Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Magie / Wierook

Wierook branden

stokjes

Het stokje bestaat uit bamboe. De wierook (bijna) horizontaal gebrand.
Dit kan op een houten lange wierook houder die hiervoor speciaal in de handel is.

staafjes

In deze wierookstaafjes wordt geen houten kern gebruikt.  Wierookstaafjes worden altijd staand gebrand. Het beste lukt dit in een vaasje met wat los zand er in.

Kegeltjes

Ook de kegeltjes bestaan uitsluitend uit wierook deeg. Ze zijn door hun geringe formaat makkelijk overal te plaatsen. Er zijn speciale wierookhouders te koop hiervoor, maar uiteraard kan het ook gewoon op een schoteltje.

Korreltjes

Korrel wierook is wierook in zijn meest oorspronkelijke vorm. De gedroogde hars wordt gebroken tot goed te gebruiken korreltjes. Meestal wordt dit gebrand op houtskooltabletten.
Hiervoor is het fijn als je een wierook vaatje hebt, waar je onderop wat zand doet en daarop een kooltje die hier speciaal voor in de handel zijn. Steek dit kooltje aan en wacht tot het goed smeult (niet brand!) en leg dan de losse wierook hierop. (Wat groeven vooraf maken in het zand bevorderd de zuurstof toevoer die nodig is om het kooltje goed te laten smeulen.)
Tijdens het branden kan het nodig zijn om af en toe de deksel even te bewegen zodat er zuurstof bij blijft komen.

Poeder

Poeder wierook : de grondstof wordt tot poeder gemalen, soms verkrijgbaar als een mengsel van verschillende ingrediënten. (vaak afkomstig uit Tibet). branden in een schaaltje boven een kaarsvlam of  op houtskool strooien die je in/op een speciaal brandertje hebt gelegd.

Let op

Plaats de wierook in een geschikte brander en zorg dat deze stabiel staat.
Controleer of de vlam gedoofd is voor dat u de wierook in een gesloten kistje plaatst.
Houdt de wierook buiten bereik van kinderen en huisdieren.
Let ook op dat de wierook niet schadelijk is voor baby en/of huisdier
Ventileer goed de ruimte waarin de wierook wordt gebrand.
Controleer of de wierook helemaal gedoofd is voordat je deze op gaat ruimen

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 12-08-16      © 2015 Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?