Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Chinese-Astrologie /Slang

Menu : Chinese astrologie

Alg.inleiding || Chinese astro.|| Opzoek tabellen || Astro-tekens kort || Tekens uitgebreid || Ascendanten || Elementen
  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

Chinese astro- SLANG

de Slang

Hoogst intelligent, mysterieus, met een actieve geest en een subtiel gevoel voor humor. Bespiegelend, wil graag alles van anderen weten. De Slang verwacht niet anders dan dat hij aandacht krijgt en roem verwerft, maar toch zijn ze daar nooit luidruchtig in. Ze hebben uitstekende manieren en een sterk charisma en ze zijn heel vasthoudend, en nemen snelle beslissingen, al houden ze er niet van om hiervoor onder druk gezet te worden. Projecten beginnen is een sterke kant van de slang, maar het afmaken daarvan moet door een ander gebeuren. De slang is dan allang weer een nieuwe weg ingeslagen. Slangen houden van uitdagingen en maken zelden fouten. Ze kunnen goed organiseren, hebben een zakelijk inzicht en vaak financieel geluk. Klaarblijkelijk zijn de meeste mensen stiekem verliefd op de Slang, met hun mysterieuze uitstraling. Onweerstaanbaar als ze lijken, roddelt de Slang nooit en verspilt zijn tijd ook niet. Het zijn de diepe denkers, de intellectuelen en filosofen. Ze reageren onmiddellijk op eerste indrukken, en handelt heel sterk vanuit zijn gevoel en intuïtie.

Ondanks dat het Slangen best wel makkelijk aan geld schijnen te komen,zijn ze wel wat moeilijk met het uitgeven daarvan. Slangen kunnen dol op intriges zijn, maar kunnen daardoor anderen ook goed behulpzaam zijn met het ontrafelen daarvan. Soms overdrijven deze mensen wel, zelfs in het helpen van vrienden. Als ze iemand helpen, kunnen ze zelfs wat bezitterig worden.

ouder/kind:

Het Slangenkind is ijverig en plichtsgetrouw, heeft niet veel ruimte nodig, maar kan lastig worden als het z'n zin niet krijgt. Eerder artistiek begaafd dan academisch aangelegd. Deze kinderen hebben een hoop liefde nodig en een rustige omgeving. Een Slang leeft in een eigen wereld en gaat z'n eigen weg, en is dus meestal iets te veel met zichzelf bezig om echt deel uit te maken van een gezin. De ouderrol zal dan ook met tegenzin op zich worden genomen. De Slang is verstandelijk aangelegd en kan problemen hebben om genegenheid en liefde te tonen. Slangen hebben natuurlijk ook gevoelens, maar die zijn goed verborgen, ook de ouderlijke emoties. Dat kan een vreemd soort ouderschap opleveren, waar de nadruk ligt op groei en prestatie.
Relaties:

Slangen kunnen jaloers zijn en als het moet een leugen vertellen. Het woord betrouwbaarheid komt meestal niet voor in het woordenboek van een Slang. Ze hebben geen idee waarom je boos op hen wordt als ze niet op tijd op komen dagen . Ze zijn romantisch en charmant, en zien er meestal heel mooi uit. Ze kunnen het niet uitstaan als ze een blauwtje lopen, de Slang wil verwelkomd worden en erkend worden door iedereen waarmee hij in contact komt. Ze hebben heel veel veiligheid nodig. Slangen zijn in aanleg zeer geschikt voor het huwelijk, het zijn de beste vaders, de verstandigste moeders en huwelijkskameraden.

Relaties:

Hun beste liefdesrelaties zijn met de Haan, maar ook is de relatie met de Os heel goed. Met de Geit, de Hond, de Aap en de Draak werkt het soms ook wel. Met het Paard heeft hij een heel sterke wederzijds aantrekkingskracht. Met de Rat kan hij beter vrienden zijn dan een liefdesrelatie aan gaan. Met het Konijn, en de Tijger wil het niet lukken, en ook niet met het Varken: deze hebben geen aantrekkingskracht op de Slang. En als een Slang een Slang ontmoet is er alleen maar een en al drama, dus dat kan beter vermeden worden.

Vriendschap:

De Haan, de Draak en de Os zijn goede vrienden, het Varken en de Tijger niet.

De vijf typen:

Water: dit is het conservatieve type Slang, gevoelig en scherpzinnig, maar houdt niet zo van veranderingen.
Hout: genereus van aard, heel meelevend. Gevoelig.
Vuur: kan roekeloos en onbezonnen zijn en vaak niet te vertrouwen met geld. Intuïtief met een groot gevoel voor drama.
Aarde: houdt van mooie dingen en van kunst. De meest materialistische slang in vergelijking met de andere vier.
Metaal: vastberaden en ambitieus, soms erg ongevoelig. Neiging tot een meedogenloze aanpak.

 Juni is de beste maand voor de Slang, en hun beste tijd is van 9 tot 11 uur 's morgens. Hun richting is Zuidzuidoost, en hun kleur is rood.

Omhoog

  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

menu

 

 

 

Slang

1905 hout
1917 vuur
1929 aarde
1941 metaal
1953 water
1965 hout
1977 vuur
1989 aarde
2001  metaal
2013 water

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.