Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-Aura lagen en niveaus

Lagen en niveaus

Zoals eerder gezegd, zijn er 7 lagen oftewel bewustzijnsniveaus, maar in de praktijk gaan we meestal om met deze 4 niveaus.

1
Het fysiek lichaam/het grofstoffelijk lichaam. Dit is het tastbare lichaam, wat na onze dood zal vergaan.
2
Het etherisch lichaam.
In dit lichaam vind de besturing van alle levensprocessen plaats. Het ontstaan van ziekten is soms al een tijdje hierin te zien voor het ook gevoeld en gezien wordt in het fysieke lichaam.
Hierdoor kun je soms al dit proces omkeren of afzwakken d.m.v. de verschillende therapieën zoals Reiki.
Het etherisch lichaam functioneert ook als opname /afgifte van energie uit diverse bronnen. ( kosmos, zon, aarde ) en kan deze (behalve aan het fysieke lichaam ) ook doorgeven aan anderen.

3
Het geestelijke - emotionele lichaam/astraal lichaam.
 Sleutelwoorden voor het astrale lichaam zijn: denken, voelen, communiceren. Alle emotionele gedachten kunnen flinke stralen in dit lichaam te zien geven. Dit lichaam is soms ook in staat om veel verder uit te strekken dan de 1ste 2.
Hetgeen wat je leest over het reizen in tijd en ruimte (zgn. uittredingen) kan wel eens te maken hebben met de eigenschap van dit lichaam.

4
Spirituele aura/geestelijke huid/geestelijk omhulsel. 
 Dit is de aura van het verstand en de spirituele ontwikkeling.
Deze laag kan zich nog verder uitstrekken dan die van het etherisch lichaam en kan daardoor in sommige gevallen in een ander deel van de wereld gevoeld worden als onderdeel van "de universele levensenergie" (zie het hoofdstuk over Reiki)

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.