Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Chinese-Astrologie /jaar van de Hond

Menu : Chinese astrologie

Alg.inleiding || Chinese astro.|| Opzoek tabellen || Astro-tekens kort || Tekens uitgebreid || Ascendanten || Elementen

Jaar van de HOND

Op 16 februari 2018 is het Nieuwjaar voor Chinese bevolking en die dag begint dan ook vlgs het Chinse Astrologie : het jaar van de hond.

Vanuit dit jaar van de hond zal er een invloed zijn op alle astrologische sterrenbeelden. Wil je weten onder welk teken je geboren bent, kijk dan even in het menu naar de link voor de opzoek tabellen. Want vlgs deze astrologie wordt gekeken in welk jaar je bent geboren,maar ook in welke sterrenbeelden van invloed waren in de uren dat je geboren bent.

Economie

Het Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en meer samenwerking ons verder zal brengen dan voorheen. Behalve dat het meer harmonie zal brengen in ons leven, zal het ook zorgen voor de broodnodige extra inkomsten. Deze liep behoorlijk veel schade op in ons economisch leven vanwege de invloed van vorige jaren. Hierbij was het duidelijk dat meeste organisaties probeerden om elkaar tegen te werken en individueel allemaal voor het grote geld leken te gaan

Gezondheid

In de gezondheidszorg maken acties van zorgverleners en patiënten dat de mens weer meer centraal komt te staan. Mensen gaan weer samenwerken om een beter leef klimaat te creëren voor anderen en zichzelf.

De ontwikkelingen van nieuwe technologie staat evenmin stil in 2018. Ook zal omscholing dit jaar een belangrijk thema worden, want er is genoeg werk, maar er zijn niet genoeg mensen met de juiste kennis.

Verder

Behalve nieuwe technologie en samenwerking zullen er ook meer conservatieve normen en waarden worden uitgedragen.
We zoeken we naar een betere balans voor de aarde waarop we leven en zal het betere milieu weer wat hoger op het verlanglijstje van de  meeste mensen komen te staan.

Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.

Cultuur

Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken.  Helaas kennen velen China juist van het consumeren van honden, maar dat is (gelukkig) steeds vaker een uitzondering aan het worden.
Ook in China worden honden ook gewaardeerd als familie /gezelschap/huis dieren.

Geluksgetal van het jaar 2018 = 9

 

Hoe het de tekens vergaat in het jaar van de Hond

RAT

Als Rat wordt het jaar van de Hond een wisselend jaar , op sommige vlakken heel lucratief maar op andere gebieden dreigen er conflicten en spanningen.
De Ratten zullen in het aarde jaar van de hond behoefte hebben aan rust en zich ver van de drukte willen opladen.
Juist ook omdat ze zich meer zorgen maken dan in andere jaren , toen wat problemen zich
op stapelden die niet goed opgelost werden.

Eigenlijk kun je soms niet anders dan machteloos toe te kijken
Al met al een iets minder plezierig jaar voor de Rat.

Dit is een jaar waarin je als Rat dus geduldig en voorzichtig dient te zijn op alle vlakken.

Doordat het voor de Rat roerige jaren zijn geweest, heeft hij/zij geleerd met veranderingen om te gaan.
Daardoor zal 2018 in het teken staan van zelfontwikkeling en zullen veel mensen je om advies vragen omdat zij weten dat de Rat een ervaringsdeskundige is op vele gebieden.

Voordeel is ook dat alles gunstig lijkt te zijn op gebied van gezondheidsdoeleinden. Let er wel op dat je in balans blijft. Soms is minder ,juist meer en hard werken is een goede afwisseling voor alle rust!

OS-BUFFEL

Het jaar van de Hond wordt een druk jaar voor de Os/Buffel, maar dankzij hun sterke karakters en hun vasthoudendheid kunnen de Ossen/Buffels dat wel aan.

Problemen die groot leken, blijken in dit  jaar van de hond minder belangrijk dan ze er uit zagen.
Dus:  alle complicaties die je verwachtte kwamen niet.
Je weg is grotendeels vrij van obstakels en tegenwerkingen.
Hou er wel rekening mee dat je onverwachts zal moeten reizen of op bezoek moet.
Maar ook kan er een tijdelijke verwijdering van een geliefde of familie lid dit jaar zijn.

In 2018 zal het geduld van de Os/Buffel regelmatig op de proef worden gesteld. Het belooft echter over het algemeen een goed jaar te worden.
Je Chinese sterrenbeeld geeft aan dat ambitie en rust belangrijk zijn dit jaar. Zorg voor een juiste balans tussen al je activiteiten.

Een gelijkmoedige geest is belangrijk om te trainen zodat je meer harmonie ervaart. Hiervoor dien je te zorgen voor voldoende slaap, goede voeding en voldoende beweging. Doe waar je van houd en hou van wat je doet!

TIJGER

Het jaar van de Hond biedt de Tijger bemoedigende vooruitzichten. In dit jaar kan al eerder opgedane ervaring en inzet succes opleveren. En..Dit is een jaar waarop je voor een ernstig gevaar behoed wordt.

Maar de Tijger zal wel hard moeten werken om succes te bereiken.  Kijk hierbij wel uit voor het optreden van vermoeidheid door al het harde werken, ook eenzaamheid ligt daarbij op de loer.

Je kunt de meeste van je plannen door voeren, doordat dit een jaar is waarin je steun
kunt krijgen van de juiste mensen. Maar je zult ook leren te delen en om een tweede kans te geven aan anderen.

Wat betreft je gezondheid: zorg voor een uitgebalanceerde voeding, leer yoga, slaap , beweeg en eet goed!

KAT-KONIJN

Het jaar van de hond is een makkelijk jaar voor de Kat/ Konijn

In 2018 zal je in staat zijn een deel van je verlies uit vorig(e)  jaar/jaren op te halen .

Het jaar van de Hond wordt een goed jaar waarin voortgebouwd  kan worden op eerder behaalde successen.
Wat betreft het werk zal er wel wat kritiek kunnen komen of je collega's neigen om je dwars te zitten.

Maar financiëel zal het goed gaan en er zal winst behaald kunnen worden.

Ook andere moeilijkheden uit het verleden kun je dit jaar oplossen en daarnaast ook voldoende tijd overhouden voor ontspanning ,gezin en familie. De zorgen van het voorgaande jaar zullen wegsmelten en de Kat/ Konijn zal door het harde werk de resultaten zien.

Doe waar je van houdt en hou van wat je doet. Slaap en eet gezond in 2018.

DRAAK

Voor de Draak wordt het jaar van de Hond een wisselend jaar, soms betere en soms mindere perioden.
Schakel vertrouwde mensen in of verander van omgeving als er teveel spanningen komen dit jaar.

Het kan een jaar worden waarin de dingen anders gaan dan je had verwacht.
Zorg dat je confrontaties uit de weg gaat wanneer je mensen tegen komt die het niet eens zijn met jouw denkbeelden. Dit jaar kan het anders wat minder goed uitpakken voor je.

2018 wordt voor de Draak het perfecte jaar om zichzelf te oriënteren en zijn emotionele en financiŽle leven op orde te brengen.

 Het is duidelijk dat je streeft naar perfectie.
Probeer dat streven naar perfectie iets te verminderen door een stap terug te nemen en rustig adem te halen en zo meer balans en harmonie te vinden.

Belangrijk is ook om aandacht te besteden aan je gezondheid om zo je positieve energie te behouden. De Draak heeft de neiging om intens te leven en daardoor zichzelf weleens voorbij te lopen.   Zorg voor voldoende slaap, voeding en energieke activiteiten.
Zorg er ook voor dat je iedere nieuwe dag glimlachend kan beginnen en op dezelfde manier te eindigen . In dit jaar van de hond kan dit wel eens heel goed gaan lukken!

SLANG

Een goed jaar voor de slang. Je kunt dit jaar gebruiken om je plannen te verwezenlijken, maar let daarbij wel goed op je gezondheid.
Het is een jaar voor contacten, dus voor het ontvangen van mensen en het reizen maken. Er is wel een kans dat je slachtoffer wordt van diefstal, dus kijk uit.

Het jaar van de Hond biedt de Slang ook diverse andere mogelijkheden, maar wanneer je hiervan wilt profiteren, dan moet je jezelf wel naar voren durven...
In het komende jaar zal de Slang rigoureuzer en nauwkeuriger te werk moeten gaan. Het jaar van de Hond wordt rustig en zonder ingrijpende gebeurtenissen voor de Slang

Je sterrenbeeld geeft aan dat je vastbesloten bent je doelen te bereiken.
Gezondheid en sport zijn belangrijk voor je,maar zorg wel dat je hierbij de balans niet uit het oog verliest.

PAARD

Het is een jaar van onderwijs/opleidingen. Paarden die zich op een of andere andere manier scholen, zullen veel succes hebben dit jaar..
Behalve hogere cijfers is er ook kans dat de juiste baan gevonden wordt omdat je dit jaar opgemerkt kan worden door de juiste mensen..

Geen financieel moeilijkheden , geen grote gezondheid problemen dit jaar, maar het kan wel dat er een gerechtelijk probleem op de loer ligt..
.
Ook kan er een dierbaar iemand uit je buurt vertrekken. Het jaar van de Hond wordt een jaar vol kansen voor het Paard, tenminste, als hij /zij dat onafhankelijke karakter een beetje in weet te tomen...
Het jaar van de Hond wordt echt een jaar vol kansen.
.
Volg je talenten en doe de dingen die je vrolijk maken, maar zoek voor de juiste balans tussen gezondheid en sportieve activiteiten.

GEIT-SCHAAP

Geen makkelijk jaar voor het schaap/de Geit. Het wordt heel wisselend en sommige perioden van dit jaar zullen erg lastig zijn.

Begin dit jaar niet aan iets nieuws, maar verbind je ook niet voor langere tijd ergens aan, maar behoud tegelijkertijd wel je optimistische kijk op het leven, want dat is meestal je redding.

Onprettige veranderingen/schulden en familie problemen liggen op de loer voor je dit jaar.

In 2018 zal de Geit/Schaap leren om nee te zeggen en zijn eigen doelen boven de verlangens van anderen te stellen.
Ook zal je leren om meer op jezelf te gaan vertrouwen zodat je vooruit kan komen in het leven en succesvol kan zijn met  persoonlijke projecten.

Als Geit/Schaap heb je de neiging hebt om wat passief te zijn op het gebied van gezondheid en sport.  In 2018 zal het beter voor je zijn om iets minder rust te nemen en wat meer te gaan bewegen.
 

AAP

2018 staat voor de aap in het teken van de liefde.
Sociale contacten en nieuwe vriendschappen zullen een grote rol spelen in 2018.
Het zal dus een jaar kunnen worden waarin je leert wie je echte vrienden zijn.

Het afgelopen jaar is een over het algemeen een prettig lopend jaar geweest voor de Aap, maar de kans dat plannen mislukken en mensen hun beloften niet nakomen, is redelijk groot dit jaar.

Je kan daardoor verwachten dat de meest geliefde projecten in 2018 tot stilstand komen.

Leen aan niemand geld uit , maar het is ook geen goed jaar voor je om te beleggen.
Maar ook een jaar waarin je door teleurstellingen leert waar zaken fout
zijn gegaan.

Een goede raad voor 2018 is ook om weer eens serieus te gaan kijken naar een nieuwe opleiding of je eigen huis eens helemaal te veranderen.

HAAN

2017 was jouw jaar Haan!!!  Maar in het komende jaar zal jij je iets meer moeten concentreren op liefde, carriére en gezondheid in 2018.

Het wordt een jaar met redelijke winsten , maar ook met minimale verliezen.
Dit is ook een jaar van reizen, gasten ontvangen, maar ook van een iets minder prive leven.
Wrok of ontevredenheid zal dit jaar wat moeilijker uitgesproken worden in de huiselijke omgeving.
Wel zal een goede naam en/of machtspositie dit jaar versterkt gaan worden.

Een van de meest prominente eigenschappen van de Haan is de behoefte aan planning en controle. Dit jaar komt daar ook moed bij als eigenschap.

De Haan zal deze goed kunnen gebruiken om anders te zijn dan anderen en als zodanig zich weer te kunnen onderscheiden.

Je energie zal in alle aspecten van het leven aanwezig zijn tijdens dit jaar van de Hond.
Wat gezondheid betreft zal je iets vaker last gaan krijgen van stress en daardoor wat problemen kunnen krijgen met slapen en je eetpatroon.

Een juiste balans tussen mind, body en soul is belangrijk. Richt je meer op je dagelijkse voeding en sportactiviteiten in 2018 om te ontspannen
 

HOND

Het jaar van de Hond biedt voor de Hond natuurlijk goede vooruitzichten, het is jouw eigen jaar, een jaar om ten volle van te genieten
Het is belangrijk dat de hond zich in 2018 concentreert op vrede, harmonie en compassie.
Omdat dit jouw jaar is zal je hierin ook alle bescherming krijgen die je nodig hebt.
Er zullen geen grote winsten dit jaar behaald worden, maar er is ook wel meer te bereiken op gebied van werk.
Je zelfvertrouwen is halverwege het jaar op het hoogtepunt, waarbij je duidelijk weet wie je bent en wat je wilt.

Ook studie, gezondheid, geloofwaardigheid zullen verbeteren dit jaar en op gebied van gezondheid is er ook een verbetering te verwachten.
Als je een studie wilt gaan volgen zal de zelfverzekerdheid leiden tot een mooi resultaat.

Let hierbij wel op voor adviezen van anderen, zij kunnen belemmerend werken in de zelfontplooiing en onnodige onrust veroorzaken. Volg je hart en luister naar uw eigen gevoel.

Aangezien gezondheid en sport belangrijk zijn voor een succesvol leven wordt je in 2018 geadviseerd om je talent te volgen en activiteiten te ondernemen waar je gelukkig van wordt.

Over het algemeen is de Hond tevreden met zijn of haar gezondheid.
Combineer een gezonde mix van voedsel te combineren met sportieve activiteiten en voldoende rust.
 

VARKEN-EVERZWIJN

Het is jammer voor het Zwijn, maar dit is waarschijnlijk geen jaar waarin grote dromen gaan uitkomen.
Maar al met al is er toch wel een redelijk jaar te verwachten voor het Varken/Zwijn

De Zwijn mensen die uit kijken en niet al te hoge verwachtingen hebben , zullen echte teleurstellingen kunnen vermijden.
Pas even op aan wie jij je vertrouwen schenkt dit jaar en reageer goed op kritieken die je krijgt. Deze zullen je verder kunnen helpen

Het Varken/Zwijn is van nature erg betrouwbaar, maar tegelijkertijd ook impulsief. Tevens heb je de neiging om zaken uit te stellen. Probeer wat realistische doelen te stellen , dan is de kans groot dat je met voldoende doorzettingsvermogen toch alle persoonlijke doelen gaat behalen in 2018

Vrijgezelle varkens lopen de kans de ware tegen het lijf te lopen, steek energie in deze ontmoeting en koester deze.
Gesettelde varkens krijgen de kans hun relatie nog sterker te maken, maar ook dit zal niet zonder moeite en investeringen gaan. uiteindelijk blijkt dat het jaar van de hond een positief einde voor het Varken/Zwijn zal hebben waarin je sterker en zelfbewuster zult zijn.

 

Omhoog

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.