Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/   Astrologie-Keltisch/boom / Olijf

Bomen astrologie

Menu Bomen astrologie Olijf

Inleiding// Zoek jouw boom// 13 manen+bomen// Achtergrond info//
**1 Eik /**2 Hazelaar /**3 Lijsterbes/ **4 Esdoorn/ **5 Walnoot/ **6 Populier/ **7 Kastanje/ **8 Es/ **9 Haagbeuk/ **10 Vijg/ **11 Berk/ **12 Appel/ **13 Spar/ **14 Olm-Iep/ **15 Cipres/ **16 Ceder/ **17 Den-Pijnboom /**18 Treurwilg /**19 Linde/ **20 Olijf/ **21 Taxis/ **22 Beuk

 

Olijf:  (De Wijsheid)  een goede vriend

Niet voor niks dat mensen vroeger een olijf tak gebruikten als symbool van de vrede! Het spoor van de olijfboom in de cultuurgeschiedenis gaat heel ver terug.
In de koran staat hij beschreven als een gewijde boom die "olie geeft die zo helder is dat hij zelfs licht zou geven als de lont niet zou worden ontstoken".


Het licht van de brandende olijfolie is een symbool voor het licht van de hemel. Ook in de bijbel heeft de Olijfboom een prominente plek.
Toen de regen ophield, zond Noach een duif uit die echter heen en weer bleef vliegen: er was nog geen drooggevallen land.

Pas de tweede duif die hij losliet keerde terug, na een reis van zeven dagen.
In zijn bek droeg hij een vers Olijfblad ten teken dat het land was drooggevallen.

Dat juist de Olijfboom bladeren droeg, was een goddelijk gebaar: het verloren paradijs is terug, de zondeval overwonnen.

De Olijf staat voor een nieuwe wereld, een nieuwe begin met een vernieuwde mens.

Houdt van de zon, warmte en vriendelijke gevoelens, redelijk, evenwichtig, ontwijkt agressie en geweld, tolerant, opgewekt, kalm, goed ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, gevoelig, meevoelend, vrij van jaloezie.


Je houdt van lezen en het gezelschap van wereldse mensen. 
Olijfbomen hebben een groot aanpassingsvermogen wat ze soms afleidt van het bewandelen van hun eigen weg.

Als kind ben je erg veranderlijk en heb je de neiging om je af te zonderen ,daarom heb je veel begrip en ondersteuning nodig.
Je moet je vooral over alles en iedereen kunnen uitlaten.
Met de juiste begeleiding word je op volwassen leeftijd een echte vriend voor anderen. Je houdt dan van harmonie, echtvaardigheid en schoonheid.
Door je uitstraling zul je in staat zijn om mensen weer nieuwe energie te geven voor moeilijke taken of langdurige klussen.

Iets waar je zelf ook goed in bent. Belangeloos dien je de gemeenschap. Daarbij is niets je te veel.

Je hebt een groot aanpassingsvermogen. Om anderen ter wille te zijn doe je soms te gauw concessies.
Daardoor word je soms afgeleid van je eigen weg.

Denk eens wat vaker aan je eigen belang en wees niet zo bang de sympathie van anderen te verliezen.
Door je kameleonachtig gedrag kun je je ware karakter soms zo goed maskeren dat bekenden zich enorm in jou kunnen vergissen.

 

Omhoog

**1 Eik /**2 Hazelaar /**3 Lijsterbes/ **4 Esdoorn/ **5 Walnoot/ **6 Populier/ **7 Kastanje/ **8 Es/ **9 Haagbeuk/ **10 Vijg/ **11 Berk/ **12 Appel/ **13 Spar/ **14 Olm-Iep/ **15 Cipres/ **16 Ceder/ **17 Den-Pijnboom /**18 Treurwilg /**19 Linde/ **20 Olijf/ **21 Taxis/ **22 Beuk

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.