Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie-Chakra/ Praktische toepassing

Praktische toepassing

Als je weet wat chakra's zijn, kun je daar dan je voordeel mee doen?

Bij de diverse andere onderwerpen op deze site heb je kunnen lezen hoe je kleuren , stenen en geuren kunt gebruiken om je lichaam en geest te beïnvloeden.
Als je weet welke kleuren en emoties horen bij de verschillende chakra's, kun je bij storingen en/of klachten deze kleuren gebruiken om verbetering tot stand te brengen.
Even een simpel voorbeeld: wanneer je niet goed geaard bent, dus niet voldoende met beide benen op de grond staat, is het goed om eens wat extra's te doen met rood om de onderste chakra te beïnvloeden. Daar tegenover staat dat je juist naar andere kleuren moet gaan kijken, wanneer je juist heel erg bezig bent met aardse zaken en je geen contact meer kunt krijgen met je "hogere zelf".

Ook ondersteunende oefeningen als Yoga, meditatie, tai chi etc. en therapieën zoals Reiki, magnetiseren, Bachremedie en klankschalen zullen bevorderlijk kunnen zijn voor het goed in balans krijgen van je energie banen.

Op de volgende pagina's staat een uitgebreide beschrijving van iedere (hoofd) chakra

Er zal info bijstaan die je complete onzin vind, of totaal niet interessant. Laat die info links liggen en neem mee wat voor jou van toepassing is.

Ik beperk me tot het beschrijven van de emotionele verschijnselen die bij de verschillende chakra's horen. Voor de medische kant hiervan kun je beter naar een specialist kunnen gaan, tenzij het om vrij onschuldige kwaaltjes gaat.

Hieronder is nog wat aanvullende informatie.
De chakra's (Sanskriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen, deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen.

De 7 hoofd chakra's spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. In een ideale situatie zijn als alle chakra's open en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.  Dus zul je gebruik moeten maken van de verschillende technieken om hun onderlinge werking in evenwicht te brengen.
 Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.en elk Chakra is te stimuleren door geur/kleur/klank/beweging.

Kijk voor meer info ook eens bij de Wierook geuren

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      ©  Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.