Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Chinese-Astrologie /Geit

Menu : Chinese astrologie

Alg.inleiding || Chinese astro.|| Opzoek tabellen || Astro-tekens kort || Tekens uitgebreid || Ascendanten || Elementen
  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

Chinese astro-GEIT/ SCHAAP

 

Deze mensen zijn artistiek, charmant, getalenteerd en elegant, rustig maar hartstochtelijk, een beetje ongewoon en dol op de natuur.
Van alle dierentekens is de Geit het meeste creatief en hebben ook enorm goede manieren.
Hun charme brengt hun altijd veel bewonderaars en vrienden. Ze zijn echter wel onzeker, want ze hebben er behoefte aan geliefd te zijn en beschermd te worden. Geiten zijn oprecht, en ze hebben een grote verbeeldingskracht.
Ze respecteren de regels van de maatschappij, maar kunnen niet goed tegen druk. Meestal gaan ze confrontatie uit de weg, en trekken zich terug uit zware besluitvormingsprocessen.
De Geiten zijn perfectionistisch en willen niet opgejaagd worden.

Ze zijn ook dromers en soms zijn ze pessimistisch en aarzelend, of maken zich altijd zorgen.
Of ze zijn lui en houden niet van roosters en routines. Een Geit waardeert de goede dingen van het leven.

Als ze de keus hadden zouden ze een rijk persoon trouwens en voor de rest van hun leven niets meer doen. Ze zien er goed uit maar vinden dat dan ook heel erg belangrijk. Ze zijn niet georganiseerd genoeg om in zaken te gaan. Ze zijn veel beter als kunstenaar, schrijver of vakman. Een Geit heeft de neiging om op een onconventionele manier tegen de huidige trends in te gaan.
Betrouwbaarheid is een lastig woord voor de Geit. Het is niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar juist een beetje onvoorspelbaar en houden graag een slag om de arm. Een Geit kan compleet onverwacht op je stoep staan. Slechtste eigenschap van de geiten is dat zij maar moeilijk keuzes kunnen maken.

ouder/kind:

Geitenkindertjes zijn een beetje ongewoon, soms in hun gedrag en soms in hun uiterlijk. Hierdoor worden ze nogal eens gepest door andere kinderen.
Als kind heeft een Geit veel ruimte nodig en houdt zich bij voorkeur bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren. Als volwassene heeft de Geit geen notie van heersende regels voor wat betreft een gezinsleven, ze verzinnen die ter plekke en zoals het hen het beste uitkomt.
Een Geit is een goede, maar soms een nogal afwezige ouder waardoor ze hun kinderen soms teveel ruimte geven.
Geit-moeders zullen de huishoudkas zal altijd kloppend hebben en speciaal voor hun echtgenoot en kinderen het huis prachtig inrichten.

Relaties:

Ze kunnen ook in het beginnen van een relatie moeilijk keuzen maken, maar zijn knuffeldieren wanneer ze eenmaal de persoon denken te hebben gevonden van wie zij zouden kunnen houden.
 In relaties zijn ze soms wat bazig en lui, maar met hun zachtaardige zorgzame natuur, zal het moeilijk zijn een Geit te weerstaan door hun overtuigingskracht en charme om de dingen naar zijn/haar hand te zetten.
Geiten kunnen vaak verliefd worden, maar hun hart kunnen ze maar één keer weggeven, omdat het pantser dat hen omgeeft gewoonweg te sterk is. Iemand die erdoorheen weet te breken, moet wel heel bijzonder zijn.

Een relatie met een onder het Varken geboren type is een van de beste die er bestaan. Maar ook met het Konijn is de Geit gelukkig, en met de Draak is een relatie stabiel en gezond. Met een Paard is een relatie ook goed, ze zullen elkaar niet vervelen.
Met een Aap: ach waarom ook niet? Met een Hond is een relatie mogelijk, maar wel moeilijk, en met een Os kan een Geit beter een gewone vriendschappelijke relatie aangaan. Met een Slang kan het ook goed gaan, maar met een Haan of met een andere Geit kan een Geit beter geen relatie aangaan. En ook niet met een Rat, dat werkt waarschijnlijk ook niet.

Vriendschap:

Een Geit kan goed opschieten met het Konijn, de Slang en het Paard, maar niet met de Rat, die is te materialistisch en ook niet met de Haan omdat ze bijna nooit overeenstemming kunnen bereiken

De vijf typen:

Water: een water-Geit kan zich de problemen van anderen te veel aantrekken en daar onder lijden. Soms zijn er ook irrationele angsten.
Hout: artistiek begaafd en het avontuurlijkst van alle Geiten. Dit type moet creëren om emoties kwijt te kunnen.
Vuur: wanneer er geen emotionele betrokkenheid is, komt deze Geit tot niets. Maar als er wel emotionele betrokkenheid is wordt er lang en onvermoeibaar doorgewerkt. Sterke sociale gevoelens.
Aarde: serieus en hardwerkend en veel principes. Een praktische Geit die reële doelstellingen heeft.
Metaal: ambitieus, moedig en een doorzetter. Dit type Geit is van alle Geiten de minst emotionele.

Augustus is de maand die het beste bij de Geit past. En de tijd van de dag die het beste bij hem past is tussen 1 en 3 uur 's middags. Hun richting is Zuidzuidwest, en hun kleur is roze.

Omhoog

  Rat/Os-Buffel/ Stier/Tijger/ Konijn-Kat /Draak/ Slang / Paard/Geit-Schaap/Aap/ Haan/Hond / Zwijn-Varken.

menu

 

 

 

Geit/Schaap

1907 vuur
1919 aarde
1931 metaal
1943 water
1955 hout
1967 vuur
1979 aarde
1991 metaal
2003 hout
2010 vuur

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.