Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle bloesems

Vine

Engels: Vine
Nederlands: Wijnstok
Latijn: Vitis vinifera
Remedienummer: 32
Groep: 7 Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.
Chakra: 2
Astrologie: Mars
Tarot kaart: 16 De toeren
Astrologische edelstenen: Helder rood( Robijn-Granaat-Jaspis)


Algemeen.

Vine wordt geassocieerd met de zielspotenties autoriteit en doorzettingsvermogen,
Net als de Vervain-types zijn ook Vine-types goede veranderingsmanagers. Ze zijn altijd overtuigd van hun eigen gelijk/succes en denken dat het ook in andermans belang is om hen te overtuigen de dingen net zo aan te pakken als zij het doen. Bij ziekte zullen zij hun verzorgers zelfs nog aanwijzingen geven.
In extreme gevallen van negatieve Vine energie toestand is betrokkene keihard en belust op macht, terwijl hij/zij geen greintje begrip toont voor de individualiteit van anderen.

Het Vine-karakter is bijzonder bekwaam en eerzuchtig en bezit een ongeëvenaarde wilskracht. In de strijd om overleving blijven zij altijd aan de winnende hand.
Onder de mensen die Vine energie nodig hebben vinden we veel kunstenaars aan
Mensen met een hoge mate van sensibiliteit die zichzelf iedere dag dwingen tot oefenen en nog eens oefenen..

Hier ontstaat dan soms de dwaling. Door de geweldige krachten en de angst voor kritieken benutten ze deze krachten helaas vaak ter bevrediging van hun eigen ijdelheid.
 

Uitspraken:

In het zakenleven moet je over lijken gaan. / Ik snap die mensen niet, het is toch voor hun eigen bestwil.

Voorkomende problemen

Regelt andermans zaken
Begerig naar macht, eerzuchtig
Is dominant en onbuigzaam
Kan macht misbruiken

uitwerking

Wilskracht gaat een synthese aan met de kracht van liefde en macht zal gepaard gaan met wijsheid. Het wordt een begripvolle leidersfiguur. Hij helpt anderen hun weg te vinden. De goede herder.

Adviezen.

Jezelf dwingen tot teamwork. Harmoniseren van het energie veld ( yoga, meditatie)

Kinderen.

Het kind is vaak de leider van het groepje waar het mee speelt. (Aanvoerder van een school team)  Het kind met een Vine tekort heeft de neiging om anderen te domineren en dat kan zich uiten in agressief gedrag naar zijn omgeving toe. Soms zal dit kind dit gedrag ook tegen zichzelf gebruiken.

Al met al kan de behoefte om leiding te houden zoveel energie kosten dat ze er lichamelijk ziek van worden. (regelmatig verkouden e.d.) Voor kinderen die nog geen puber leeftijd hebben bereikt zal deze remedie weinig gebruikt worden. Het is een pittig middel die bij kleine dictator-tjes soms vrij snel de negatieve spanning weg kan nemen. Vine kan heel goed helpen om kinderen te laten ervaren dat samenspelen en samen werken leuker is dan altijd te moeten bepalen hoe het spel gespeeld moet worden.

Dieren

Een Vine-dier kan heel dominant overkomen en een echte vechtersbaas. Hij valt andere dieren aan, zonder dat er een reden voor te vinden is. Hij houd zich ook niet aan de gedragsregels/sociale code.

lees verder bij Bach voor dieren (overbezorgdheid)

 

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 10-10-17   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.