Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Genees jezelf/ Afsluiten

 

afsluiten bij ongevraagde invloeden

 

Iedereen overkomt het wel eens...je komt ergens binnen en de sfeer is "vreemd/onaangenaam".

Je loopt in een mensen menigte en ineens ervaar je een stemming die je niet thuis kunt brengen....

Iemand vraagt jouw aandacht en je hebt het idee dat je "leeg gezogen" wordt door alle energie die het je kost.

Je vreselijk dominante familie-lid wil jou met geweld haar of zijn moraal opdringen en je hebt geleerd dat je altijd beleefd moet blijven luisteren....

Maar ook: je hoort/ziet/ruikt/ervaart dingen die vallen onder de noemer: buitenzintuiglijke ervaringen.....

Bij al deze ervaringen is het fijn als je vooraf een oefening aan kunt leren die jou beschermen kan als je weer eens zoiets overkomt.

Er zijn diverse manieren om je af te sluiten, doel is steeds dat JIJ bepaald wat wel en wat niet in jouw persoonlijke energie sfeer mag komen. 

Om deze regie in eigen hand te kunnen houden dien je een soort balans te kunnen ervaren tussen hemel en aarde...tussen buiten en binnen of tussen grond en lucht.

Afsluit oefening

1 Ga staan en voel je voeten die de grond raken...(voor een speciale oefening is het fijn als je dan ook echt de aarde voelt op je blote voeten, maar nodig is het niet)

Ga met je handen naar beneden en neem in gedachte het gevoel van je voeten-op-de-grond mee en maak een wijde boog naar boven en zeg hierbij...mijn wortels (of moeder aarde) beschermen mij binnen deze kring. Je kunt ook gewoon voelen zonder woorden hoe de aarde jou beschermen zal.

2  Dan concentreer je op je hoofd en voel of er een mooie warme zon op je hoofd schijnt...probeer je in te beelden dat je dat voelt op je hoofd...de warmte en het licht... Breng je armen boven je hoofd en laat ze langzaam gespreid naar beneden gaan. Neem in deze cirkel de warmte van de zon mee.  zeg hierbij : de zon hoort bij mijn oorsprong en het licht zal me beschermen.

3 Leg je handen op de plek van je zonnevlecht (bij je navel) en voel daar je eigen kracht. Spreid hierna je armen wijd uit en maak een grote cirkel om jezelf heen en zeg hierbij...DIT IS MIJN PERSOONLIJKE RUIMTE.

Met mijn toestemming mag hetgeen wat goed is voor mij hier binnen komen.

Als je deze oefening een aantal malen doet, kun je daarna volstaan met een hele korte oefening waarbij je alleen in gedachte deze bewegingen hoeft te maken om al bescherming te ervaren. 

Gebruik het wanneer je naar de supermarkt gaat, naar een feest met veel mensen, maar ook als je een zieke gaat bezoeken , iemand gaat condoleren met een verlies, etc.  Ontdek dat je deze oefening steeds sneller kunt doen en na verloop van tijd steeds sneller en haast automatisch gaat afsluiten 

Wees niet bang dat je overkomt als iemand die ongevoelig is...het tegendeel is juist waar.

Je kunt namelijk helemaal "er-zijn"voor de ander en dat is heel prettig voor beide partijen.

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.