<Marjanka's pages

U bent hier: Bachbloesem-katten.nl/ veranderingen

Veranderingen

Verhuizingen

Voor de meeste dieren is best wel moeilijk om veranderingen mee te maken in hun leven.

Je kat is vaak zo gehecht aan de ruimte in en buiten zijn thuis, dat veranderingen best wel een probleem kan worden.
Wie kent er niet de verhalen van de katten die grote afstanden af weten te leggen om weer terug naar hun vertrouwde omgeving te gaan.

Bereid de verhuizing dus ook goed voor als je kat mee moet naar een nieuwe omgeving, maar ook als het dier tijdelijk naar een andere omgeving moet (logeren/pension)

Vraag bijtijds een Bachbloesem mix aan waarin Walnut zit voor veranderingen, Honeysuckle voor heimwee en  eventueel in combinatie met andere bloesems die het verlies van de vertrouwde omgeving helpt te verwerken ,maar ook tegen de onzekerheid die op kan treden als ze weer hun nieuwe omgeving moeten gaan ontdekken of de stress die verhuizen met zich mee brengt. Denk er ook aan als je kat misschien snel wagenziek wordt. Er zal dan ook Sclerantus in de mix kunnen worden toegevoegd

Hou je kat zo lang mogelijk in je oude huis, in de oude omgeving is de stress en wanorde beter te verwerken en je hebt dan de tijd om in je nieuwe huis alvast zijn/haar plekje klaar te maken. Neem de kattenbak mee tijdens het verhuizen van de kat, de geur blijft dan vertrouwd

Uiteraard zul je de 1ste weken je kat goed in de gaten moeten houden en liefst niet alleen buiten laten tot het hele huis en directe omgeving geaccepteerd is door jouw kat.

Rouw

Een kat houd niet van veranderingen, dat is duidelijk! Soms zal jouw kat een duidelijke vriendschap opbouwen met een ander dier of mens. Maar ook als dit niet gebeurd en je kat een echte solist blijkt dan hecht hij/zij toch aan de aanwezigheid van andere mensen en dieren. Ook meubelstukken, krabpalen, kleedjes die vervangen worden kunnen voor je kat een reden zijn om te rouwen.
Als je merkt dat je kat echte problemen gaat krijgen met het verlies, dan wordt het tijd voor een Bachmix waarin bloesems zitten die het dier weer helpt om de zonnige kanten weer te vinden.

Het ligt uiteraard aan het karakter van het dier welke bloesems hier het beste voor zullen werken, want niet iedere kat reageert hetzelfde op het verlies.

Herplaatsing/overplaatsing

Ook als een kat slecht behandeld is, of veel traumatische ervaringen heeft zal er een vorm van heimwee kunnen optreden in de eerste tijd wanneer jij dit dier in huis neemt . Het dier liet wel alle bekende zaken achter en komt in een geheel onbekende plek terecht.

Vaak zijn de dieren dan behoorlijk rustig de eerste tijd en zullen goed in de gaten houden wie en waar hun nieuwe verzorgers zijn.  Zeker als er al een paar veranderingen aan vooraf zijn gegaan zie je dit gedrag.  Ook als er al andere dieren in huis zijn zal er opnieuw een soort evaluatie plaats vinden, wie welke plaats gaat nemen. Je nieuwe bewoner moet hierin ook een plaatsje vinden.

Pas na een tijdje wordt het duidelijk dat deze omgeving blijvend zal zijn en komt langzamerhand het echte karakter van het dier tevoorschijn.

Ook kan hier dan probleem gedrag tevoorschijn komen, wanneer er een "verleden" was die trauma's veroorzaakten.

Voel je niet schuldig als dit gebeurd...het heeft niets met jou te maken, maar reageer wel snel door advies te vragen aan een ervaren gedragsdeskundige .

Ook een forum waar ervaringsdeskundigen aanwezig zijn is een plek waar je met je vragen terecht kunt.

Geef verder het dier zo snel mogelijk na plaatsing de herplaatsmix, later  aangevuld met de bloesem remedy die speciaal bestemd is voor het gedrag wat tevoorschijn kwam.

Veranderingen in huis

Als er nieuwe bewoners bij komen (nieuw huisdier/baby/nieuwe partner)  kunnen bij de diverse dieren ook verschillende reacties te zien zijn.

Kijk goed, laat je vooraf ook goed adviseren waar je op moet letten, probeer de hardnekkige nep verhalen te scheiden van de echte,  door ook met je verstand te luisteren en ondersteun je kat liefst bijtijds met een speciaal aangepaste Bachbloesem mix.

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 04-02-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.