Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Bachbloesem personen / Overgang-Menopauze

IN DE OVERGANG?

Het schijnt dat 70-80% van de vrouwen die de menopauze naderen , klachten hebben die bij deze overgang horen.

Zoals: de Opvliegers / Gewichtstoename/ Stemmingswisselingen / Vermoeidheid / Haaruitval / Slaapstoornissen / Moeilijk concentreren / Geheugenverlies / Duizeligheid / Veranderende stembanden / Incontinentie / Opgeblazen gevoel / Allergieën / Broze nagels / Verandering lichaamsgeur / Onregelmatige hartslag / Depressie / Angst / Prikkelbaarheid / Paniekstoornis / Pijn in de borst / Hoofdpijn / Pijnlijke gewrichten / Brandende tong / Elektrische schokken /Klachten spijsvertering / Klachten tandvlees / Spierspanning / Droge huid / Misselijkheid / Nachtelijk zweten/.Onregelmatige menstruatie/ Verlies van libido / Vaginale droogheid

Niet echt iets om naar uit te kijken toch???
Gelukkig zullen de meeste vrouwen maar een paar van bovenstaande klachten gaan krijgen en is er nog steeds een redelijke kans dat je op een dag erachter komt dat je vrijwel ongemerkt de menopauze bereikte.

Ik krijg regelmatig vragen over een Bachbloesem mix die ondersteunend kan werken op de overgangsklachten. Natuurlijk is dit een uitstekende manier om wat makkelijker door deze periode heen te komen.
Maar, verwacht geen kant en klaar middel van me.

Als je ziet hoeveel soorten klachten er zijn, en hoeveel verschillende vrouwen er zijn, dan kun je wel bedenken dat vrijwel niemand precies dezelfde mix zal krijgen.

Maar hieronder staan wel verschillende bloesems die goed in de mix kunnen passen

 

Sclerantus wordt vaak gebruikt bij klachten die met hormoon schommelingen te maken hebben. Het help om balans te verkrijgen en wordt het gebruikt bij stemmingswisselingen en opvliegers.
Walnut maakt het gemakkelijker aan de veranderingen te wennen.  Walnut maakt ook dat er oude patronen los gelaten kunnen worden.
Mustard helpt wanneer je je somber en neerslachtig voelt en dit soms zomaar als een dekentje over je heen valt, maar als je steeds moeite hebt om de zonnige kanten te zien, dan is Gentian beter.
Olive zorgt dat vermoeidheid verdwijnt, maar is de vermoeidheid voornamelijk geestelijk dan zal Hornbeam beter helpen. Hornbeam is echt voor dat Maandagochtend gevoel..
Beech helpt wanneer je prikkelbaar bent en op alles en iedereen kritiek hebt.
Impatiens is een goed kalmeringsmiddel wanneer je opvliegend en ongeduldig bent.
Clematis wordt gebruikt als je je moeilijk kunt concentreren.  
White Chestnut is handiger als je last hebt van gedachten die maar rond blijven cirkelen. (grammofoonplaat denken)
Als laatste hebben we Honeysuckle  als je last hebt van heimwee naar de (mooie?) tijden van vroeger of dat je vast blijft zitten aan herinneringen van vroeger.

Verder kun je kiezen voor Cerato of Larch als je ook nog last hebt van onzekerheid en Willow wanneer je erg snel boos wordt op de buitenwereld.

Wanneer je een Bachmix wilt bestellen, neem even contact met me op. Geef duidelijk aan wat de klachten zijn die jou het meeste belemmeren
Kijk bijvoorbeeld eens in het wensenlijstje
Geef ook even een kleine beschrijving van jouw karakter of vertel me hoe jij op die klachten reageert.
Bijvoorbeeld:
Nr 1 schaamt zich voor een opvlieger, nr 2 zal hem proberen weg te lachen, nr 3 wordt er wanhopig door en gaat in de kou staan . Zo zijn er nog vele andere reacties.
Dit helpt me om een beeld te vormen waardoor ik de juiste bloesems bij elkaar kan zoeken die jou gaan helpen om de toekomst zonniger tegemoet te treden.

Indien er 1 klacht is die voor jou zwaarder weegt dan alle anderen, vermeld dit er dan ook bij.

Stuur je mail naar bachbloesems@quicknet.nl of gebruik een PB op Facebook
 

Verder:
Het voedsel dat het beste werkt tegen overgangsklachten zijn groente, fruit, vis, noten, honing en granen.

Vermijd overmatig gebruik van conserveringsmiddelen, cafeïne, theïne, suiker, alcohol, pittige en hete kruiden.
Door deze voeding te vermijden of verminderen zal het aantal opvliegers en de misselijkheid verminderen en de nachtrust verbeteren.

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.