Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Chinese-Astrologie /Draak

Menu : Chinese astrologie

Alg.inleiding || Chinese astro.|| Opzoek tabellen || Astro-tekens kort || Tekens uitgebreid || Ascendanten || Elementen
  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

Chinese astro-Draak

De Draak is een van de meest favoriete symbolen: Trots en levendig, enthousiast, extravert en inspirerend. Een Draak heeft veel zelfvertrouwen en is uiterst intelligent en erg alert.
Een perfectionist, ambitieus en direct.
Draken hebben macht en geluk in het leven.
Ze zijn geboren monarchen, maar ook idealisten. Eigenlijk denken ze al vanaf het moment dat ze geboren worden dat ze perfect zijn, en dus zijn ze ook niet erg flexibel. Ze hebben vaak een grote mond maar toch zijn hun meningen belangrijk genoeg om naar te luisteren en hun advies is altijd goed.
Zijn invloed is in feite nogal sterk. Ze hebben veel energie en een impulsieve handelswijze, Draken leven van moment tot moment, en hebben niet zo veel geduld. De Draak is alles waar de andere elf dieren alleen maar van kunnen dromen, en staat ook graag in het middelpunt van de belangstelling.
Houdt van uitgaan en prettig gezelschap, van gevleid worden en verleid worden en heeft een ruim hart. De Draak kan wel last hebben van te veel trots.

Draken zijn moedig, dynamisch en heerlijke mensen. Heel zelfverzekerd en soms wat tiranniek. Orders van anderen verdragen ze absoluut niet , maar geven zelf wel snel kritiek en kunnen slecht vergeven.
Soms zijn Draken ongelooflijke snobistisch.
Maar ze hebben talent, ze zijn intelligent, vasthoudend, en edelmoedig. Hij kan in feite alles doen. Elke carrière die hij kiest zal er eentje zijn waarin hij uitblinkt.
Van hun vrienden wordt betrouwbaarheid verwacht, maar een Draak is zelf niet altijd even betrouwbaar. De Draak denkt dat iedereen hem alles zal vergeven, en vaak is dat ook nog zo. In feite kan de Draak soms misbruik maken van zijn of haar vrienden

ouder/kind:

Elke ouder schijnt te hopen dat zijn of haar kind in het jaar van de draak geboren wordt en elk kind wens ik een draken ouder toe. Maar Drakenkindertjes zijn ook vaak kleine brutale opscheppertjes die een hekel aan bevelen hebben, en ze kunnen soms wat lastig in de omgang zijn.
Als ouder speelt een Draak niet de meest glorieuze rol, geen tijd om de was te doen of eten te maken, laat staan kleine kinderen te verzorgen. Daarentegen besteden ze veel tijd en aandacht aan verjaardagen, feestjes en andere tradities.

Relaties:

In de liefde zijn draken de overwinnaars. Niet omdat ze van die grote seksbeesten zijn, maar omdat ze datgene hebben wat als aantrekkelijk bevonden wordt door het andere geslacht.
Mensen houden van de draak, en hij wordt niet vaak teleurgesteld in de liefde.
De partner die door de Draak verkozen wordt, zou veel begrip moeten opbrengen en over een aangeboren gevoel voor humor moeten beschikken, om de plotselinge invallen van de Draak te kunnen volgen en mee te kunnen komen in twistgesprekken.
Maar die persoon zou ook een beetje bewondering en respect moeten tonen voor dat geheimzinnige wezen, dat wel uit een legende afkomstig lijkt en niet het vuurspuwende monster is waarvoor velen hem laten doorgaan.
Hij heeft een zeer groot hart, hetgeen hij verborgen houdt ergens onder zijn dikke pantser, dat hem bescherming biedt, maar ook de mensen op afstand houdt.
Draken schijnen het uitstekend te kunnen vinden met de Rat.
Met de Tijger kunnen ze heel prima een huwelijk aangaan, met het Konijn vormen ze een goed team, met een Slang: valt het te proberen. Met een Paard is het liefde op het eerste gezicht, maar het is niet blijvend. Met de Geit hebben ze een gezonde en stabiele relatie. Met de Aap kunnen ze prima overweg.
Met de Haan is er balans, maar geen passie.
Met de Hond: dit schijnt niet zo goed uit te pakken..... voor de Hond Met het Varken vormt de Draak een uitstekend stel. Met een Slang werkt het misschien wel. Met de Os kan hij beter niet omgaan. En met een andere Draak zal hij altijd in competitie zijn.

Vriendschap:

Prima relaties met de Aap, de Rat en de Slang, maar ruzies met de Hond.

De vijf typen:

Water: eerlijk en rechtvaardig en een groot moreel gevoel. Soms een beetje te hoogdravend.
Hout: het middelpunt van elke bijeenkomst, maar voelt zich in feite vaak onzeker en onbemind.
Vuur: dit type Draak moet leren zich wat meer te ontspannen, erg veel onrust.
Aarde: een Draak die weet wat kwaliteit is, een onberispelijk gevoel voor smaak. Weet hoe te genieten.
Metaal: ambitieus en kan wat de carrière betreft ook meedogenloos zijn. Weinig diplomatie.

De maand mei is de beste maand voor de Draak, en de tijd van de dag die het beste bij hen past is van 7 tot 9 's morgens vroeg: Hun beste richting schijnt Oostzuidoost te zijn, en hun kleur is aquamarijn.

Omhoog

  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

menu

 

 

 

Draak

1904 hout
1916 vuur
1928 aarde
1940 metaal
1952 water
1964 hout
1976 vuur
1988 aarde
2000  metaal
2012 water
2024 hout

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.