>
Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren

Overgevoelige dieren

Agrimony

Agrimony dieren zijn gezellige en vriendelijke dieren. Soms wel iets te vriendelijk, want het lijkt wel alsof ze niet voor zichzelf op kunnen komen.

Deze dieren houden niet van conflictsituaties en trekken zich dan duidelijk terug.
De confrontatie met andere dieren wordt zoveel mogelijk gemeden.
Het dier wil alleen maar goed doen en zal zelfs als het tekort gedaan wordt niet klagen.

Dit zorgt wel voor de opbouw van stress, dat zich kan uiten in allerlei symptomen als bijten, krabben, likken, dit alles om de aandacht van de echte problemen af te leiden.
Zelfs zenuwtrekken als tandenknarsen en bijten in eigen ledematen komt voor bij de dieren die Agrimony-energie tekort hebben. 

Agrimony-dieren houden er niet van om alleen te zijn.  Want bij het alleen zijn zal de stress ineens te voelen zijn, waarna ze een spanning in hun lijf op gaan bouwen .Ze zoeken dan ook continu gezelschap op. Je kunt de spanning van Agrimony dieren voelen aan hun lijf, alle spieren staan gespannen! Zeker in de buurt van hals en schouders.

Echte Agrimony-types zijn de katten die niet van je zijde wijken en de honden die zich ernstig misdragen wanneer zij achtergelaten worden in huis en/of auto.
Ook zie je bij veel dieren die een Agrimony-tekort hebben dat ze onrustig slapen. Ze dromen veel en maken daar ook de nodige geluiden bij.
Dit word veroorzaakt door de opgebouwde stress en kun je zien als een soort ontlading.
...........
Als de sfeer rondom je huisdier voor langere tijd belastend kan gaan worden (nieuw huis,conflicten in huis, ernstige lich. ingrepen) kan deze remedie als trooster worden gebruikt.

Ook bij gespannen/stijve ledenmaten is deze bloesem vaak een aanrader. Net als bij staart jagen, weven, schaduw jagen etc. of bij katten die een gelukkige indruk maken, maar wel hun territorium af gaan bakenen met urine.
Maar, alleen bij karakters van de dieren die ogenschijnlijk niets laten merken.
Meestal drinken deze dieren ook veel, maar doen dit niet continu, zodat dit niet echt opvallend is. Verder voor katten

naar bloesems

Centaury

Een Centaurydier laat zich misbruiken door andere dieren. Het is het pispaaltje in de groep.
Een enorme 'will to please' is aanwezig bij elk Centaury-dier.
Het zijn allemansvrienden en daardoor toch wat onbetrouwbaar in hun gedrag, aangezien ze gerust met een vreemd persoon meelopen die dat van hun vraagt. Het lijkt wel of dit dier geen eigen wilskracht en initiatief hebben.

Pas op met dit soort dieren en kinderen, want ze laten zich ook door kinderen misbruiken. Ze ondergaan de mishandeling  zonder dat zij in de verdediging gaan.
Ook wanneer het dier met soortgenoten of andere dieren samenleeft moet de verzorger opletten dat de anderen niet met het Centaury dier sollen en voorkomen dat ze 'm gaan pesten.

Het zijn hele onderdanige dieren of dieren die in het verleden hebben geleerd dat het niet helpt om te reageren.

Het is niet de bedoeling dat de verzorger het Centaurydier helemaal in bescherming gaat nemen omdat het dier zich dan steeds verder gaat terugtrekken en op den duur helemaal niets meer durft.

In principe zijn Centaurydieren hele makkelijke gewillige dieren, alleen zitten ze niet lekker in hun vel en kunnen niet optimaal functioneren.
Soms kan deze situatie zich ook tijdelijk voordoen als het dier uit een (voor hem) normale situatie gehaald wordt.
Denk aan overplaatsing in een ander roedel, zwakte na ziekte, nieuwe eigenaar enz.  Ik zie regelmatig een tijdelijk Centaury tekort bij herplaats dieren die al het een en ander hebben mee gemaakt

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Holly

Dieren met een tekort aan Holly-energie hebben zeer negatieve emoties die zij op anderen projecteren.
Eigenlijk zijn zij constant boos naar anderen toe.
De dieren zijn vaak achterbaks, argwanend bezitterig en jaloers. Deze dieren (hond/kat) kunnen jaloers zijn op nieuwe kinderen (baby's) en mogen absoluut niet alleen met hun gelaten worden.
Deze dieren beschouwen ook vaak hun eigenaar als persoonlijk bezit en handelen daar ook naar.
Wee diegene die in de buurt van de baas komt.
Dit zijn de honden die vaak voerbaknijd vertonen, of bij wie je niet aan de speeltjes mag komen.
Ook als er andere dieren bijkomen kan het dier vinden dat het aandacht tekort krijgt.
Dit kan zich uiten in 'beledigd' gedrag, maar ook gemakkelijk in grommen, bijten, krabben of ander agressief gedrag.

Het kan gebeuren dat wanneer je een kat wat lekkers geeft, dat je Holly- hond na enige tijd zomaar vanuit het niets de kat even aanvalt. Of de kat die ineens "zomaar"een andere kat aanvalt die een uur geleden op je schoot lag.

Denk aan Holly als een dier agressief gedrag vertoond en angst als hoofdoorzaak uitgesloten kan worden.
In de regel zijn het eenzame en onzekere dieren, vandaar de noodzaak om deze dieren te helpen met

Verder zal een kalme benadering zonder teveel druk het beste werken bij deze dieren.

Bij elke verandering waar jaloezie en ontevredenheid ontstaat kan Holly helpen.
Er is een verschil met Chicory tekort, hierbij wordt het dier een "claimer" en bij Heather geeft de jaloezie het gedrag van een egoïstisch e aandacht vrager.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Larch

Larch wordt gegeven aan dieren met een gebrek aan zelfvertrouwen.
Vaak heeft een dier met Larch-tekort slechte leerervaringen gehad waardoor ze geen zelfvertrouwen kregen of deze daardoor verloren.  Het lijkt wel of er een soort berusting is: zo van "ik kan het toch niet, dus ik ga  maar even rustig afwachten"
Deze dieren zie je nooit een initiatief nemen aangezien ze ervan uitgaan dat het toch niet goed is wat ze doen. Door het gebrek aan zelfvertrouwen zit het dier niet lekker in zijn vel.

Soms zie je dat het dier nog maar moeilijk te benaderen is, puur omdat hij denkt dat hij de situatie niet aankan.
Vaak zie je ook dieren met angsten een gebrek aan zelfvertrouwen ontwikkelen. zodra zij blootgesteld worden aan de angstprikkel.

Het zijn vaak dieren die verstoten werden door hun moeder en door mensen groot gebracht werden.
Hierdoor missen ze de basis die ze krijgen als ze zich spiegelen aan soortgenoten en daardoor leren "lezen"wat hun soortgenoten bedoelen. Ook dieren die hun verzorger kwijt raken kunnen tijdelijk een Larch tekort krijgen of dieren die ineens in een heel drukke omgeving geplaatst worden

 Deze dieren moeten gestimuleerd worden in hun kunnen.
Geef ze een opdracht waarvan je zeker weet dat het dier 'm goed kan uitvoeren en beloon dan het goede gedrag. ( overdrijven mag)  Blijf verder neutraal in je benadering, toon geen medelijden en geef dit dier zo mogelijk zachtaardige huisgenoten.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Walnut

Helpt het dier zich aan te passen aan nieuwe situaties. Walnut is de veranderingsremedie en geschikt voor dieren die tijdelijk extra kwetsbaar en / of gevoelig zijn..
Walnut geef je voor alle grote veranderingen:overplaatsing uit het nest, logeren in een pension en ook bij problemen met het doorkomen van de pubertijd of na een operatie die veranderingen met zich mee brengt.

Walnut is ook zeer behulpzaam wanneer er vaste patronen doorbroken moeten worden of oude gewoontes afgeleerd moeten worden en wanneer een remedie niet lijkt te werken.  Vaak raad ik dan de verzorger ook aan om deze druppels te gaan gebruiken, zodat ze beiden aan een verandering kunnen gaan werken.

Geef Walnut ook als je een nieuw huisdier of een baby gaat krijgen of als je een dier hebt met een heel dun velletje...zo een die bv al van slag raakt als het eten niet op tijd komt.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 28-06-18   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.