Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren

Vuurwerk, gerommel en onweer

Bestellen van de Bach-Rescue mix voor vuurwerk angst? Zie onderaan

 

Ieder jaar weer hetzelfde...HET GROTE GEKNAL! Ondanks alle discussie, controle enz. lijkt het wel alsof het steeds vroeger begint en de knallen steeds harder worden.
Voor veel mensen is de december maand iets om naar uit te kijken, maar voor dieren is het een ramp-maand.

Hoe weet je dat jouw hond bang is voor vuurwerk?

Het dier geeft duidelijk stress signalen af, vaak ook lang nadat de knal geweest is.

Je kunt hier kijken hoe je stress signalen herkent

Let op :
Lage houding, oren plat of opzij /Lippen aflikken, ook wel tongelen genoemd/ Hijgen (zonder het warm te hebben)/Geeuwen (zonder moe te zijn)/ Overdreven alert zijn/ Nerveus en onrustig rondlopen/ Niet willen eten / Weglopen,...
Dit zijn duidelijk signalen dat het spannend is en dat je hond waarschijnlijk al bang is.

Wacht niet te lang voordat je maatregelen gaat nemen, 31 dec. is echt te laat!

Wanneer je ruim op tijd bent (september/october) dan kun je proberen om een vuurwerk training te geven.

Let op, doe dit nooit in een groep met honden. De kans dat honden elkaars angst gaan versterken is beslist groot!  Je hebt dan alleen de angst nog erger gemaakt.

Geluiden kun je aanschaffen als CD maar ook  gratis downloaden en het trainen wordt je hier uitgelegd.

Wanneer je te laat bent met de training of de angst blijft toch aanwezig, zorg dan dat je op tijd andere maatregelen neemt.

Er zijn feromoon banden of verstuivers voor hond en kat te koop. Kijk of je vooraf al vast voldoende afleiding kunt bedenken in de vorm van een kong, denk spelletjes etc.  Zoek een plek in huis waar je donkere verstop plekjes kunt maken waar je ook wat andere geluiden kunt laten horen die afleiden van vuurwerk lawaai.

Ook je kat kan extreem angstig reageren op vuurwerk
kijk hier hoe je stress bij katten kunt herkennen Voor deze katten is het vooral belangrijk dat ze rust kunnen vinden, het liefst zo ver mogelijk weg bij de plek waar het lawaai vandaan komt.

Maar ook een kat die niet angstig lijkt, zal beschermd moeten worden en het liefst al dagen van te voren meer binnen gehouden worden.
Zorg dat kattenluik, ramen en deuren gesloten zijn in deze dagen.

Ook voor hen zijn diverse mogelijkheden om wat meer rust te krijgen...denk aan feromonen, Zylkene, CBD olie, eth. olie verstuiven , etc.

Bachbloesem Vuurwerkmix

Bachbloesems kunnen de emoties van angst en spanningen/overprikkeling weer in balans brengen. De speciale vuurwerk mix is sinds een paar jaar steeds beter afgestemd op alle emoties van je huisdier en wordt ieder jaar door meer huisdier bezitters gekocht.

Begin zeker een maand vooraf met deze speciale vuurwerk mix. Als je weet wat voor reactie jouw huisdier vertoont als het angstig en/of in paniek is, dan kun je een alcohol vrije Rescue mix laten maken die speciaal op jouw dier is afgestemd.

Blijkt het dat dit dier ondanks alles toch nog extreem angstig is, dan kun je ook naar de dierenarts gaan en wat kalmerende medicijnen halen. Maar ook een  thundershirt is zeker een aanrader voor sommige honden

Verder:

Wanneer je een rustige vuurwerk-arme uitlaatplek kunt vinden, zorg dan dat je hond bijtijds goed is uitgelaten, een kat hou je het liefs al een dag van te voren binnen. (denk aan het kattenluikje!)
Zorg ook extra goed dat de kattenbak schoon en goed toegankelijk is.

Wanneer je hond niet naar buiten wil, geef dan even de gelegenheid om in de tuin of dicht bij huis op een rustige plek even te plassen, houd de wandeling dan heel kort.

Geef geen overdreven aandacht aan de angst reactie, maar straf nooit, negeren is ook geen optie.  Hardnekkig is het gerucht dat je de angst bevestigd als je het dier geruststelt of aandacht geeft. De angst IS er al, dus jij kunt het niet eens bevestigen, en straffen voor de angst???? Hoe zou je het vinden als jij steeds gestraft wordt op het moment dat je de angst voor spinnen laat zien? Zou die angst dan minder worden door die straf? Of doordat je totaal genegeerd wordt?

Kijk goed naar de behoefte van je dieren, sommigen willen graag wegkruipen in het donker, anderen hebben juist behoefte om lekker tegen je aan te gaan liggen. Geef je dier die mogelijkheid!  Leg desnoods een lekkere donkere deken over de tafel of de bench als het dier daar heen kroop.

Spreid het avondeten van je huisdier over een langere tijd. Als dieren hongerig zijn, hebben zij minder aandacht voor het vuurwerk.

Sluit je dier nooit op tijdens het vuurwerk, maar voorkom wel ten alle tijden dat hij/zij kan ontsnappen en de straat op vlucht. Zorg in ieder geval ook dat als dit wel gebeurd dat mensen je kunnen vinden en bereiken als het dier wel op de vlucht is gegaan!!! 

Ik wens jou en je huisdieren al vast een fijne en rustige jaar wisseling toe!

bestellen

Geef hieronder de hoeveelheid, naam en volledig adres door en daarnaast ook voor wie de mix gebruikt gaat worden. Geef je ook even door dat het om de vuurwerkmix gaat?

Rescue mix voor vuurwerkangst en onweer
10 ml =  4 euro
20 ml =  7 euro
30 ml =  7,50

(indicatie: 30 ml zal bij regelmatig /dagelijks gebruik ongeveer een maand mee gaan)
Gebruik de mix het liefst al regelmatig vanaf november zodat je huisdier al redelijk ontspannen is voordat de echte knallen gaan komen.

De betalingsgegevens en info folder stuur ik mee met de bestelling

foxyform

 

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 12-11-18   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.