Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Chinese-Astrologie /jaar van de Haan

Menu : Chinese astrologie

Alg.inleiding || Chinese astro.|| Opzoek tabellen || Astro-tekens kort || Tekens uitgebreid || Ascendanten || Elementen

Jaar van de Haan

Vanaf  28 februari 2017 begint het jaar van de HAAN.  Deze keer is het element  Vuur die invloed uitoefent op dit jaar.

Een haan kraait als de zon opkomt, zo is de haan een teken van een nieuw begin.  Toevallig is 2017 volgens de numerologie ook een 1 jaar  en dit nummer staat symbool voor een nieuw begin, dus dat betekent dat we in dit jaar wel heel veel nieuwe zaken gaan beleven. 

Chinese monniken voorspellen in dit jaar: verzoeningen, relativeren en omzien naar je medemens. Ook is er een aantekening te vinden over een verbroedering vanwege een crisis. Onduidelijk is of het geld of een ramp betreft.

 VUUR

Staat symbool voor zomer, droogte, stof. Maar ook voor hartstocht, sprankelend,dynamisch, vitaal, passioneel, leiderschap en voor agressief.
Voor de de jaar van de Haan zal dit betekenen dat alles wat gebeurd met een soort compassie maar ook met agressie overgoten kan worden. Het beloofd daarmee een bijzonder jaar te worden.

Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Het Jaar van de Haan gaat volgens de Chinese traditie gepaard met oorlogen en natuurrampen

Dit is in ieder geval een jaar waarin veel volgers zullen zijn , die op zoek gaan naar leiders. De leiders die gevolgd worden zijn duidelijk vol compassie of juist vrij agressief in alles wat ze doen. Middenmoten hebben geen kans in het jaar van de Haan, want de HAAN zal altijd goed zichtbaar en hoorbaar zijn.  Zelfs tirannen zullen in dit jaar een goede kans maken om in de schijnwerpers te staan.

Dit jaar is ook een jaar van erg veel debatteren, we zijn het vrij weinig met elkaar eens want er zijn meerdere stromingen aan het werk.  Het wordt een jaar met moeilijke kwesties en weinig ontspanning in het publieke leven.

Hoe het de tekens vergaat in het jaar van de Haan  ( Bron:  hetblad.be)

RAT

Als Rat ben je op je hoede voor een eventuele schaarste en dat zou dit jaar wel eens het geval kunnen zijn omdat de Haanenergie zelden grote winsten belooft. Misschien voel je vanzelf de behoefte je terug te trekken in je veilig nest. Want daar kan je in alle rust je geld, zegeningen en schepels graan tellen. Ook krijg je liever dan te geven en in die behoefte kan de Haanenergie wel voorzien. Ga in 2017 niet over de schreef inzake flirten/verleiden. Verder kan er elk moment iets leuks gebeuren, waardoor je teveel op de toppen van je tenen leeft en vatbaar wordt voor vermoeidheid.

OS-BUFFEL

Gedaan met die speelse Aapenergie die je op de zenuwen werkte, Os. Je zal je immers helemaal kunnen vinden in de rechtlijnige, no-nonsense energie van de hardwerkende Haan. Dankzij jullie gezamenlijke werkverslaving en gezwoeg raak je financieel zeker vooruit dit jaar. Opgelet: toch kan je verlies lijden via een vriend, zakenpartner of liefdespartner. Die eet dan van twee walletjes, jawel, en zet je stiekem een hak. Blijf dus zeker alert in 2017. Ook belangrijk: je kan dit jaar een vreemd of onwaarschijnlijk voorval meemaken.

TIJGER

Dit wordt duidelijk een gemiddeld jaar waarin je niet teveel mag verlangen van het leven. In 2017 kan je evenwel je sociale kring uitbreiden en/of optimaliseren. Want je maakt nu makkelijk nieuwe vrienden terwijl je oude vriendschappen nieuw leven weet in te blazen. En ja, je zal dit jaar met een paar lastige en soms ogenschijnlijk grote problemen geconfronteerd worden. Maar zie hoe alles steeds net op tijd opgelost raakt door de onbaatzuchtige inbreng van de eerder genoemde nieuwe of oude vrienden. En daar kan een warmhartige Tijger als jij heel gelukkig van worden.

KAT-KONIJN

Heel eerlijk? Je kijkt zeker niet tegen topjaar aan, Kat. De reden: je houdt van financiële zekerheid en die kan nu op de proef worden gesteld. Je kan immers te maken krijgen met tegenslagen van diverse aard waarbij het geld je ongewild door de vingers glipt. En dat creëert bij jou een onveilig gevoel. Start dit jaar dus zeker niets nieuws en al helemaal niet op eigen houtje. Sluit je liever aan bij anderen: samen sterk, weet je wel? Hou je koppie erbij en laat je vooral niet ontmoedigen. Al in 2018 zal je in staat zijn een deel van je verlies op te halen.

DRAAK

Eigenlijk wordt 2017 een overwegend goed jaar omdat je profijt trekt van de Haanenergie. Je sociaal leven fleurt op en kijk hoe jij je herstelt van vroeger geleden verliezen. Er komt nu immers geld binnen stromen waarop je nooit meer gehoopt had. Dit, uit investeringen of andere situaties. Ook professioneel kan je meevallers hebben. Het is ook mogelijk dat het nu het moment van de waarheid is in je liefdesleven. Je kan tot de vaststelling komen dat jij en je partner elkaar niet echt iets te vertellen hebben. Wat tot harde beslissingen kan leiden.

SLANG

Prima tijd, Slang, op zowat alle vlakken. Afgezien van het feit dat één en ander voor jou wat te grootschalig lijkt, loopt je leven dit jaar op wieltjes. Omdat je desondanks het hoofd koel weet te houden, natuurlijk. Financieel draait 2017 op één of andere manier vruchtbaar uit. Professioneel klim je hogerop en qua persoonlijke relaties zit ook alles kits. Voor zowel de Slangen met partner als voor de singles, biedt het jaar van de Haan voldoende opwinding en romantiek aan. Dat laat je toe elke nieuwe dag glimlachend te beginnen en op dezelfde manier te eindigen Lucky you!

PAARD

2017 ziet er redelijk uit, Paardje. Besef echter wel dat je zenuwstelsel belast zal worden. Je bent vanzelf al aardig opgefokt en als je daar de drive van vriend Haan bijvoegt, weet je het wel… men kan je snel de gordijnen in jagen. Professioneel kan er wat vertraging optreden, wat je niet zint. Maar de Haanenergie brengt nu eenmaal regeltjes en beperkingen mee. Thuis daarentegen verloopt alles goed. Het verdient echter aanbeveling vooraf de toestand juist in te schatten indien je van plan bent een behoeftige vriend of familielid een helpende hand te reiken.

GEIT-SCHAAP

Je weifelende aard die alles -en vooral een besluit nemen- op de lange baan schuift, staat lijnrecht tegenover de klare, direct aanpak van de Haan. Dat wordt dus moeilijk. De Haanenergie zorgt trouwens voortdurend voor inwendige strijd en onrust in jou, Geit. Je zou je kunnen laten meeslepen door de “alles is nu mogelijk” stroom en daarbij teveel geld uitgeven. Op het werk moet je werkelijk alle zeilen bijzetten om gefocust te blijven, want het snelle tempo van de Haanenergie brengt je van je stuk. Ook kunnen conflicten thuis in 2017 de kop opsteken.

AAP

Normaal gezien gedijen Apen in de Haanenergie. Toch kunnen er stoorzenders zijn. Er moet en zal immers veel gebeuren in een Haanjaar en dit gebeurd meestal op een  georganiseerde manier. Er komen dus zoveel verplichtingen op je af dat jij je al snel vermoeid en overladen zal voelen. Probeer toch de nodige aandacht en tijd aan je familie en vrienden te besteden. Je zal het extra geld dat je nodig hebt, in 2017 zeker bij elkaar krijgen. Ook professioneel weet je op het juiste moment de juiste contacten te leggen die je zullen toelaten je plannen te realiseren.

HAAN

2017 is jouw jaar, Haan, en hoe! Dat betekent dat jij zowel het positieve als het negatieve versterkt waarneemt en beleeft. Probeer vooral niet te verwaand te zijn en niet teveel geld uit te geven want financieel zal het wellicht wat krap worden. Toch zal 2017 uitdraaien als een vruchtbaar jaar omdat orde en structuur terugkeren. Hierdoor voel jij je als een vis in het water. Je kunt nu de juiste contacten aantrekken die je zullen helpen om je plannen later waar te maken.  2017 is het jaar dat je de basis kan leggen voor succes in de komende jaren.

HOND

Beetje mager jaar voor jou. Je hebt het druk met mensen hun geweten te laten voelen, maar helaas. Als geboren idealist en kruisvaarder kom je in 2017 weinig of niet aan je trekken. Ja, je voelt je als een roepende in de woestijn, want niemand luistert naar je. Er kunnen wat problemen rijzen met je gezondheid of liefdesleven. Maar geen nood, je komt er je wel doorheen. Het jaar van de Haan kan je moedeloos maken en wat teleurgesteld achterlaten. Trek het je niet teveel aan. Volgend jaar ben jij aan zet en kan jij je helemaal uitleven in datgene waarin je uitblinkt. Tot in 2018!

VARKEN-EVERZWIJN

Neutraal jaar. Net als jij is de Haan recht door zee en dat ligt je wel. Met de drukte en obstakels die je overvallen, heb je echter meer moeite. Het kost energie om die te ontwijken of weg te werken. Ook wordt vaak de buikriem aangehaald in een Haanjaar, terwijl jij het liever overvloediger ziet. Nestel je in je meest comfortabele zetel met een goed glas bier of wijn. Bewonder je tuin of je geliefde die een smakelijke maaltijd aan het bereiden is. En… geniet van dit alles op de tonen van je favoriete muziek. Proost!

Omhoog

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.