vine, Beech, Chicory.

TOP

Leeuw 23 juli – 23 augustus

VUUR teken: .Vitale , aantrekkelijke en aanhankelijke mensen die graag de deur uit gaan. Soms zijn ze ook erg lui en interesseren ze zich nergens voor of zijn agressief wanneer ze weerstand krijgen uit hun omgeving  

Emoties Trots is de meest typerende en krachtigste emotie van de Leeuw. De Leeuw lijkt op het oog altijd vol levenslust en zelfvertrouwen. Dit kan echter slechts een masker zijn. Wanneer de Leeuw vertrouwen in zichzelf heeft, kan hij geweldige dingen tot stand brengen. Wanneer het zelfvertrouwen echter lager is, kan de Leeuw zich maar lastig herpakken

Zwakke plekken  hart, hartfuncties, rug, als gevolg van overspanning ook hoge bloeddruk,

Heersende planeet:Zon

Eten: Leeuwen kunnen soms heel luxe eten op het menu hebben staan en hoeven niet zo erg aan de lijn te denken, maar in tijden van tegenspoed kan dat zomaar omslaan en worden ook Leeuwen te zwaar!  Eieren, fruit, groenten,noten,linzen,kaas en gevogelte eten. Rood vlees moeten ze zoveel mogelijk laten staan. Bernagie, kamille, laurier en saffraan zoveel mogelijk gebruiken.

Geneeskrachtige kruiden: bernagie, engelwortel, kamille,laurier,lavas, majoraan, pimpernel, saffraan.

Etherische olie: kamille, lavendel, majoraan, ylang-ylang

Stenen: Barnsteen , Bergkristal , Citrien , Diamant , Robijn , topaas , Tijgeroog , Zirkoon

Wierook: Mirrhe/ Black magic

Chakra: 3de of Zonnevlecht chakra / solar plexus(zien, wilskracht, energie, emoties, transformatie )

Bachremedie: Aspen, Mimulus,Cherry Plum, Red Chestnut, Rock Rose.

TOP

Maagd 24 augustus – 22 september

AARDE teken: .Vaak perfectionistisch , met een innerlijke onrust die ze goed kunnen verbergen onder hun  uiterlijke kalmte

Emoties: De Maagd beschouwt emoties als vervelend en verwarrend. De Maagd is een perfectionist en kan er lastig tegen als er op de zwakkere kanten gewezen te worden. Het wegredeneren van gevoelens biedt dan een oplossing die daarna gebruikt gaat worden.

Zwakke plekken  ingewanden, maag en organen, “zenuwen op de maag”“ en vaak last van ziekte in de buikholte

Heersende planeet: Mercurius

Eten: Veel diëten zijn door Maagden bedacht! Een afkeer voor alles wat niet helemaal deugt, kan ook heel sterk gerelateerd zijn aan voeding. Daardoor kun zij  het zichzelf moeilijker maken dan soms nodig is. Niet alles is gif!   Venkel kalmeert de zenuwen en ondersteunt de spijsvertering. Dit geldt zowel voor het kruid al voor de olie. Maagden moeten zoveel mogelijk selderij, appels,dadels, vijgen en noten eten. 

Geneeskrachtige kruiden: citroenkruid, dille, majoraan, munt, nootmuskaat, peterselie, steentijm, valeriaan, venkel

Etherische olie: lavendel, majoraan, nootmuskaat, pepermunt, venkel.

Stenen: Amethist , Barnsteen , Citrien , Lapis lazuli , Saffier , Sodaliet , Zirkoon.

Wierook :Sandelwood/ kaneel/ roos

Chakra: 5de of Keelchakra (horen, communicatie, innerlijke stem, telepathie )

Bachremedie: Cerato, Sclerantus, Gorse, Gentian, Hornbeam, Wild Oat.

TOP

Weegschaal 23 september – 23 oktober

LUCHT teken: Altijd zoekende naar de middenweg, Door dit zoeken worden de buitenkanten van het leven vaak over het hoofd gezien. Voor en tegens afwegen geeft problemen  met beslissingen. Toegeeflijk zijn wordt als zwakheid gezien.

 Emoties:De Weegschaal houdt zich niet erg met gevoelens bezig, tenzij het om romantiek en liefde gaat. Het diepe verlangen naar een relatie kan hevige emoties bij de Weegschaal teweeg brengen. In principe heeft de Weegschaal weinig last van gevoelens van jaloezie, maar bedreigingen van de emotionele relatie met een ander kunnen deze gevoelens wel degelijk opwekken.

Zwakke plekken  nieren, nierfuncties, onderrug. Voor de nierproblemen , veel water drinken.

Heersende planeet: Venus

Eten: Weegschalen zijn ook niet altijd even besluitvaardig op het gebied van eten, waardoor er heel vaak een soort Jojo effect optreed bij het eten en bij het gewicht van deze weegschaal. Fruit, noten en groenten zijn heel goed. Munt en venkel werken weldadig.

Geneeskrachtige kruiden: bergamot, duizendblad, munt, paardenbloem, tijm, valeriaan, venkel, vlier, wormkruid.

Etherische olie: citroen, cederhout, geranium, jeneverbes, lavendel, pepermunt, pijnboom, sandelhout, tijm, venkel.

Stenen: Amethist , Aquamarijn , Chrysopraas , Heliotroop , Jade (Jadeiet) , Koraal , Olivijn , Parel , Rozenkwarts , Saffier , rode Toermalijn

Wierook: Tijm/ Safraan/ Musk

Chakra:4de of Hartchakra tastzin, liefde, compassie, evenwicht, harmonie)

Bachremedie: Agrimony, Walnut, Centaury, Holly.

TOP

Schorpioen 24 oktober – 22 november

WATER teken: Veel wilskracht en weerstand tegen ziekten en lijken sneller te herstellen. Zijn soms erg tegenstrijdig en moeilijk te begrijpen. Ze  hebben sterk ontwikkelde fatsoensnormen.

Emoties: De Schorpioen heeft heftige emoties, welke meestal zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen gehouden worden. Wanneer de Schorpioen door een van deze emoties geleid wordt is hij/zij niet meer voor rede vatbaar. De Schorpioen kan op de buitenwereld een onverschillige en arrogante indruk maken.

Zwakke plekken  bekken, geslachtsorganen, Vinden het vaak moeilijk om gemoedsrust te vinden en daardoor hebben zij de neiging om teveel te eten-drinken-roken.

Heersende planeet: Mars

Eten: Meeste schorpioenen zijn slank, vaak zelfs mager en anders kunnen ze zo rigoureus hun eetpatroon aan gaan passen dat het zelfdestructief kan lijken voor anderen. Heeft de Schorpio wel last van overgewicht ,dan is het tijd voor meer creativiteit en doelen ! Belangrijker is te letten op de emoties en die nuttig om te zetten in bijvoorbeeld werk. Genieten van eten, vergeet de Schorpioen vaak.
Eet veel groenten,citrusvruchten, witte waterkers, lever en kool , weinig rood vlees. Zoveel mogelijk Knoflook, basilicum en dragon verwerken in het voedsel.  Schorpioenen doen het goed op koffie!

Geneeskrachtige kruiden:  Alsem, basilicum, brandnetel, dragon, knoflook, mosterd, peterselie.

Etherische olie:basilicum, cederhout, dragon, geranium, roos.

Stenen:rode Granaat , Heliotroop , Hematiet , rode Jaspis , Malachiet , Obsidiaan , Rhodochrosiet , rode Toermalijn

Wierook : Kamfer/ Kaneel

Chakra: 1ste, stuit of basischakra (reuk, overlevingsdrang, stevigheid, aardend)

Bachremedie: Larch, Willow, Oak, Pine, Elm, Sweet chestnut, Star of Bethlehem, Crab apple.

.TOP

Boogschutter 23 november – 21 december

VUUR teken: Altijd onderweg (lichamelijk of geestelijk) Rusteloos en heetgebakerd. Houden van de natuur en van buitenleven

Emoties:De Boogschutter denkt liever niet teveel na over emoties en wil ze al helemaal niet voelen. De emoties van de Boogschutter zijn vaak oppervlakkig; optimisme en vrolijkheid voeren de boventoon. De Boogschutter heeft vaak weinig behoefte aan een diepte-analyse van zichzelf.

Zwakke plekken Bovenbenen, heupen, lever, ontvankelijk voor reumatiek.

Heersende planeet: Jupiter

Eten:  Boogschutter maakt zich normaal gesproken niet zo druk om eten of de lijn, Ze zijn ook vaak  sportief genoeg te zijn en alle bouwstoffen optimaal te verbranden. Vooral fruit, vis, granen ( havermout)eten.  Teveel rood vlees moet worden vermeden en  kervel en salie moeten zoveel mogelijk in het voedsel worden opgenomen..

Geneeskrachtige kruiden: balsem, bernagie, huislook, hysop, kervel, paardenbloem, salie, ui.

Etherische olie: citroen, jeneverbes, pepermunt, roos, rozemarijn

Stenen: Amethist , Lapis lazuli (Lazuriet) , Olivijn , Saffier , Sodaliet , topaas

Wierook : Nootmuskaat/ Shalimar

Chakra: 6de of Derde oog chakra (helderziendheid, visualiseren, intuïtie, meditatie, concentratie)

Bachremedie: Clematis, Honeysuckle, White Chestnut, Mustard, Wild Rose, Chestnut but

TOP

Steenbok 22 december – 20 januari

AARDE teken: Neigend naar aardse zaken ,hardwerkend, gewetensvol. Van nature bescheiden en vaak ook verlegen en nerveus . Maar dat verbergen ze vaak door zich behoorlijk assertief te gedragen. Steenbokken hebben extroverte vrienden nodig, die hen uit het isolement halen.

Emoties: De Steenbok is een persoonlijkheid die zeer veel emoties bezit, maar deze lastig kan uiten. Hierbij worden ze dikwijls tegengewerkt door de energieën van Saturnus. Vaak geeft deze persoon anderen de indruk ,een krachtig persoon te zijn en blakend van zelfvertrouwen, terwijl zij zich in wezen vaak eenzaam en onbegrepen voelen. De Steenbok heeft de neiging om bij anderen hun prestaties als maatstaf voor succes te nemen en zijn euwige twijfelaars door een gebrek aan zelfvertrouwen.

Zwakke plekken:  beenderen, knieën, oren, gebit . Gevoelig voor verkoudheid en griep .

Heersende planeet: Saturnus

Eten:Steenbokken die vroeg in de morgen geboren zijn lijken wel van de lucht te kunnen leven. De andere Steenbokken houden nogal eens emoties en water vast en kunnen daardoor behoorlijk gaan uitdijen. Eet voldoende eieren, kaas, vis, en volkorenbrood . Nuttige kruiden zijn smeerwortel en zuring.

Geneeskrachtige kruiden: basilicum, karwij, paardenstaart, smeerwortel, toorts, wede, zuring.

Etherische olie: basilicum, cypres, kamille, karwij,lavendel

Stenen:Bergkristal ,Diamant ,Maansteen , Obsidiaan , Onyx , rode Toermalijn.

Wierook: Opium

Chakra: 1ste, stuit of basischakra (reuk, overlevingsdrang, stevigheid, aardend)

Bachremedie: Larch, Willow, Oak, Pine, Elm, Sweet chestnut, Star of Bethlehem, Crab apple.

.TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.  
>