Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Genees jezelf/ werken met energie;

 

werken met energie

Iedereen doet het, maar weinig mensen gebruiken bewust deze vorm van helen.

Natuurlijk kennen we haast allemaal het beeld van de moeder die haar handen op het pijnlijke buikje van haar kind legt, maar het zou dan ook fijn zijn als die moeder ook weer herinnerd wat ze van nature al kon.

Namelijk haar liefde (dus energie) via haar handen gebruiken om de pijn te verzachten.

Tegenwoordig zijn diverse vormen van "energie-helen" bekend...namen en uitvoering verschilt wel een beetje maar het principe is hetzelfde.

Bekende vormen: magnetiseren, Reiki,  therapeutic touch, tai chi, yoga, etc.

Helen hoeft niet via een aangeleerde manier, je hand op een zere plek doet soms meer wonderen, brengt meer genezing dan alleen een beroepsmatige energie behandeling.

Jouw arm om een schouder kan een wereld van verschil maken voor iemand die eenzaam of verdrietig is en die arm vervangt duizend goed gesproken woorden.

jouw hand: kan aanreiken, geven, ontvangen, strelen, verzachten, bemoedigen, versterken, aanwijzen en nog veel meer goede en mooie dingen.

Het maakt niet uit wat je geleerd hebt , wat je mee hebt gemaakt of wat je het meeste aanspreekt, maar gebruik je helende energie en ....begin dan bij jezelf! 

Ooit hoorde ik iets wat me heel erg bij is gebleven....

Wanneer je bloemen wilt uitdelen, kun je die kopen, maar dan is iedere maand weer opnieuw een grens bereikt vanwege de bodem van je portemonnee.

Dus: het zou veel handiger zijn als je zelf bloemen kunt kweken zodat de voorraad minder beperkt wordt en je veel meer mensen blij kunt maken.

Voor het kweken zul je een tuin moeten aanleggen met de bloemen die jij wil uitdelen en deze tuin zal daarna blijvend onderhoud nodig hebben.

Jouw energie delen in de vorm van aandacht/liefde/hulp is net als het delen van de bloemen.  Uitblijven delen zonder een goede basis gaat schade aanrichten omdat je dan jezelf te kort gaat komen, wanneer je een reserve voorraad aan moet gaan spreken.

Want ook daarvan komt ooit  die bodem in zicht!

De tuin is het herindelen van je basis...het (met liefde en respect) evalueren van alles wat je tot nu toe mee hebt gekregen...kijk eens naar alle onkruid, is er iets wat je misschien heel goed kunt gebruiken?  Sommige onkruid planten blijken helende eigenschappen te hebben en mogen blijven in je tuin.

Alles heeft je iets gebracht...al is het soms alleen maar de ervaring en een lering.

De bloemen die je plant zijn de emoties, alle liefde,vriendschap en alle waardering die je van jezelf en van anderen kreeg. Iedere positieve gedachte kan een bloem laten planten...ieder mooi beeld wat je ziet, alle mooie verhalen geven extra bloemen in je tuin.

Verzorg je tuin goed...kijk regelmatig of er nog iets nodig is...of je misschien nog wat groeimiddel kunt gebruiken..en misschien zijn er ongemerkt wel wat extra bloemetjes bijgekomen?  Ook kan er meer onkruid in je tuin komen.

Soms groeit dat uit tot een mooie plant, maar hou het in de gaten!!!  Trek het eruit als het gaat woekeren.

Op deze manier kun je bloemen uit blijven delen....

aan iedereen maar ook aan jezelf.

 

Met dank aan Louise,

Een vrouw die mij en vele anderen inspireerde om een tuin aan te leggen.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.