Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / D-E

Stenen beginnend met een D-E

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Danburiet Danburiet :steen is kleurloos, geelwit, geelbruin, bleek wijngeel, roze, donker wijngeel. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'leeuw' en de vindplaats is Mexico
Werking: activeert ons hartcentrum, verstekt hierdoor onbaatzuchtigheid, spirituele ontwikkeling, zelfacceptatie en onvoorwaardelijke liefde. Helpt bij het loslaten van beperkende overtuigingen, Klachten van hart, bloedsomloop en spijsvertering als de oorzaak van deze klachten geestelijk is.

Diamant Diamant: is het hardste natuurlijke materiaal op aarde en bestaat uit zuiver gekristalliseerde koolstof. kleur variëteiten zijn van heel glanzend en helder tot geel, bruin, groen, blauw, roodachtig zwart. De steen hoort bij de sterrenbeelden: stier, leeuw en ram en het trefwoord voor de diamant is 'kracht en durf.
Ondanks alle verhalen over noodlottige voorvallen waar deze steen bij betrokken was blijft hij toch symbool van onaantastbare zuiverheid en onsterfelijkheid. Hij versterkt de fysieke en geestelijke afweer en verhoogt telepathische vermogens. Wordt verder gebruikt bij nek/schouder pijn (spieren) , bij hormonale schommelingen, epilepsie, en oorpijn.
Dioptaas Dioptaas:Kleur is warm groen en het sterrenbeeld wat erbij hoort is de schorpioen en boogschutter. Door zijn schitterende groene kleur is hij favoriet bij verzamelaars, maar ook is het een krachtige healingsteen, die via alle chakra's, maar vooral via de hartchakra diep in het innerlijk kan doordringen en daarmee naar een hoger bewustzijnsniveau. De steen houd de drager in het 'hier en nu' en roept onvoorwaardelijke liefde op en warm gevoel naar de mensen om je heen. De steen hertelt het yin-yang evenwicht van het energiesysteem.
Dolomiet Dolomiet:Helpt bij de zelfverwerkelijking, laat ons met speelsheid de toebedeelde taken in het leven verwerken en volbrengen.
Werkt sterk in op het gemoed en stabiliseert en kalmeert extreme gevoelsuitbarstingen.
Helpt bij de ontwikkeling van een positieve en tevreden levensinstelling.
De calcium en magnesium brengt de stofwisseling functies in evenwicht, helpt bij spierpijn, maag- en darmklachten. Ontspant en is krampverminderend. Stabiliseert hart en bloedsomloop. Houdt vitaal en gezond.
 Draviet   Draviet: bevat magnesium en is doorzichtig, doorschijnend tot niet-doorzichtig. Het is een Toermalijn die niet zo vaak tot draagsteen wordt geslepen, maar wel gebruikt wordt in de edelsteen therapie. Zie verder bij Toermalijn
 Dumorturiet Dumorturiet: kleurschakeringen zijn blauwpaars, groen , roze en bruin.
De leeuw is het sterrenbeeld wat bij de steen past en de belangrijkste werking is 'geduld'
De steen leert de drager om het leven lichter te nemen, geeft moed, positief blijven, van het leven genieten, en helpt bij angstaanvallen, epilepsie, darmstoornissen, sterkt zenuwen.
Epidoot   Epidoot /unakiet:Goed voor het gevoel, geeft geduld, helpt bij leren, bij zware ziektes, goede conditie, immuunsysteem. geelgroene steen met zalmkleurige vlekken. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'Schorpioen' en geeft de drager een sterke persoonlijke uitstraling, sterke geest, geduld en een betere concentratie.
Verder sterkt het de lever en milt, tegen galtekort en braakneigingen, maagversterkend.
Eilatsteen Eilatsteen: is een variatie van de chrysocolla. (variëteit uit Israël). De kleur is iets minder gevlekt doordat er minder koper in zit.  De werking van de steen is het verlichten van emotionele pijnen. zie verder bij de C

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.